Destiny 2 (PC)

Εντυπώσεις από την έκδοση του τίτλου της Bungie για υπολογιστές.

Είναι λοιπόν γεγονός η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Destiny 2 στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μετά από μεγάλες συζητήσεις, απαιτήσεις φίλων της σειράς και αναμονή. Εκτός και αν περιμένατε δηλαδή η Activision να αφήσει έτσι ένα franchise, πραγματικό κολλοσό. Το σημαντικό είναι ότι η μετάβαση αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση

όταν μιλάμε για έναν τίτλο του μεγέθους του Destiny 2, και παρόλα αυτά, παίζοντας την PC έκδοση, νιώθουμε πως δεν πρόκειται για port, αλλά για παιχνίδι που σχεδιάστηκε εξαρχής για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Προφανώς και μιλάμε για Shooter πρώτου προσώπου, ένα είδος που ταιριάζει γάντι σε πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στη Vicarious Visions και την Bungie για την πληρότητα του εγχειρήματος, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Battle.net της Blizzard.

Ήδη από το εντυπωσιακό εισαγωγικό Act, με την μάχη στην πτώση της Πόλης, γίνεται φανερό το πρώτο selling point: Η PC έκδοση είναι ξεκάθαρα (και αναμενόμενα) η... καθοριστική οπτικά. Δυνατότητα για πραγματική 4K ανάλυση, Uncapped Framerate και πλούσιες επιλογές στην παραμετροποίηση ώστε να έρχεται στα μέτρα του συστήματος που διαθέτει ο κάθε παίκτης ανάλογα με το αποτέλεσμα που στοχεύει (π.χ. το ρίξιμο του Shadow Quality ανεβάζει αισθητά τα fps με μικρό τίμημα). Και για ένα παιχνίδι που βασίζεται πολύ στο στυλ του και το καλογυαλισμένο παρουσιαστικό, το να βλέπουμε τους πολύχρωμους πλανήτες και τους φανταχτερούς εξοπλισμούς στο PC είναι χάρμα οφθαλμών.

Μιλώντας για χρώματα, το Destiny 2 είναι ένα παιχνίδι που «παίζει» περισσότερο με την χρωματική παλέτα σε σχέση με τον προκάτοχό του, και ωφελούνται τα δυνατά PC, με το οπτικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς gamers. Για παράδειγμα, αρκεί να κοιτάξει κανείς ψηλά (και το λεγόμενο skybox) για να αντικρίσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα στο gaming, όπου οι χρυσαφί ακτίνες του ήλιου αναμειγνύονται με μαεστρία με τα σύννεφα που απλώνονται μέχρι το βάθος του ορίζοντα και χάνονται πίσω από τα άγρια δάση της Γης, και η λεπτή ατμόσφαιρα του φεγγαριού του Jupiter μοιάζει να γίνεται ένα με το αχανές διάστημα. Αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό για τον περισσότερο κόσμο είναι τα frames, και εκεί πραγματικά το Destiny 2 απογειώνεται. Με λίγα λόγια, τα 60+ fps, σε συνδυασμό με τα πιο πλούσια particles effects και την κρυστάλλινη ανάλυση, δίνουν ένα οπτικό αποτέλεσμα που αφήνει αρκετά πίσω το αντίστοιχο στα PS4 και Xbox One.

Η πιο μεγάλη αλλαγή παρατηρείται στο PvP, το οποίο πραγματικά βρίσκει νέα ζωή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είναι αισθητά πιο άμεσο και αποτελεσματικό, και εκμεταλλεύεται πλήρως την ακρίβεια που προσφέρει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, ενώ υπάρχει και πλήρης υποστήριξη για Controllers με το κλασικό Aim Assist. Υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα εδώ, αφού το πληκτρολόγιο με το κλασικό WASD δεν προσφέρει την ίδια φυσικότητα στην κίνηση όπως το χειριστήριο και η διαφορά φαίνεται στο platforming, το οποίο μας είχε κακομάθει με τον εξαιρετικό χειρισμό στις κονσόλες. Οι developers πάντως φαίνεται να έχουν κρατήσει μια ισσοροπία μέσω έξυπνων τεχνικών όπως διαφορετικό recoil pattern ανάλογα με τον τρόπο χειρισμού, χωρίς να ευνοείται μια κατηγορία παικτών που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, έναντι των άλλων.

Στους υπόλοιπους τομείς, ο όμορφος και μινιμαλιστικός σχεδιασμός των μενού παραμένει ίδιος. Text chat υπάρχει μόνο στην Fireteam μας, όχι Clan ή Public, και αυτο είναι από τα ελάχιστα πράγματα που θυμίζουν «περιορισμούς» των κονσολών, ενώ δεν υπάρχει Cross-play και Cross-save μεταξύ κονσολών και PC, και η αλήθεια είναι πως όσο δελεαστικό και αν το φανταζόμαστε, θα πρέπει να συμφωνήσουμε με αυτή την επιλογή. Τελευταίο σημαντικό που πρέπει να αναφέρουμε και ενδιαφέρει πολύ κόσμο είναι το περιεχόμενο, και η Bungie επιβεβαίωσε πως πλέον όλο το περιεχόμενο θα έρχεται ταυτόχρονα με τις κονσόλες, ενώ μόνο κάποια patch θα είναι ξεχωριστά.

Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με ένα κυριολεκτικά άψογο port, τόσο τεχνικά όσο και σχεδιαστικά, που καταφέρνει να θέσει διλλήματα ως προς το σε ποια έκδοση να επικεντρωθούμε. Αν έπρεπε να διαχωρίσουμε κάπως τις δυο εκδόσεις θα λέγαμε ότι στις κονσόλες η όλη κίνηση στο χώρο είναι πιο ευχάριστη και «δένει» αρμονικά με το shooting, ενώ στο PC το shooting είναι πιο αποτελεσματικό/ ακριβές και το σύνολο «κάθεται» πιο όμορφα στο μάτι. Το gaming του καναπέ κρατάει την γοητεία του, και το PvP είναι αυτό μόνο που φαίνεται να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του PC.

Το αν πρόκειται για την… «Definitive Edition» παραμένει υποκειμενικό ανάλογα με το τι αναζητά ο κάθε παίκτης. Κατά τη γνώμη του γράφοντος, ένας είναι ο πιο βασικός παράγοντας επιλογής, και αυτός παραμένει το πού συχνάζει το Fireteam του καθενός. Ωστόσο, η έκδοση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν κάνει καμία απολύτως παραχώρηση, και προσφέρει την πλήρη εμπειρία του Destiny 2 σε αυτούς που θα την επιλέξουν.

To πλήρες review για το Destiny 2, από την έκδοση για το PS4, θα το βρείτε εδώ.

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα