Η PUBG Corp αποσύρει την μήνυση προς τους δημιουργούς του Fortnite

Η μάχη με την Epic και τα παράπονα των παικτών.

Σε μία περίεργη κίνηση προέβη η PUBG Corp, υπεύθυνη για το PlayerUnknown's Battlegrounds, αφού πριν λίγες μέρες απέσυρε τη μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που είχε πρόσφατα καταθέσει ενάντια στην Epic Games. Η παραπάνω είδηση μεταφέρθηκε μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Bloomberg, σύμφωνα με την οποία οι δικηγόροι της PUBG Corp απέστειλαν ένα κείμενο στους εκπροσώπους

της Epic Games, για να τους ενημερώσουν για αυτή τους την κίνηση.

Για την ώρα, η PUBG Corp δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες της προς την Epic Games, ενώ όπως είναι λογικό, σιγή υπάρχει και από τη πλευρά της Epic. Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες όταν η PUBG Corp κινήθηκε νομικά εναντίον της Epic, υποστηρίζοντας πως η δεύτερη χρησιμοποίησε το PlayerUnknown's Battlegrounds για να προωθήσει τον δικό της battle royale τίτλο, δηλαδή το Fortnite. Από ότι φαίνεται, η ομάδα της PUBG Corp μάλλον αντιλήφθηκε πως δύσκολα θα κέρδιζε μία νομική μάχη απέναντι στην Epic Games, αφού η δεύτερη είναι και η ιδιοκτήτρια εταιρία της μηχανής γραφικών που χρησιμοποιεί το PUBG.

Εκτός των παραπάνω, πρόσφατα προστέθηκε στο PUBG το Event Pass, ένα μοντέλο monetisation και επιβράβευσης των παικτών, το οποίο βασίζεται πάνω στο "Battle Pass" που υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες στο Fortnite. Ωστόσο η παραπάνω προσθήκη δεν έγινε θετικά αποδεκτή από την μεγαλύτερη μερίδα των παικτών του τίτλου, καθώς στη περίπτωση του PUBG δεν πρόκειται για έναν free to play τίτλο, ενώ παράλληλα πολλά παράπονα υπάρχουν για τη διάρκεια και τη δομή του Event Pass. Σε κάθε περίπτωση, η κοινότητα του τίτλου φαίνεται πως δεν βλέπει με θετικό τρόπο η έντονη ενασχόληση της PUBG Corp με το monetisation του τίτλου, ειδικά από τη στιγμή που αυτός έχει αρκετά τεχνικά προβλήματα.

pcps4xbox onemobileswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα