Destruction AllStars – Review

Μερική καταστροφή.

To Destruction AllStars ανήκει στο κλασικό arcade vehicular combat είδος και αποτελεί έναν από τους πρώτους αποκλειστικούς τίτλους για το PlayStation 5, και ως εκ τούτου, ένα από τα πρώτα next-gen παιχνίδια, αφού δεν κυκλοφορεί για το PlayStation 4. Σε αντίθεση όμως με την ονομασία του, δεν προσφέρει τελικά το AllStar θέαμα που θα θέλαμε, αν και μελλοντικά με μερικές αλλαγές θεωρούμε ότι θα μπορούσε.

Το

βασικό gameplay του τίτλου βασίζεται στις συγκρούσεις μεταξύ των οχημάτων μέχρι να καταστραφούν, και χωρίζεται σε δύο κομμάτια: την οδήγηση με τα προαναφερθέντα οχήματα, και τον χειρισμό σε third person mode του οδηγού. Όταν το όχημα είναι έτοιμο να διαλυθεί, ή αν για οποιοδήποτε άλλο λόγο το θελήσουμε, έχουμε την επιλογή να κάνουμε eject, και να αποκτήσουμε τον έλεγχο του ήρωά μας.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε σε κάποια από τις πλατφόρμες που υπάρχουν στην πίστα, για να πάρουμε άλλο όχημα, να μαζέψουμε shards τα οποία γεμίζουν τις ειδικές κινήσεις μας ή να προσπαθήσουμε να κάνουμε hijack το όχημα κάποιου άλλου παίκτη.

Ο χειρισμός του ήρωα σε third person mode και το jumping έχουν μια αίσθηση ανακρίβειας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανεβαίνουμε και να κινούμαστε εύκολα στις πλατφόρμες. Ευτυχώς ο χειρισμός των οχημάτων δεν έχει αντίστοιχα προβλήματα, αφού η αίσθηση που μας δίνει το DualSense όταν οδηγούμε ή όταν συγκρουόμαστε με άλλα οχήματα είναι πολύ καλή.

Όσους γύρους παίξαμε θα λέγαμε ότι περάσαμε ευχάριστα την ώρα μας, και παρόλο που θα θέλαμε να ασχοληθούμε και άλλο με τον τίτλο, οι λόγοι που μας εμποδίζουν είναι οι ελάχιστες πίστες, οι οποίες είναι μόνο τρεις, η μη διαφοροποίηση στο gameplay από χαρακτήρα σε χαρακτήρα, η μη ύπαρξη power ups, και τα λίγα multiplayer match types που διαθέτει όπως θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

O τίτλος διαθέτει τέσσερα modes, multiplayer, arcade, challenge series και practice. Στο arcade μπορούμε να παίξουμε εναντίον AI bots, ενώ στο practice μάς δίνεται η δυνατότητα να εξασκηθούμε και να μάθουμε τον χειρισμό.

Το multiplayer, που είναι και το βασικό κομμάτι του Destruction All Stars, έχει τέσσερα match types, τα Mayhem, Gridfall, Carnado και Stockpile. Στο Mayhem καλούμαστε να καταστρέψουμε όσους περισσότερους αντιπάλους μπορούμε μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στο Carnado μαζεύουμε gears χτυπώντας τα αντίπαλα οχήματα και στην συνέχεια οδηγούμε μέσα σε έναν tornado θυσιάζοντας το δικό μας ώστε να ανεβάσουμε το σκορ μας.

Το Stockpile αποτελεί το κλασικό capture and control, όπου μαζεύουμε πάλι gears, αλλά αυτή τη φορά τα καταθέτουμε σε τράπεζες, και η ομάδα που έχει στην κατοχή τις περισσότερες στο τέλος του γύρου, κερδίζει. Τέλος, στο Gridfall έχουμε περιορισμένο αριθμό respawns και όποιος καταφέρει να επιβιώσει τελευταίος είναι ο νικητής.

Οι 16 χαρακτήρες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, που θυμίζει το art style του Overwatch, αλλά αν εξαιρέσουμε τα ξεχωριστά hero cars που έχει ο καθένας και που μπορούμε να κάνουμε summon, στην πράξη και στον χειρισμό δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση από τον έναν στον άλλο.

Μιλώντας για hero cars, τα περισσότερα διαθέτουν μια ειδική κίνηση η οποία δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα, με κάποιες να είναι overpowered, δίνοντας το προβάδισμα σε συγκεκριμένους χαρακτήρες, όπως τον Blue Fang, δημιουργώντας παράλληλα θέματα balancing.

Ο τίτλος δεν θα λέγαμε ότι έχει ιδιαίτερη αντοχή στον χρόνο, αφού και τα modes γίνονται γρήγορα βαρετά, αλλά και τα unlocks περιορίζονται σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και emotes, μη δίνοντας το οποιοδήποτε σοβαρό κίνητρο για να συνεχίσουμε ενεργά την ενασχόλησή μας. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Destruction AllStars, πέρα από τους πόντους που μαζεύουμε παίζοντας για να ξεκλειδώνουμε skins, emotes κ.λπ. διαθέτει και microtransactions, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα προαναφερόμενα unlocks, και τα οποία δυστυχώς αποτελούν μονόδρομο για το single player όπως θα δούμε παρακάτω.

Το Challenge Series αποτελεί λοιπόν το story mode, αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, και θεωρούμε ότι είναι το χειρότερο κομμάτι του τίτλου. Ο λόγος δεν είναι γιατί δεν έχει ενδιαφέρον, αλλά διότι πρόκειται για τρεις mini ιστορίες, και οι δύο από αυτές είναι κλειδωμένες πίσω από paywall. Για να τις ξεκλειδώσουμε πρέπει να πληρώσουμε 600 Destruction Points και για τις δύο συνολικά, με τους 500 DP να κοστίζουν 4.99 ευρώ, τους 1000 DP 9.99 Ευρώ και τους 2000 DP 19.99 Ευρώ.

Αναλογιζόμενοι ότι θα βγουν και άλλες τέτοιες ιστορίες μελλοντικά, προσθέτοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο battlepass, και ότι το content του Destruction AllStars είναι ήδη ισχνό, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για κακή τακτική monetization. Βέβαια επίκεντρο του τίτλου είναι το multiplayer και η πλειοψηφία δεν θα ασχοληθεί καν με αυτές τις μικρές ιστορίες, αλλά η εν λόγω επιλογή δεν παύει να αφήνει αρνητική εντύπωση.

Στο τεχνικό κομμάτι από την άλλη, δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράπονο, τα loadings είναι σχεδόν ανύπαρκτα και η παρουσίαση απροβλημάτιστη. Το μόνο που παρατηρήσαμε ήταν κάποια fps drops μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όταν πολλά οχήματα συγκρούονται ταυτόχρονα, αλλά δεν θα λέγαμε ότι πέφτουν κάτω από τα 40 fps.

Ο τίτλος τρέχει με dynamic resolution, δεν υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές στα display settings για performance ή visual mode, και η Unreal Engine 4 κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι, αφού το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρο. Η παραγωγή του ήχου βρίσκεται επίσης σε καλά επίπεδα, με μόνη παραφωνία την γενικότερη απουσία μουσικής, με εξαίρεση το μενού επιλογών χαρακτήρα. Αξίζει, βέβαια, να τονίσουμε ότι για μια ακόμα φορά έχουμε έναν τίτλο της Sony που μεταγλωττίστηκε στα ελληνικά, μια τακτική που έχει συνέχεια από το PlayStation Greece και μόνο θετικά μπορούμε να την κρίνουμε.

Εν κατακλείδι, το Destruction AllStars θα μπορούσε να αποτελεί έναν ξεχωριστό και διασκεδαστικό multiplayer τίτλο, όμως η έλλειψη περιεχομένου και διαφοροποίησης στο gameplay, αλλά και κάποιες άστοχες επιλογές στο monetisation του single player, σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή του, μας εμποδίζουν να το προτείνουμε για αγορά στην παρούσα μορφή του.

Να υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι τον μήνα που γράφεται το παρόν review (Φεβρουάριος του 2021) αποτελεί μέρος των δωρεάν παιχνιδιών για όσους έχουν συνδρομή PS Plus, μία επιλογή που θεωρούμε απολύτως σωστή, και κατά τη γνώμη μας ίσως θα έπρεπε να γίνει και μόνιμα δωρεάν όπως το Astro’s Playroom.

To Destruction AllStars κυκλοφορεί για το PS5 από τις 4/2/21, ενώ είναι διαθέσιμο και δωρεάν για τους συνδρομητές της υπηρεσίας PS Plus.

The post Destruction AllStars – Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα