Elden Ring – Όλα όσα γνωρίζουμε

Όλες οι μέχρι σήμερα πληροφορίες για το νέο παιχνίδι της FromSoftware.

Αναγνωρίστηκε ως ο πιο αναμενόμενος τίτλος της χρονιάς στα Game Awards του 2020, παρά τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν για αυτόν. Συνεχίζοντας τη βαριά κληρονομιά που άφησε πίσω της εδώ και μια δεκαετία η κατηγορία των “soulsborne” παιχνιδιών, το άκουσμα στον νέο τίτλο της FromSoftware είναι ικανό να εξάπτει τη φαντασία και να οδηγεί την προσμονή στα ουράνια.

Το Elden Ring ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις

9 Ιουνίου του 2019, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Microsoft στο πλαίσιο της E3. Έκτοτε, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά. Μέσα από συνεντεύξεις που έχουν δοθεί με το σταγονόμετρο, αλλά και πληροφορίες στα επισφαλή πλαίσια της φημολογίας, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώνουμε όλα όσα γνωρίζουμε για το Elden Ring μέχρι σήμερα.

Από την επίσημη ιστοσελίδα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μπορούμε να βρούμε στην επίσημη ιστοσελίδα του τίτλου, το Elden Ring είναι ένα νέο RPG, δια χειρός FromSoftware και έκδοσης BANDAI NAMCO. Βασικοί υπεύθυνοι για τον νέο αυτόν κόσμο είναι ο Hidetaka Miyazaki, ιθύνων νους πίσω από τα Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne και Sekiro, και o George R.R. Martin, ο πασίγνωστος συγγραφέας φαντασίας της σειράς βιβλίων “A Song of Fire and Ice”, και της τηλεοπτικής μεταφοράς του ως “Game of Thrones”.

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από προσέγγιση του Martin από τον Miyazaki. Σε μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα, ο ίδιος αναφέρει: «Η συνεργασία με τον George R.R. Martin στη δημιουργία της μυθοπλασίας για το Elden Ring υπήρξε μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία και αποτέλεσε μια θαυμάσια πηγή έμπνευσης.

Η ομάδα δουλεύει σκληρά για να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος του Elden Ring θα είναι ένα μαγευτικό μέρος για εξερεύνηση, γεμάτο κινδύνους και εκπλήξεις σε όλα τα μήκη και πλάτη. Πρόκειται για ένα τίτλο της FromSoftware πέρα για πέρα, πλούσιος σε φαντασία και RPG δράση

Ο Martin με τη σειρά του, η δουλειά του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί για το παιχνίδι, αναφέρει για αυτή τη συνεργασία: « Η σύλληψη και το χτίσιμο ενός νέου κόσμου για το Elden Ring με τον Miyazaki-san και την ομάδα του ήταν μια έκπληξη για εμένα. Τα γραφικά, η μυθοπλασία και το action-RPG gameplay θα προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία. Ανυπομονώ για τη στιγμή που ο κόσμος θα παίξει το Elden Ring».

Πέρα του ότι αναφέρονται ως πλατφόρμες κυκλοφορίας τα PS4, Xbox One και PC, αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που μπορεί κάποιος να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα για τον τίτλο. Δεν πρόκειται όμως για τις μοναδικές. Επιπλέον πληροφορίες προκύπτουν, κυρίως μέσα από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Miyazaki, καθώς και διάσπαρτες αναφορές που εξαντλούνται σε λίγες προτάσεις και έρχονται, συνεπικουρικά, να συνθέσουν το παζλ.

Gameplay

Το Elden Ring είναι ένα action-RPG τρίτου προσώπου σε dark fantasy περιβάλλον. Το gameplay δεν απέχει πολύ από εκείνο των Dark Souls, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πανομοιότυπα. Ενώ η ακρίβεια του συστήματος μάχης εξ επαφής παραμένει, περισσότερο βάρος και βάθος έχει δοθεί στα επιμέρους RPG στοιχεία, με τις επιλογές του παίκτη στις μάχες να είναι μεγαλύτερες και στην τακτική προσέγγιση περισσότερες σε σχέση με τα Dark Souls.

Σύμφωνα με τον Miyazaki, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Elden Ring αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της φόρμουλας των Dark Souls. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε οπλισμό, μαγεία και γενικότερα τρόπων εμπλοκής σε μάχη, προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη ποικιλία στους διαθέσιμους τρόπους που μπορεί να υπερκεραστεί μια πρόκληση σε σχέση με τα Dark Souls.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο gameplay έρχεται με τη χρήση ενός ανοιχτού κόσμου στο σχεδιασμό, κατά τα πρότυπα και τις επιλογές της FromSoftware. Ο παίκτης θα μπορεί να ταξιδεύει στον κόσμο με άλογο καθώς και να μάχεται έφιππος. Ο Μιγιαζάκι αναφέρεται στο ύφος του κόσμου ως open-world αλλά ταυτόχρονα σημειώνει ότι μάλλον αυτό γίνεται ελλείψει κάποιου άλλου τρόπου να γίνει άμεσα κατανοητό.

Ο τίτλος θα περιλαμβάνει μεγάλες, ανοιχτές εκτάσεις μέσα στις οποίες θα βρίσκονται ορατά σημεία ενδιαφέροντος προς εξερεύνηση, σε περιοχές με πολυεπίπεδα περιβάλλοντα και τη γνωστή σε σχεδιασμό λεπτομέρεια των προηγούμενων τίτλων του.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει για το δημιουργικό σκέλος της ανάπτυξης, ότι η περισσότερο ανοιχτή φύση του σχεδιασμού ανέδειξε και την αναγκαιότητα για την εφαρμογή νέων gameplay συστημάτων και μηχανισμών, τόσο στη δράση όσο και την εξερεύνηση. Για τον χαρακτήρα που δημιουργούμε, σχολιάζει ότι θα υπάρχει πλούσια παραμετροποίηση ενώ επιστρέφουν και οι αναμετρήσεις με τα bosses.

Μυθοπλασία

Υπεύθυνος για την κεντρική ιστορία και τα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στο Elden Ring είναι ο Hidetaka Miyazaki. Η συμβολή του G.R.R. Martin έχει να κάνει με τη γραφή της ιστορίας πριν τα γεγονότα που ξεδιπλώνονται στο παρόν του τίτλου, χτίζοντας έτσι τη μυθοπλασία του κόσμου. Η περίοδος κατά την οποία εξελίσσεται η ιστορία του παιχνιδιού συνδέεται με τους περασμένους εκείνους χρόνους, με τον παίκτη να ανακαλύπτει, σταδιακά, στοιχεία σε ερωτήματα όπως γιατί ο κόσμος βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται, μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μυθοπλασία του Martin.

Οι αφηγηματικοί οδοί μέσω των οποίων ο παίκτης θα ανακαλύπτει αυτή τη μυθοπλασία, δεν θα ξεφεύγει πολύ από τα πρότυπα των Dark Souls. Μέσω εξερεύνησης, συνδυασμό στοιχείων, και την ιστορία που έχει να πει κάθε περιβάλλον ξεχωριστά, το κουβάρι της μυθοπλασίας θα ξετυλίγεται αργά και μεθοδικά. Ο Miyazaki υπερθεματίζει το γεγονός ότι οι NPCs θα είναι περισσότερο δραστήριοι και σημαντικοί στη μεγαλύτερη εικόνα της αφήγησης σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του.

Επιπλέον, ο ίδιος σημειώνει ότι καθώς μελετούσε διάφορα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου για έμπνευση, στο τέλος αποφάσισε να επικεντρωθεί σε εκείνο που η FromSoftware γνωρίζει καλύτερα, και να μην βασιστεί εξ ολοκλήρου σε εκείνο που είναι ήδη η νόρμα στο είδος, εξυπηρετώντας έτσι καλύτερα το τρόπο αφήγησης που ο ίδιος θέλει για το παιχνίδι.

Όσον αφορά στο ίδιο το Elden Ring, η σύλληψη δεν έχει να κάνει με κάποιο πραγματικό δαχτυλίδι που φοριέται, αλλά με τις θεματικές που προκύπτουν από τα συμφραζόμενα της γενικότερης έννοιας του «κύκλου». Μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, ως Elden Ring αναφέρεται εκείνη η μυστηριώδης θεματική που ορίζει την ίδια την ύπαρξη του κόσμου, το στοιχείο εκείνο που θέτει τους κανόνες και που, όπως υπονοείται στο trailer, έχει πλέον θρυμματιστεί.

Ανάπτυξη

Ο τίτλος ξεκίνησε την ανάπτυξή του αμέσως μετά το πέρας του τελευταίου DLC για το Dark Souls 3, για τα PS4, Xbox One και PC. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο τίτλο που έχει αναλάβει ποτέ η FromSoftware, στον οποίο θέλησε να συμπεριλάβει στοιχεία στο σχεδιασμό που δεν μπορούσε με τη σειρά των Dark Souls. Από την αρχή, ήταν ξεκάθαρο στην ομάδα ανάπτυξης ότι δεν ήθελε να φτιάξει μια περισσότερο γραμμική ή αφηγηματικά κινηματογραφική εμπειρία. Αντίθετα, θέλησε να πατήσει επάνω στη συσσωρευμένη εμπειρία των Dark Souls και να την εξελίξει σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Όσον αφορά στη μουσική του τίτλου, η Yuka Kitamura, υπεύθυνη για κομμάτια του soundtrack όλων των προηγούμενων “soulsborne” τίτλων, επιβεβαίωσε επίσημα μέσα από σχετικό tweet την επιστροφή της στο Elden Ring. Από τον Απρίλη του 2020, η ανάπτυξη του παιχνιδιού συνεχιζόταν από το σπίτι λόγω Κόβιντ-19. Σε σχετικά επίσης tweets, στις 31 Οκτωβρίου και 30 Δεκέμβρη του 2020, η FromSoftware μας ενημερώνει ότι η ανάπτυξη του τίτλου βαίνει καλώς και συνεχίζεται απρόσκοπτα. Τη 1η Γενάρη του 2021, ακόμα ένα μήνυμα έρχεται προς επιβεβαίωση ότι το Elden Ring βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Yes, I am

— Yuka Kitamura (@_Yuka_Kitamura_) March 25, 2020

Στις 12 Νοέμβρη του 2020 έρχεται δήλωση από τον Phil Spencer που αναφέρει ότι έχει παίξει τον τίτλο, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ως κάποιος που έχει παίξει όλους τους τίτλους του Miyazaki την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, αυτός είναι ο πιο φιλόδοξος τίτλος που έχει φτιάξει», συμπληρώνοντας «θέλω να πω, λατρεύω τα παιχνίδια του, βλέποντας όμως τους gameplay μηχανισμούς που αυτός και η ομάδα του υιοθετούν αυτή φορά, το περιβάλλον που λαμβάνει χώρα ο τίτλος, τη συνεργασία του με κάποιον άλλο δημιουργό [αναφ. σε G.R.R. Martin] στα πλαίσια της ιστορίας. Το λατρεύω.»

Μέρος του ιστού που συνθέτουν τη πληροφορία γύρω από το Elden Ring αποτελούν και οι «διαρροές» σε γνωστά φόρουμ και σελίδες του εξωτερικού. Σε ένα τέτοιο φόρουμ κυκλοφορούσε ένας χρήστης που έδινε συνεχώς κάποιες γενικές πληροφορίες γύρω από τον τίτλο. Ο συγκεκριμένος χρήστης ήταν ταυτοποιημένος ως γνήσιος leaker από τους διαχειριστές του forum, με διαρροές που έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν για παιχνίδια της FromSoftware, όπως το Sekiro και το Demon’s Souls Remake, να έχουν τελικά επαληθευτεί.

Παραθέτουμε, μεταξύ άλλων και αυτές τις πληροφορίες με τον αστερίσκο ότι δεν είναι επίσημες αλλά ανήκουν στη σφαίρα της φημολογίας. Σε κάθε περίπτωση, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που κάτι από τα παρακάτω ισχύει, τότε ενδεχομένως εμπεριέχουν spoilers, επομένως διαβάστε με δική σας ευθύνη.

Gameplay, Level Design και Γενικότερες πληροφορίες

Σε πολύ πιο συγκεκριμένα στοιχεία από τα γενικευμένα των επίσημων, ο τίτλος θα παρουσιάζει βελτιώσεις σε σχέση με τα Dark Souls στη συμπεριφορά της A.I. και τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος, εισάγοντας νέους τρόπους που θα «παίζουν» με την εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας του παίκτη, καθώς και κόλπα που τον εξαπατούν και τον οδηγούν σε παγίδες.

Έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη βελτίωση του συστήματος μάχης τόσο όσον αφορά στη μαγεία όσο και στην εξ επαφής, καθώς και στη γενικότερη κινησιολογία του χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα την εισαγωγή πλήκτρου για άλμα. Επιστρέφει η παραμετροποίηση μέσω πόντων σε διάφορα στατιστικά, θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε οπλισμό και ρουχισμό για το Fashion Souls του πράγματος ενώ «επιβεβαιώνεται» η επιστροφή των PVP και Co-op.

Σχετικά με το level design, οι διαρροές στέκονται στο γεγονός ότι η μεγαλύτερη αλλαγή στη μετάβαση από τα Dark Souls στο Elden Ring είναι η υιοθέτηση ενός ανοιχτού κόσμου. Συγκεκριμένα, το Elden Ring θα παρουσιάσει τον πλέον immersive κόσμο που έχει δημιουργήσει ποτέ η FromSoftware, έναν κόσμο που βρίθει από μυστικά, με φρέσκα στοιχεία σε επιμέρους τομείς.

Ο κόσμος θα παρουσιάζεται σε μεγαλύτερη κλίμακα σε σχέση με τους παλαιότερους τίτλους, σε έναν σχεδιασμό όπου τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος θα τραβούν με φυσικό τρόπο την προσοχή και θα βοηθούν τον παίκτη να εξοικειώνεται με το περιβάλλον γύρω του, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το κάθε τι, καθώς και πού βρίσκεται ο ίδιος σε σχέση με το περιβάλλον. Οι δε περιοχές θα συνδέονται η μια με την άλλη όπως γινόταν στο Dark Souls, με τις διασυνδέσεις μεταξύ περιοχών να είναι μεγαλύτερες και βαθύτερες από ποτέ.

Η διαμόρφωση του κόσμου φέρνει κάτι από τη δουλειά του Fumito Ueda στο Shadow of the Colossus, κυρίως όσον αφορά στην κλίμακα που αποδίδει σε βάθος και πλάτος, την αίσθηση της ελευθερίας καθώς και την έξυπνη καθοδήγηση του παίκτη προς τα σημεία ενδιαφέροντος. Στον αντίποδα, προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στον παίκτη, τα περιβάλλοντα δεν είναι το ίδιο άδεια, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και η καθετότητα στον σχεδιασμό καθώς και οι περισσότερο φυσικές μεταβάσεις από ανοιχτά περιβάλλοντα σε πιο κλειστές περιοχές.

Η έμπνευση για τη γενικότερη αίσθηση και εικόνα του κόσμου ήρθε μελετώντας περιοχές και τοπία της Σκωτίας. Μέσα σε αυτόν το κόσμο θα υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές σχεδιασμένες και σμιλεμένες σχολαστικά στο χέρι ενώ και ο ίδιος ο παίκτης θα μπορεί να επεμβαίνει και να επιφέρει αλλαγές σε αυτόν.

Υπάρχει δυναμικό σύστημα καιρικών συνθηκών και κύκλου ημέρας-νύχτας, άγρια πανίδα, τοποθέτηση εχθρών με δυναμικές ρουτίνες, καθώς και μεγάλα τέρατα που περιπλανώνται στον χώρο.

Ο τίτλος λαμβάνει χώρα σε μια «ήπειρο» που αποτελείται από πολλαπλές, διαφορετικές περιοχές, με την κάθε μια να φέρει τα δικά της χαρακτηριστικά γνωρίσματα σε εικαστικό ύφος, οπτική απόδοση και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες. Μέρος αυτών αποτελούν οι διαφορετικές φυλές που κατοικοεδρεύουν στον κόσμο του Elden Ring, κάποιες από τις οποίες μάλιστα έχουν εμφανιστεί σε παλαιότερους τίτλους, με τη διαφορά ότι εδώ παρουσιάζονται με διαφορετικό τρόπο.

Μυθοπλασία

Το Elden Ring, ως μέρος της μυθοπλασίας του παιχνιδιού, αποτελούσε ένα στοιχείο ζωτικού χαρακτήρα για όλα όσα συμπεριλαμβάνει αυτό ο μυθικός κόσμος – κάτι σαν την ατμόσφαιρα της Γης για παράδειγμα. Από τη στιγμή που αυτό έσπασε, διαλύθηκε, θρυμματίστηκε, όλα εκείνα που κρατούσε σε καταστολή ξεχύθηκαν στον κόσμο, δίνοντάς του τη μορφή που αυτός έχει στο παρόν του τίτλου.

Μέρος αυτού αποτελεί και ο τρόπος που διαχειρίζεται τη μαγεία ο τίτλος. Θα υπάρχουν διακριτές Σχολές Μαγείας και οργανώσεις που τις αντιπροσωπεύουν. O χαρακτήρας μας θα μπορεί να μάθει να χειρίζεται έναν τύπο μαγείας και να υπαχθεί σε μια οργάνωση βάσει των πιστεύω του και των χαρακτηριστικών εκείνων που ο ίδιος θεωρεί ότι του ταιριάζουν περισσότερο.

Η ιστορία, γενικότερα, του κεντρικού χαρακτήρα μας θα έχει μεγαλύτερο ρόλο, με μια αφήγηση περισσότερο δυναμική, γεμάτη δραματικές και προσωπικές στιγμές. Μέρος αυτής αποτελούν και οι κεντρικοί npcs, που χρωματίζουν και αλληλοσυμπληρώνουν την αφήγηση με δικές τους ιστορίες, οι οποίες εξελίσσονται και εκτείνονται σε βάθος χρόνου, κάτι σαν τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα quests των npcs από το Dark Souls 3, αλλά σε ευρύτερη κλίμακα και μεγαλύτερη συνέπεια εμφάνισης.

Ανάπτυξη

Το άλμα από τα Dark Souls στο ELDEN RING δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ήταν εκείνο από το King’s Field στο Demon’s Souls, αλλά είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τη μετάβαση από το Demon’s Souls στο Dark Souls. Αποτελεί την αποκορύφωση μιας δεκαετίας ενός συγκεκριμένου game design που ξεκίνησε με το Demon’s Souls.

O τίτλος ξεκίνησε να αναπτύσσεται για τα PS4, Xbox One και PC, με τη δυνατότητα για την προς τα πίσω συμβατότητα που δίνουν τα PS5 και Xbox Series να ωφελούν το τίτλο σε υψηλότερο frame rate και γρηγορότερα/ ακαριαία loadings. Ο Covid-19 δημιούργησε κάποια θέματα στον ρυθμό ανάπτυξης, κυρίως όταν αυτή έπρεπε να γίνει από το σπίτι. Αναφέρεται μάλιστα ότι ο βασικός κύκλος ανάπτυξης έχει ήδη ολοκληρωθεί και το παιχνίδι βρίσκεται στη διαδικασία ραφιναρίσματος (polishing).

Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για νέα εμφάνιση ή πληροφορίες μέχρι τον προσεχή Μάρτιο. Έως τότε, υπομονή και υμνείτε τον Ήλιο.

The post Elden Ring – Όλα όσα γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
ring, ring, ιθύνων νους, xbox one, game, ιουνίου, microsoft, rpg, namco, ιθύνων, νους, fire, δραση, συλληψεις, ps4, xbox, παζλ, σημαίνει, dlc, tweet, tweets, απρόσκοπτα, phil, forum, design, fashion, pvp, shadow, series, frame, νέα, εμφάνιση, gameover, τελη κυκλοφοριας, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εσπα 2021, υιοθετηση, αδεια, δουλεια, μουσικη, παιχνιδια, περιοδος, πλαισιο, σφαιρα, σχολες, φυσικη, dlc, game, microsoft, ps4, pvp, rpg, αρθρο, αξιζει, αλογο, απρόσκοπτα, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γνησιος, δυνατοτητα, δηλωση, δικη, δοθει, δωσει, δυναμικο, υπαρχει, ελευθερια, εμπνευση, εμφάνιση, εξελιξη, επρεπε, ερχεται, ερχονται, ευθυνη, ιδια, ιδιο, ειδος, υπομονη, ισχυει, υφος, ιθύνων νους, ιθύνων, εικονα, κυκλος, κλιμακα, λογο, μαγεια, μορφη, μυστικα, νορμα, ομαδα, οδοι, παζλ, περιβαλλον, πηγη, πλατφορμες, ρολο, σελιδες, συγκεκριμενα, σειρα, συλληψη, σπιτι, τοπια, τιτλος, φαντασια, φυση, φυσικο, φορα, χερι, χτισιμο, δαχτυλιδι, design, δουλειες, εφαρμογη, fashion, forum, phil, frame, fire, gameover, χωρα, ιδιαιτερο, ιουνίου, namco, νους, ουρανια, tweet, παιχνιδι, πληροφοριες, series, shadow, σημαίνει, tweets, θεματα, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα