Dragon Ball: The Breakers | Review

Η αλήθεια είναι πως το Dead by Daylight ήταν το παιχνίδι που είχε μεγάλο αντίκτυπο στα asymmetrical multiplayer (4vs1), όπου 4 παίκτες καλούνται να επιβιώσουν ενάντια σε έναν παίκτη. Βέβαια, και το εγχείρημα της Behaviour Interactive, στην αρχή της κυκλοφορίας του project της, είχε τα θέματα ισορροπίας και περιεχόμενου, που διορθώθηκαν με σωστές κινήσεις, ενημερώσεων και διαφορών συμφωνιών που εμπλούτισαν σε τεράστιο βαθμό την αρχική μορφή του.

Το Dragon Ball:

The Breakers ανήκει στην παραπάνω συνταγή, όπου οι παίκτες λαμβάνουν τον ρόλο απλών ανθρώπων και όχι παντοδύναμων χαρακτήρων, οι οποίοι αποκαλούνται survivors, και ο αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων φτάνει τους επτά. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους παντοδύναμους, γνώριμους villains της δημοφιλούς Shonen ιαπωνικής τηλεοπτικής σειράς, όπου ένας παίκτης καλείται να επιλέξει και να πάρει το ρόλο του raider, ώστε να νικήσει τους επτά survivors.

Μια ακόμα αλήθεια είναι πως για το Dragon Ball: The Breakers δεν έχουμε να αναπτύξουμε πάρα πολλά, και ο λόγος είναι πως το παιχνίδι πάσχει από περιεχόμενο, ενώ ταυτόχρονα το ελάχιστο budget που δόθηκε για τον τίτλο είναι τόσο εμφανές, που θα θεωρούσε κανείς πως έχουμε να κάνουμε με μεταφορά mobile παιχνιδιού. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσουμε πως δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον σενάριο, αφού η αφήγηση και η εισαγωγή -με τη μορφή προλόγου- διαρκούν ελάχιστα λεπτά ώστε να δοθούν στον παίκτη οι απαραίτητοι μηχανισμοί. Οπότε μιλάμε για ένα παιχνίδι που βασίζεται στο online περιεχόμενο.

Αν και η οπτική γωνιά των απλών ανθρώπων θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως πιο ενδιαφέρουσα, η άποψή μας είναι πως δεν στέκει στο Shonen σύμπαν του Dragon Ball. Συγκεκριμένα, το να έχουμε το ρόλο ενός ανθρώπινου survivor, ο οποίος για να αντισταθεί-καθυστερήσει αυτά τα παντοδύναμα τέρατα, το κάνει με χρήση εκτοξευτή ρουκετών ή μια μίνι διαμάχη στον αέρα, σίγουρα δεν τιμά το σύμπαν της σειράς, αφού μιλάμε για villains οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να καταστρέψουν πλανήτες και σίγουρα δεν μιλάμε για περίπτωση του Mr Satan, όπου εκεί ήταν το comic relief του πράγματος.

Αλλά το θέμα του The Breakers δεν είναι το πόσο ταιριάζει στο ύφος της δημοφιλούς, anime τηλεοπτικής σειράς, αλλά το τι έχει να δώσει στον παίκτη. Στην παρούσα φάση του τίτλου το περιεχόμενό του είναι τρεις ολόκληρες πίστες, πέντε διαθέσιμοι χαρακτήρες που παίρνουν το ρόλο του survivor και τρεις villains που διατίθενται στον παίκτη που θα αναλάβει τον ρόλο του raider. Αυτό πραγματοποιείται στο hub, όπου έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ποιόν ρόλο θέλουμε να έχουμε, αλλά και σε ποιο επίπεδο θέλουμε να βρεθούμε. Επίσης δεν απουσιάζουν και τα καταστήματα, τα οποία δίνουν άλλη εμφάνιση στον χαρακτήρα μας.

Οι περιοχές είναι ικανοποιητικές σε μέγεθος και έχουν την οικία θεματική ενότητα από υλικό του Dragon Ball. Βέβαια, οπτικά, δεν αποδίδονται και πάρα πολύ όμορφα, αφού η απόδοση τους δίνει (όπως προαναφέραμε) την εεντύπωση πως το παιχνίδι προήλθε από μεταφορά mobile τίτλου. Ωστόσο, λόγω αυτού, το frame rate είναι υψηλό και σταθερό.

Οι επτά παίκτες, λοιπόν (τουτέστιν, οι survivors) καλούνται να ψάξουν στην περιοχή για διάφορες προμήθειες, οι οποίες βρίσκονται σε κιβώτια προμηθειών (supply crates). Αυτές οι προμήθειες μπορεί να είναι οχήματα, gadgets όπως το “δρακό-ραντάρ” για την εύρεση των dragon balls, αντικείμενα ίασης αλλά και οπλισμού. Βέβαια, ο βασικός στόχος των επιζώντων είναι να κρυφτούν από τον raider, ώστε να εξερευνήσουν την περιοχή για να βρουν ορισμένα κλειδιά στον κάθε τομέα της περιοχής. Όταν βρεθούν αυτά τα κλειδιά και ενεργοποιηθούν, τότε διαθέσιμη γίνεται η μηχανή του χρόνου, η οποία και αυτή με τη σειρά της πρέπει να ενεργοποιηθεί ούτως ώστε να ξεφύγουν οι επιζώντες και να οδηγηθούν στην απόδραση – νίκη.

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον ρόλο του villain -ή “raider”, όπως τον ονομάζει το παιχνίδι- όπου ο ρόλος του είναι να εμποδίσει τους επιζώντες να ξεφύγουν. Οι δυνατότητες αυτών των παντοδύναμων χαρακτήρων είναι η πτήση σε όλο το εύρος της περιοχής, υπερδύναμη και η χρήση εξ αποστάσεως επίθεση, που γίνεται με τη χρήση των γνώριμων Ki Blasts. Όμως, ώστε να υπάρχει ισορροπία, οι villains ξεκινούν το επίπεδο στην πρώτη τους μορφή. Βέβαια, όσο προχωράει ο χρόνος, αποκτάμε πρόσβαση σε ισχυρότερες μορφές, που κατά συνέπεια μάς δίνουν τη δυνατότητα να ξεκλειδωθούν ικανότητες όπως το να καταστραφεί ένα τμήμα της περιοχής.

Αν κάποιος από τους επιζώντες βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή, εννοείται πως θα βγει εκτός παιχνιδιού. Επιπροσθέτως, ο raider μπορεί, εφόσον νικήσει τους επιζώντες και αφού έχουν στην κατοχή τους τις dragon balls, να κλέψει τις dragon balls ώστε να εμποδίσει μια έξτρα βοήθεια των επιζώντων. Ωστόσο, και οι επιζώντες έχουν βιώσιμες επιλογές, αν βέβαια συνεργαστούν και έχουν καταφέρει να βρουν τους εκτοξευτές ρουκετών, αφού με τη χρήση τους και τη σωστή συνεργασία μεταξύ τους μπορεί να οδηγηθούν σε νίκη.

Για όσους αναρωτιούνται, οι Dragon Balls ανακαλύπτονται σε κάθε περιοχή με τη χρήση του “δρακό-ραντάρ”, και απλά οι επιζώντες πρέπει να βρουν το ναό του Shenron, ώστε να επιλέξουν μεταξύ δυο ευχών, εκ των οποίων η μια ενισχύει όλη την ομάδα των επιζώντων ενώ η άλλη παρέχει μια πανίσχυρη μορφή για τον παίκτη που θα πραγματοποιήσει την ευχή.

Τέλος, επειδή μιλάμε για παιχνίδι βασισμένο στη χρήση διαδικτυακής σύνδεσης, καλό είναι να σημειωθεί πως δεν υπήρχαν προβλήματα αποσύνδεσης ή θέματα lag, εκτός βέβαια ότι για το matchmaking χρειάζονται περίπου τρία με πέντε λεπτά ώστε να γίνει η εύρεση παικτών.

Εν κατακλείδι, το μόνο ενθαρρυντικό που βρήκαμε στο Dragon Ball: The Breakers -τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του- είναι η τιμή διανομής του (19,99€), η οποία αντικατοπτρίζει και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πράγμα που σημαίνει πως καλύτερα να ασχοληθείτε με κάποιον άλλο τίτλο της σειράς, μέχρι τουλάχιστον να εμπλουτιστεί και να βελτιωθεί η παρούσα μορφή του The Breakers.

Το Dragon Ball: The Breakers κυκλοφορεί από τις 14/10/22 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τη Bandai Namco Entertainment Greece.

The post Dragon Ball: The Breakers | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα