Football Manager 2019

Δουλεμένο στην προπόνηση.

Όπως κάθε χρόνο, με τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε πλήρη εξέλιξη, έτσι και φέτος η νέα έκδοση του Football Manager είναι εδώ για να μας δώσει τη δυνατότητα να αναλάβουμε τα ψηφιακά “ηνία” της αγαπημένης μας ομάδας και να την οδηγήσουμε σε ένδοξες στιγμές και κατακτήσεις τροπαίων. Σε αντίθετη περίπτωση, οδυνηρές ήττες και αποκλεισμοί θα απειλήσουν την “εικονική” μας καριέρα. Αυτό

άλλωστε είναι το Football Manager: ό,τι κοντινότερο στη ζωή ενός προπονητή.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Sports Interactive κάθε χρόνο είναι να δώσει στο χρήστη ένα Football Manager βελτιωμένο, με νέες, λειτουργικές προσθήκες, που θα αποδώσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια όλες τις πτυχές που διέπουν την καθημερινότητα του προπονητή και της ομάδας. Το Football Manager 2019 ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό αυτές τις απαιτήσεις.

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη έρχεται με την είσοδο στην αρχική οθόνη του τίτλου. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι τα κλασικά, σε βαθμό βαρεμάρας, μουντά χρώματα του interface έχουν αντικατασταθεί με ένα ζωηρό μωβ χρώμα, που συνδυάζεται άψογα με το χρώμα του συλλόγου της επιλογής σας, δημιουργώντας ένα πιο ευανάγνωστο και ξεκούραστο στο μάτι περιβάλλον.

Προχωρώντας στο μενού επιλογής πρωταθλημάτων, ερχόμαστε σε επαφή με τη μεγαλύτερη προσθήκη του τίτλου σε επίπεδο official license. Στο Football Manager 2019 έχουμε για πρώτη φορά την επίσημη εισαγωγή των δικαιωμάτων της γερμανικής Bundesliga, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι γερμανικές ομάδες παρουσιάζονται με τα επίσημα σήματα, τις εμφανίσεις και τα πρόσωπα των παικτών.

Αφού επιλέξετε την ομάδα της καρδιάς σας ήρθε η ώρα να “καταστρώσετε” την τακτική που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Εκεί ό,τι γνωρίζατε απ’ τα προηγούμενα χρόνια έχει αντικατασταθεί από ένα νέο, ανασχεδιασμένο και πολύ “φιλικό” προς το χρήστη τομέα τακτικής. Πλέον, δίνεται η δυνατότητα επιλογής μερικών εκ των δημοφιλέστερων στυλ τακτικής, όπως το περίφημο tiki-taka του Guardiola ή το σκληρό catenaccio της ιταλικής σχολής. Στη συνέχεια, δίνεται η δυνατότητα να επιλεγεί η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας σε τρεις διαφορετικές καταστάσεις: η στάση της ομάδας σας όταν έχει την κατοχή της μπάλας, όταν είστε σε φάση μεταφοράς της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση (transition) και όταν βρίσκεστε σε άμυνα.

Φυσικά,υπάρχει δυνατότητα επέμβασης ώστε να εφαρμόσετε τις δικές σας ιδέες. Με τον τρόπο αυτό ο καθορισμός μιας συγκεκριμένης τακτικής νοοτροπίας γίνεται με απλό και κατανοητό τρόπο, αλλά θα πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί προκειμένου οι οδηγίες σας, η νοοτροπία και οι ρόλοι των παικτών να είναι ανάλογοι της τακτικής που έχετε επιλέξει.

Τίποτα όμως από όσα έχετε σχεδιάσει “επί χάρτου” δεν θα σας οδηγήσει σε επιτυχίες, αν δεν ακολουθήσει σκληρή και στοχευμένη προπόνηση. Ο τομέας της προπόνησης ήταν εδώ και χρόνια αντικείμενο δικαιολογημένων παραπόνων μεταξύ των χρηστών, αφού υστερούσε σημαντικά σε βάθος και αληθοφάνεια, πράγμα που οδήγησε την SI σε σημαντικές αλλαγές.

Η καθημερινή προπόνηση χωρίζεται πλέον σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, στις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιους από τους δέκα τομείς προπόνησης που είναι διαθέσιμοι. Οι δέκα αυτοί τομείς προπονητικών προγραμμάτων αφορούν είτε τη βελτίωση των φυσικών χαρακτηριστικών των παικτών της ομάδας, είτε την εκμάθηση των επιθετικών και αμυντικών τακτικών της. Οποιαδήποτε επιλογή προπονητικού προγράμματος, όπως και οι πληροφορίες για τον αντίκτυπο που έχουν στη φυσική κατάσταση αλλά και τις πιθανότητες τραυματισμού κάποιου παίκτη, εμφανίζονται στην αρχική οθόνη προπόνησης. Με τις αλλαγές αυτές, ο τομέας της προπόνησης αποτελεί πλέον σημαντικό κομμάτι της πορείας του συλλόγου μέσα στη χρονιά, αφού οι επιλογές σας έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην απόδοσή των παικτών σας. Αν, παρόλα αυτά, δεν ενδιαφέρεστε για την προπόνηση, μέσω της επιλογής καθηκόντων μπορείτε να αφήσετε το βάρος της δομής των προπονήσεων στους συνεργάτες σας.

Αφού λοιπόν οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, οι τακτικές και οι προπονήσεις αφομοιώθηκαν, ήρθε η στιγμή να πατήσετε στο “χορτάρι” και ξεκινήσετε τους αγώνες σας. Εκεί παρά τις βελτιώσεις της 3D μηχανής γραφικών με τα 500 νέα animations που κάνουν την εμφάνισή τους, την προσθήκη του περίφημου VAR και της Goal-line τεχνολογίας, η απεικόνιση των αγώνων συνεχίζει να διατηρεί τις “παιδικές της ασθένειες” και να προβληματίζει. Μέτριας ποιότητας γραφικά, ανόητες ενέργειες από την ΑΙ και “αργές” αντιδράσεις στα γεγονότα εντός αγωνιστικού χώρου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την συνολική ποιότητα του Football Manager.

Με το Football Manager 2019 η Sports Interactive παραδίδει μια κατά πολύ βελτιωμένη έκδοση του δημοφιλους παιχνιδιου, προϊόν εξαντλητικής δουλειάς μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, που παρά τα μικροπροβλήματά του, παραμένει επάξια στην κορυφή και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές και αμέτρητα ξενύχτια σε όλους τους πιστούς φίλους της σειράς.

Ένα τελευταίο ματσάκι, το υπόσχομαι...

pc Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα