Firewall Ultra | Review

Το αρχικό Firewall Zero Hour, ο προκάτοχος του Firewall Ultra που εξετάζουμε σε αυτό το κείμενο, ήταν ένα εντυπωσιακό για την εποχή του VR multiplayer FPS, το οποίο όμως δυστυχώς περιοριζόταν από την απόδοση του παρωχημένου tracking του PlayStation VR με το PlayStation Move. Έχοντας ήδη εμπειρία με τις κατά πολύ αναβαθμισμένες δυνατότητες

του PlayStation VR 2, οι προσδοκίες μας για το Firewall Ultra στο καινούργιο hardware όπως καταλαβαίνετε ήταν αρκετά υψηλές.

Tο Firewall Ultra αποτελεί και αυτό έναν καθαρά multiplayer FPS τίτλο με επίκεντρο το PvP. Το βασικό PvP mode ονομάζεται Contracts, όπου δύο ομάδες τεσσάρων ατόμων χωρίζονται σε αμυνόμενους και επιτιθέμενους. Η αμυνόμενη ομάδα έχει ως σκοπό την προστασία ενός φορητού υπολογιστή με απόρρητες πληροφορίες, ενώ η επιτιθέμενη πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τις πληροφορίες στον χάρτη για την πρόσβαση και, εν τέλει, το χακάρισμα του εν λόγω υπολογιστή πριν λήξει ο χρόνος.

Για όσους δεν είναι οπαδοί του PvP υπάρχει και Co-op PvE με την ονομασία Exfil. Στο συγκεκριμένο mode τέσσερις παίκτες παίρνουν μέρος σε αποστολές εναντίον AI εχθρών για να εξασφαλίσουν δεδομένα από τρεις φορητούς υπολογιστές. Κάθε επίπεδο προσφέρει μια ποικιλία επιλογών και πιθανών σεναρίων που μπορούν να ακολουθήσουν οι παίκτες. Μόλις αποκαλύπτονται οι φορητοί υπολογιστές, εμφανίζονται σε τυχαία σημεία κάθε φορά ώστε παίζοντας στο ίδιο επίπεδο ξανά να μην υπάρχει μεγάλος βαθμός επανάληψης. Μόλις χακάρουμε και τους τρεις φορητούς υπολογιστές, τότε πρέπει να φτάσουμε στη ζώνη Exfil και να να επιβιώσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκένωσή μας, αφού η περιοχή κατακλύζεται από εχθρούς.

Το Firewall Ultra χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο την ικανότητα eye tracking που διαθέτει το PlayStation VR2. Όταν ένας εχθρός ρίχνει μια flashbang τότε κλείνουμε τα μάτια μας ώστε να μην μας τυφλώσει, μπορούμε να κλείσουμε το μη κυρίαρχο μάτι όταν στοχεύουμε με το όπλο για μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να αλλάζουμε γρήγορα όπλα εν κινήσει απλά επιλέγοντας με το βλέμμα. Η ανίχνευση αφής και οι σκανδάλες του χειριστηρίου δίνουν μια διαφορετική αίσθηση αντίστασης ανάλογα με το όπλο που χρησιμοποιούμε, ενώ όταν δεχόμαστε πλήγμα το νιώθουμε μέσω της ανάδρασης του headset.

Ο χειρισμός των όπλων και των gadgets είναι απλός και γρήγορος, με την αλλαγή των γεμιστήρων να γίνεται αυτόματα, ώστε ο παίκτης να επικεντρώνεται στη δράση. Το γεγονός αυτό σε κάποιους θα αρέσει σε άλλους όχι, προσωπικά θα θέλαμε να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, όπως π.χ. στο Pavlov, όπου η αλλαγή μιας γεμιστήρας γίνεται ακριβώς όπως στην πραγματικότητα για το κάθε όπλο που χειρίζεσαι. Θεωρούμε ότι η υπεραπλούστευση που έχει γίνει όσον αφορά τον χειρισμό οδηγεί στο να χάνει η συνολική εμπειρία.

Από την άλλη, καταλαβαίνουμε την επιλογή αυτή του studio, αφού επιτρέπει και σε πιο casual παίκτες να απολαύσουν τον τίτλο, χωρίς να επενδύσουν ώρες για να αποκτήσουν το απαιτούμενο muscle memory. Μελανό σημείο αποτελεί η χρήση του ADS και η γενικότερη κίνηση του αριστερού χεριού, υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το όπλο όταν το κρατούσαμε με δύο χέρια. Επίσης απαιτείται εξοικείωση στο πόσο ψηλά τοποθετούμε το δεύτερο χέρι ώστε να φέρουμε το όπλο στο ύψος των ματιών για τη στόχευση, και θεωρούμε ότι σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, γιατί αρκετές φορές δώσαμε κυριολεκτικά μάχη με το στόχαστρο για να μπορέσουμε να πυροβολήσουμε.

Το τεχνικό κομμάτι του τίτλου είναι σε υψηλά επίπεδα, με τον δυναμικό φωτισμό να κλέβει την παράσταση ειδικά στα πιο σκοτεινά σημεία.Η παρουσίαση είναι εντυπωσιακή, ενώ δεν παρατηρήσαμε fps drops κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Οι 8 χάρτες έχουν ποικιλία σαν artwork ενώ ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που επιβάλει τη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των παικτών, αφού οι γωνίες και τα τυφλά σημεία είναι πολλά. Γενικότερα σαν τίτλος και gameplay ανήκει στο tactical είδος και δεν είναι της φιλοσοφίας “guns blazing” όπως το Call of Duty, οπότε, όσοι ενδιαφέρεστε για αγορά λάβετέ το υποψιν.

Το matchmaking παρουσιάζει προβλήματα και καταλήγουμε δυστυχώς να περιμένουμε για λεπτά στο lobby μέχρι να ξεκινήσει η κάθε αποστολή. Το συγκεκριμένο θέμα σε συνδυασμό με τα λίγα modes και το progression σύστημα, που είναι εξαιρετικά αργό λόγω του ελάχιστου currency που κερδίζουμε μετά από κάθε αποστολή, μειώνουν τη συνολική εμπειρία. Ελπίζουμε ότι με μελλοντικά updates τα συγκεκριμένα ζητήματα θα διορθωθούν.

Εν τέλει, η γενικότερη αίσθηση που μας άφησε το Firewall Ultra είναι ότι έχει τις προοπτικές, με patches και προσπάθεια από τον developer, να γίνει ένα εξαιρετικό multiplayer FPS. H First Contact Entertainment έχει λάβει το πρώτο feedback από την κοινότητα και ετοιμάζει ήδη προσθήκες όπως το Ultra Mode, που θα επιτρέπει μεγαλύτερο και πιο ελεύθερο επίπεδο χειρισμού για όσους το επιθυμούν.

Το Firewall Ultra κυκλοφορεί από τις 24/8/23 για το PS5 (PSVR2). To review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από το PlayStation Greece.

The post Firewall Ultra | Review first appeared on GameOver.

The post Firewall Ultra | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα