Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix

"See? we meet again, like we promised".

Η σειρά Kingdom Hearts ήταν εξ αρχής ένα φιλόδοξο project. Μια ριψοκίνδυνη προσπάθεια, που όταν ξεκίνησε, μάλλον κανείς δεν περίμενε ότι ένα τέτοιο πείραμα θα κατάφερνε να σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο με τη χρυσή τομή που βρήκαν στους τίτλους του franchise οι δημιουργοί, χωρίς να αλληλλοκαλύπτονται οι χαρακτήρες και οι κόσμοι των Square και Disney,

η σειρά απέκτησε παρά πολλούς φίλους και σημαντική εμπορική επιτυχία. Γνωρίζουμε πως πολλοί φίλοι της σειράς επιθυμούν να δουν το Kingdom Hearts 3 με αδημονία (το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη εδώ και αρκετά χρόνια), όμως μέχρι να γίνει αυτό, η συγκεκριμένη συλλογή θα βοηθήσει αρκετό κόσμο να μπει στο σύμπαν της σειράς και να χορτάσει "keyblade" περιπέτειες.

Αν και πολλοί γνώρισαν τη σειρά στο PS2, αρκετοί ήταν επίσης και εκείνοι που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τους διαφόρους τίτλους που διατέθηκαν κατά καιρούς σε φορητά συστήματα. Οπότε, εκτιμούμε ότι ορθή ήταν η απόφαση της Square Enix να κυκλοφορήσει όλους τους τίτλους μαζεμένους σε ένα πακέτο. Έτσι, θα μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει τη σωστή ροή της ιστορίας. Όμως, ας τα πάρουμε από την αρχή. Όσοι είναι κάτοχοι των συλλογών Kingdom Hearts του PS3, καλό είναι να γνωρίζουν πως, εκτός από τα 60 fps -και την 4K ανάλυση που προσφέρει η έκδοση αυτής της Remix συλλογής στο PS4 pro- έχουμε να κάνουμε με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πως αρνητική εντύπωση κάνει η μη ύπαρξη cross save και ο μη συγχρονισμός τροπαίων, από τη στιγμή που είναι ακριβώς τα ίδια. Οπότε, αν είστε ήδη κάτοχοι των τροπαίων από το PS3, καλό είναι να γνωρίζετε πως θα χρειαστεί να δαπανήσετε ξανά χρόνο για να τα αποκτήσετε.

Τώρα, για τους νεοεισαχθέντες στο franchise, πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη συλλογή εμπεριέχει τέσσερα κανονικά παιχνίδια, τα Kingdom Hearts Final Mix, Kingdom Hearts Re:Chain of Memories, Kingdom Hearts II Final Mix και Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix, ενώ τα Kingdom Hearts 358/2 Days και Kingdom Hearts RE: coded περιέχουν μαζεμένα cutscenes και γραπτά κείμενα, τα οποία αφηγούνται τα γεγονότα των τίτλων που είχαν κυκλοφορήσει στο DS. Επειδή, όπως είναι κατανοητό, η συγκεκριμένη συλλογή έχει τεράστιο περιεχόμενο -αφού μιλάμε για τις Final Mix εκδόσεις, που περιλαμβάνουν επιπρόσθετο υλικό όπως όπλα, κρυφά bosses και πολλά αλλά- θεωρούμε πως αν ασχοληθούμε εκτενώς με κάθε παιχνίδι -και ειδικά με τα Kingdom Hearts II και Birth by Sleep, τα οποία ήταν οι "δυνατοί" τίτλοι της σειράς- θα καταλήξουμε να κάνουμε αφιέρωμα παρά review.

Για αυτό το λόγο θα πούμε δυο πράγματα για τον κάθε τίτλο, ώστε αφενός να αποφευχθούν τυχόν spoilers και αφετέρου να μην αδικήσουμε κανένα παιχνίδι από τη συλλογή. Στο Kingdom Hearts Final Mix θα γνωρίσετε τους βασικούς ήρωες της σειράς -Sora, Riku και Kairi- οι οποίοι ετοιμάζονται να φύγουν από τα Destiny Islands, ουτώς ώστε να ανακαλύψουν καινούργιους κόσμους. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τα σχέδιά τους ανατρέπονται από την επίθεση των εχθρών -που είναι γνωστοί ως "heartless"- και ο τίτλος μάς βρίσκει να ελέγχουμε τον Sora, ο οποίος αποκτά το Keyblade, ένα ιδιαίτερο όπλο που είναι αποτελεσματικό ενάντια σε αυτούς τους εχθρούς.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των Donald και Goofy, καλούμαστε εκτός από το να βοηθήσουμε τα προβλήματα των διαφόρων πλανητών που βρίσκονται σε αυτό το σύμπαν, να βρεθούμε ξανά με τους Riku και Kairi. Το Kingdom Hearts Re:Chain of Memories αποτελεί απευθείας sequel του πρώτου τίτλου και remake της έκδοσης που είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο Game Boy Advance. Αυτός ο τίτλος ακολουθεί τον Sora και τους φίλους του καθώς εξερευνούν ένα μυστηριώδες κάστρο. Εκτός του ότι ο εν λόγω τίτλος συνδέει τα γεγονότα μεταξύ των δύο "βασικών" παιχνιδιών, χρησιμοποιεί και ένα ξεχωριστό σύστημα μάχης, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από το γνωστό της σειράς. Για την ακρίβεια, εδώ δημιουργούμε μια τράπουλα με διαφορετικές κάρτες ώστε να εξαπολύουμε διαφορετικές συνδυαστικές επιθέσεις.

Μετέπειτα συναντάμε το Kingdom Hearts II Final Mix, του οποίου το σενάριο συνεχίζει μετά τα γεγονότα του Re:Chain of Memories. Εδώ, εκτός από την επανεμφάνιση των προβλημάτων στους διαφόρους κόσμους από την απειλή των heartless, την εμφάνισή της κάνει και η Organization XIII, η οποία αποτελεί την κύρια απειλή στο ταξίδι των Sora, Donald και Goofy. Στο σύστημα μάχης των Kingdom Hearts I & II συμμετέχουν οι τρεις βασικοί ήρωες σε οικείο, action ύφος, με τη διάφορα πως με την ενίσχυση των 60 fps στην έκδοση για το PS4 η μάχη έχει πολύ καλύτερη ροη και είναι αρκετά πιο ευχάριστη. Ωστόσο, εννοείται πως δεν αναιρούνται τα αρχικά προβλήματα των τίτλων, όπως η κάμερα που δημιουργεί προβλήματα ανά περιστάσεις, ενώ η αναξιόπιστη φιλική A.I. είναι και πάλι παρούσα.

Ως τελευταίο παιχνίδι της συλλογής συναντάμε το Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix. Θα λέγαμε ότι αυτή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη στη σειρά σε ό,τι αφορά το σενάριο, διότι -εκτός του ότι αποτελεί prequel και προβάλλει ενδιαφέροντα γεγονότα του παρελθόντος- έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, γεγονός που προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία στην ιστορία και, βεβαίως, διαφορετικό στυλ μάχης. Για παράδειγμα, η Aqua χρησιμοποιεί ξόρκια ως magic fighter, ενώ ο Ventus θυμίζει την οικεία συμπεριφορά του Sora στη μάχη. Στο σύστημα μάχης του BBS συμμετέχει μόνο ο ήρωας που ελέγχουμε και όχι συνολικά η τριμελής ομάδα, ενώ ξεχωριστό είναι και το σύστημα συγχώνευσης ικανοτήτων, που οδηγεί σε δυνατότερες και καλύτερες επιθετικές ικανότητες.

Σε ό,τι αφορά το τεχνολογικό κομμάτι του τίτλου, παρόλο που τα 60 fps αποτελούν μια ευχάριστη προσθήκη -αφού καθιστούν τη συνολική εμπειρία καλύτερη- και οι κόσμοι που θα περιπλανηθείτε σφύζουν από ζωή και διαθέτουν πανέμορφο εικαστικό, δεν σημαίνει πως απεικονίζονται όλα πολύ ωραία. Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση των Kingdom Hearts 358/2 Days και Kingdom Hearts RE: coded, τα οποία είναι μεταφορά των τίτλων του DS, φαίνεται πως η "HD περιποίηση" έχει γίνει μόνο στους χαρακτήρες και όχι στο περιβάλλον. Αναμενόμενο μεν, αφού μιλάμε για παιχνιδια που έρχονται από ένα σύστημα με περιορισμούς, αλλά θα περιμέναμε λίγη περισσότερη δουλειά εδώ από τη Square.

Εν κατακλείδι, η συλλογή Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 Remix αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση, ειδικότερα για όσους δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με τη σειρά. Το περιεχόμενο θα σας κρατήσει απασχολημένους για εκατοντάδες ώρες, το "fusion" Square και Disney είναι υπέροχο, οι χαρακτήρες καλοσχεδιασμένοι, η ποικιλία πλούσια και, τέλος, η τιμή διάθεσης αρκετά καλή για να κάνετε την είσοδό σας στον κόσμο των Keyblades.

Keywords
Τυχαία Θέματα