Green Light District - Στάση 8η

Αν και...“κουτσός”, ο Φεβρουάριος ήρθε με πλούσιο υλικό.

Μπορεί η αρχή της 2ης σαιζόν του Green Light District να ήταν κάπως φτωχή από τίτλους, όμως στο δεύτερο επεισόδιο η ύλη είναι σαφέστατα πλουσιότερη. Οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν περάσει για τα καλά και οι indie μηχανές έχουν ξαναπάρει πολλαπλές στροφές. Οι ανεξάρτητες παραγωγές του Φεβρουαρίου που τραβήξανε την προσοχή μας ήταν

ποικίλες και η διαλογή δύσκολη, αλλά τελικά κατασταλάξαμε σε 11 περιπτώσεις που κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Το Remnants of Naezith (PC) έρχεται να ακονίσει τις platform δεξιοτεχνίες σε ένα φρενήρες gameplay που περιστρέφεται γύρω από τη δεξιοτεχνική χρήση ενός γάντζου (ως ένα άλλο Bionic Commando σε πενταπλή ταχύτητα). Σε παρόμοια μονοπάτια κινείται και το Dandara (PC, Ipad/Iphone, PlayStation 4, Switch, Xbox One) ένα metroidvania όπου η ομώνυμη πρωταγωνίστρια μπορεί να γαντζώνεται από οποιαδήποτε επιφάνεια, ως άλλος Spider-Man.

Με ένα εντελώς ξεχωριστό εικαστικό το Wartile (PC) αποτελεί μία μίξη real time και turn-based strategy, κλέβοντας τα βλέμματα χάρη στις αρένες του, σχεδιασμένες ως λεπτομερή διοράματα. Το μεγάλο όνομα του μήνα δεν θα μπορούσε παρά να είναι το Rust (PC), ένας τίτλος που κατάφερε να “ξεφύγει” από την άβυσσο του early access όπου βρισκόταν για 4 χρόνια (κάλιο αργά παρά ποτέ).

Ο τίτλος-δώρο του προηγούμενου GLD, το Aegis Defenders (PC, PlayStation 4, Switch), μας μεταφέρει σε ένα ενδιαφέρον κράμα εξερεύνησης αλλά και tower defence. Εάν κουραστείτε από όλη τη δράση των προηγούμενων τίτλων, μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο παρέα με το A Case of Distrust (PC), ένα interactive αστυνομικό μυστήριο στο Σαν Φρανσίσκο του 1924.

Το Attack of the Earthlings (PC) δεν κρύβει σε καμία περίπτωση τις επιρροές του από τα X-Com, αντιθέτως, έρχεται να αντιστρέψει τις καταστάσεις δίνοντάς μας τον έλεγχο των εξωγήινων, στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τη γήινη εισβολή. Το μινιμαλιστικό Dyo (PC) μπορεί να δείχνει παρωχημένο με μία πρώτη ματιά, είναι πολύ πιθανό όμως να σας χαρίσει μία ιδιαίτερα απαιτητική και ευχάριστη co-op εμπειρία μέσα από τους ευρηματικούς περιβαλλοντικούς γρίφους.

Ο Legendary Gary (PC) έρχεται να μιλήσει σε όσους gamers που κάποια στιγμή στη ζωή τους ενδέχεται να το… παρακάναμε με την αγαπημένη μας ασχολία. Αποκαλύψτε την αλήθεια του κυβερνητικού Μεγάλου Αδελφού, που παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα στο Orwell: Ignorance is Strength (PC). Σε ανάλογα δυστοπικά μονοπάτια, μεταχειριστείτε τον χρόνο στο Ψυχροπολεμικό Βερολίνο του 2089 ώστε να αποτρέψετε το πυρηνικό ολοκαύτωμα στο All Walls Must Fall (PC).

Ραντεβού τον ερχόμενο μήνα, όπου οι Νίκος Πλωμαριτέλης και Νικόλας Μαρκόγλου θα έχουν “ξεψαχνίσει” τον Μάρτιο ώστε να σας προτείνουν τις πιο ενδιαφέρουσες indie προτάσεις του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα