Η Microsoft αντιμέτωπη με μια αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση της ΕΕ για την εξαγορά της Activision Blizzard

Η Microsoft αντιμετωπίζει ένα ακόμη εμπόδιο στη συμφωνία της για την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μια προειδοποίηση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ να βρίσκεται στο προσκήνιο, σύμφωνα με μια αναφορά του Reuters. Η συμφωνία έχει ελεγχθεί επανειλημμένα από τη στιγμή της επιβεβαίωσης

της πέρυσι, ενώ πρόκειται επίσης να υποβληθεί σε αντιμονοπωλιακή αγωγή από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Το παραπάνω είναι το πιο πρόσφατο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η Microsoft καθώς προσπαθεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την αγορά της Activision Blizzard, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάζεται να εκδώσει ένα charge sheet, το οποίο θα περιλαμβάνει μια δήλωση με ενστάσεις για τη συμφωνία. Αυτό θα σταλεί στη Microsoft τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της ΕΕ έχει θέσει ως προθεσμία την 11η Απριλίου για την απόφαση της σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision Blizzard, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαδικασία. “Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες σχετικά με την αγορά”, σχολίασε η Microsoft. “Στόχος μας είναι να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους ανθρώπους και αυτή η συμφωνία θα προωθήσει αυτόν τον στόχο”.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (Competition and Markets Authority) του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε επίσης τη δική της έρευνα για τη συμφωνία MicrosoftActivision Blizzard τον περασμένο Νοέμβριο.

The post Η Microsoft αντιμέτωπη με μια αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση της ΕΕ για την εξαγορά της Activision Blizzard appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα