Driftland: The Magic Revival

Λίγη μαγεία δεν βλάπτει!

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, οι χειμερινές μέρες έχουν συνυφανθεί στη συνείδησή μας με τη μαγεία και πολλές φορές με το επικό setting. Λίγο τα βιβλία που διαβάζουμε, λίγο οι ταινίες που βλέπουμε, πολύ τα παιχνίδια που παίζουμε… Όλα μαζί κάνουν το μυαλό μας να ξεχνάει την κάψα του καλοκαιριού και να αναζητάει δάση, πύργους, παράξενα πλάσματα και μαγεία. Επίσης, η μεγάλη σε διάρκεια νύχτα, ωθεί τον ρου της σκέψης σε πιο ήρεμα μονοπάτια, κατάλληλα για παραμυθιάρικες αναζητήσεις και ταξιδιάρικους λογισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται και “κουμπώνει” άψογα

το Driftland. Ένα παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου η μαγεία έχει χαθεί. “Μααα, στην εισαγωγή γράφει για μαγεία…”, θα αναρωτηθείτε πολλοί. Μην ανησυχείτε, θα δείτε ότι όλα πάνε καλά. Ο κόσμος εκεί κάποτε ήτανε πλημμυρισμένος από mana, σε τέτοιο βαθμό, που η κατάχρηση δεν άργησε να έρθει - και λέγοντας κατάχρηση, εννοούμε πανίσχυρους μάγους που έβγαλαν τον μυστικιστικό τους… χάρακα έξω, για να μετρήσουν ποιος την έχει πιο μεγάλη, την ικανότητα στη μαγεία.

Αποτέλεσμα ήταν η ολοσχερής καταστροφή του κόσμου (μάθημα επιπέδου δημοτικού, προς πάσα κατεύθυνση) και η τέλεια εξαφάνιση της μαγείας. Ό,τι απέμεινε από την επιφάνεια του πλανήτη αιωρείται πλέον πάνω από τον καυτό πυρήνα του, όπερ σημαίνει ότι τη θέση της πήραν χιλιάδες ιπτάμενα νησιά. Πάνω σε αυτά η ζωή συνεχίστηκε κι επειδή φαίνεται ότι σαν είδος θέλουμε κάποιον να μας λυπηθεί πριν το τέλος και να μας την χαρίσει, η μαγεία επανήλθε - δειλά και περιορισμένα.

Στο μενού υπάρχουν υποσχέσεις για πολλές και πρωτότυπες φυλές, με ξεχωριστές ιδιότητες και skills, αλλά στην έκδοση του Driftland που είχαμε στη διάθεσή μας υπήρχε διαθέσιμο μόνο το open play. Ήταν όμως υπέρ αρκετό, ώστε να δώσει μια καλή εικόνα περί τίνος πρόκειται. Σε οπτική που θυμίζει RTS, ο παίκτης ελέγχει σε πραγματικό χρόνο έναν μικρό πληθυσμό που κατοικεί σε ένα νησάκι τόσο μικρό, ώστε να κάνει τον Μικρό Πρίγκηπα να νιώθει μεγιστάνας στο Ντουμπάι. Παρ’ όλα αυτά όλοι τους δείχνουν ευτυχισμένοι (άλλο ένα μάθημα εδώ) κι ασχολούνται χαρούμενα με τις μικροεργασίες που θα τους δώσετε.

Μαζεύουν ξύλα, χτίζουν, καλλιεργούν, σκάβουν, εκπαιδεύονται, αναπτύσσονται. Η γαλήνη κι ηρεμία της διαδικασίας θυμίζει έντονα The Settlers και μπορεί να σας κάνει να χαζεύετε με τις ώρες τα όμορφα χρώματα του παιχνιδιού, τη φυσική κίνηση και το αλλόκοσμο setting. Κάθε τους ενέργεια συνοδευόταν - όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά όχι δεδομένο - από αντίστοιχα επιφωνήματα κι ειδικά ηχητικά εφέ, ολοκληρώνοντας μια εικόνα όμορφη, γαλήνια κι ενδιαφέρουσα. Το χέρι του παίκτη ορίζει τις εργασίες, αναδεικνύει την πρόοδο στο skill tree, ανακατευθύνει τους πόρους και γενικά παρεμβαίνει όπου χρειαστεί ή όπου ορίσει η εκάστοτε στρατηγική και τακτική.

Η μαγεία που είναι; Εδώ υπάρχει η πρωτοτυπία. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει μια σειρά από spells, ποικίλης έντασης και διαφόρων δυνατοτήτων που μπορούν να αλλάξουν και να ανατρέψουν τα πάντα. Μπορούν για παράδειγμα να φέρουν ένα άλλο νησί πιο κοντά, για εποίκιση, όταν οι πόροι αναπόφευκτα τελειώσουν. Χτίζουν προσωρινές γέφυρες, αποκαλύπτουν περιοχές στο fog of war ή καταστρέφουν ολόκληρα νησιά. Ειδικά αυτό το τελευταίο δείχνει πολύ ενδιαφέρον, γιατί προοιωνίζει ανατροπές στην ισορροπία του gameplay κατά τις μάχες. Δυστυχώς από δαύτες δεν υπήρξαν πολλές στην preview έκδοση του παιχνιδιού. Μονάχα κάποιες περιστασιακές ενάντια σε άγρια κτήνη ή μοναχικούς φρουρούς.

Ας είναι! Το ορεκτικό που σερβιρίστηκε έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Άνοιξε την όρεξη για το κυρίως παιχνίδι, όπου περιμένουμε να γευτούμε το ενδιαφέρον lore, να εξερευνήσουμε τους μηχανισμούς και τις ισορροπίες της μάχης, να γνωρίσουμε τις ιδιαιτερότητες των φυλών και να αποκαλύψουμε περισσότερα παραμυθιάρικα setting. Ξεχάσαμε τίποτα; Μα, ναι! Περιμένουμε να απολαύσουμε πολύ πολύ μεγάλες δόσεις μαγείας!

pc Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα