Google και gaming

Το σχέδιο για επέκταση του κολοσσού στη βιομηχανία.

Η Google και το gaming δεν είναι άγνωστοι. Για την ακρίβεια, η Google, ως κέντρο επιρροής της καθημερινότητάς μας λόγω της ομπρέλας υπηρεσιών που μας περιβάλλει, έχει πολλές φορές προσπαθήσει να αποκτήσει μερίδιο της μεγάλης πίτας που αφορά στη βιομηχανία των παιχνιδιών. Δεν ξεχνάμε τις προσπάθειες εξαγοράς της υπηρεσίας Twitch -άσχετα αν στο τέλος τα κατάφερε η Amazon- ή τις φήμες για το περιβόητο "Project Yeti", το οποίο

σχετίζεται με τις υπηρεσίες streaming περιεχομένου.

Φαίνεται, όμως, πως ο κολοσσός του Menlo Park στην Καλιφόρνια σκοπεύει να κινηθεί πιο επιθετικά στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Σύμφωνα με το Kotaku, το οποίο και επικαλείται σωρεία φημών, η Google έχει καταστρώσει σχέδιο τριών σημείων για να μπει δυναμικά στη βιομηχανία και να "χτυπήσει" στα ίσα τους μεγάλους ανταγωνιστές της, τη Microsoft, τη Sony και τη Nintendo. Οι πηγές που επικαλείται το Kotaku αναφέρουν ότι η Google σκοπεύει να κινηθεί στην αγορά με τη δική της streaming υπηρεσία, ένα εντελώς νέο hardware, αλλά και τη δημιουργία τίτλων. Τα δυο τελευταία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για μια νέα κονσόλα, πιθανότατα στα πρότυπα των PlayStation 4, Xbox One και Switch, ενώ σύμφωνα πάντα με τις πηγές, η Google προτίθεται να προτείνει συνεργασία σε δημιουργούς για τη δημιουργία τίτλων, ακόμα και να εξαγοράσει στούντιο που θα εργάζονται πάνω στην παραγωγή νέων τίτλων.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο οι ισχυρισμοί του Kotaku θα επαληθευτούν, αν και με βάση τις πρόσφατες συναντήσεις της Google με εκπροσώπους της βιομηχανίας στο φετινό GDC, τα πάντα είναι πιθανά. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τις κινήσεις της εταιρείας στο μέλλον.

pcps4xbox oneswitchmobile
Keywords
Τυχαία Θέματα