Death Stranding Director’s Cut | Review

Όταν τέλη του 2019 κυκλοφορούσε το Death Stranding φανταζόμαστε ότι ούτε και ο ίδιος ο Hideo Kojima θα μπορούσε να πιστέψει πως ο νέος του τίτλος θα είχε τόσους παραλληλισμούς με την κατάσταση που θα διαμορφωνόταν παγκοσμίως λίγο διάστημα μετά λόγω της πανδημίας. Η απομόνωση, η ανάγκη για επαφή, η τεχνολογία που κλήθηκε να μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι μερικά από θέματα που άγγιξε ο δημιουργός με το τελευταίο του πόνημα, και τα οποία βιώσαμε όλοι μας μέσα στο 2020 και το 2021. Δύο χρόνια παρά δύο μήνες από την αρχική

κυκλοφορία, η Kojima Productions μάς παραδίδει το Death Stranding Director’s Cut.

Στο παρόν κείμενο θα επικεντρωθούμε στις αλλαγές και τις προσθήκες της νέας αυτής έκδοσης, χωρίς παραπάνω αναλύσεις για το σενάριο, τον κόσμο, το gameplay και άλλα χαρακτηριστικά που παρέμειναν αναλλοίωτα, και για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο πλήρες review του Νικόλα Μαρκόγλου.

Στο Death Stranding Director’s Cut λοιπόν, προστέθηκε μία καινούρια περιοχή, το Ruined Factory, με δικές του αποστολές που ξεκλειδώνουν σταδιακά. Η νέα αυτή περιοχή, αν και πολύ μικρή σε μέγεθος αλλά με πλήθος αποστολών, κλείνει το μάτι περιπαικτικά στο Metal Gear Solid. Στις νέες περιοχές επίσης συμπεριλαμβάνονται ένα firing range και μια πίστα αγώνων που καλείται ο παίκτης να χτίσει, και οι οποίες διαθέτουν τα δικά τους mini-games, missions και time attacks για online rankings.

Όσον αφορά το gameplay, ο τίτλος φέρνει αλλαγές αλλά και νέο εξοπλισμό, που γίνεται διαθέσιμος σταδιακά και που κάνει τη ζωή του παίκτη πιο εύκολη. Μέσω του μενού μπορούμε πλέον να καθορίσουμε waypoints και routes, ώστε να σχεδιάζουμε από πριν ποια διαδρομή θα θέλαμε να ακολουθήσουμε για να εκτελέσουμε την αποστολή μας. Επίσης, έχει αλλάξει ο τρόπος επιλογής των περιοχών για fast travel, αφού γίνει διαθέσιμη η συγκεκριμένη δυνατότητα, βλέποντας ξεκάθαρα στον χάρτη πού ακριβώς πηγαίνουμε.

Μέσα στις πρώτες ώρες ενασχόλησης βρίσκουμε τα νέα maser gun και support skeleton, διευκολύνοντας τις μεταφορές και την αντιμετώπιση εχθρών στο αρχικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μιλώντας για μεταφορές, στα κτίρια που μπορούμε να κατασκευάσουμε έχει προστεθεί ένα καταπέλτης, που μας επιτρέπει να “πετάξουμε” τα πακέτα σε μακρινές αποστάσεις, και μια ράμπα ώστε να κάνουμε άλματα με την μηχανή.

Στη διάθεσή μας έχουμε ακόμα έναν τύπο νέας γέφυρας, την chiral bridge, ιδανική για μέρη όπου η παραδοσιακή γέφυρα δεν είναι εφικτό να τοποθετηθεί και η οποία εξαφανίζεται αν βρέξει ή χιονίσει. Τέλος, το buddy bot είναι ένα είδος ρομπότ το οποίο μπορεί να κουβαλήσει μεγάλο όγκο φορτίου και να μας ακολουθήσει ή να ανέβουμε εμείς οι ίδιοι πάνω του για να μας μεταφέρει στον προορισμό μας.

Πέρα από τις προσθήκες στον εξοπλισμό, ο Sam έχει αποκτήσει και close combat ικανότητες, διορθώνοντας μια από τις σημαντικότερες ελλείψεις του αρχικού τίτλου. Επιπλέον, οι μάχες με τα bosses που έχουμε νικήσει είναι διαθέσιμες από το private room με το καινούργιο online ranking σύστημα.

Στο κομμάτι του customisation, δίνεται η δυνατότητα πλέον να αλλάξουμε χρώματα στο BB pod, καθώς και να προσθέσουμε μια νέα μονάδα stabilizer στο backpack, ένα είδος thrusters, που μας επιτρέπει να επιβιώνουμε από πτώσεις μεγάλου ύψους. Τέλος, το soundtrack έχει επεκταθεί με 8 νέα κομμάτια, ενώ έχει προστεθεί και η very hard δυσκολία από την έκδοση για PC.

Στον τεχνικό τομέα, στην έκδοση για το PlayStation 5 συναντούμε δύο επιλογές, το performance mode, με scaled 4K ανάλυση έως 60 FPS, και το fidelity mode σε native 4K. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε υποστήριξη HDR ενώ υπάρχει και η επιλογή για widescreen mode, χρησιμοποιώντας το 16:9 ratio για την προβολή 21:9. O τίτλος διαθέτει και Tempest 3D audio, και τα loadings είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Καλή υλοποίηση έχει γίνει και όσον αφορά το DualSense, με το haptic feedback να μας δίνει πετυχημένα την αίσθηση από διάφορα εφέ και καιρικά φαινόμενα, όπως της βροχής ή του ανέμου, ενώ τα adaptive triggers προσθέτουν “αντίσταση” όταν μετακινείται το φορτίο, καθώς και έλεγχο ακριβείας για μονή βολή ή κατά ριπάς με τα όπλα.

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι όσοι έχετε ήδη παίξει τον τίτλο, σας άρεσε και θέλετε να ξαναδείτε το Death Stranding, η Director’s Cut έκδοση αποτελεί μια καλή αφορμή παρά τις φαινομενικά μικρές βελτιώσεις. Για τους υπόλοιπους θεωρούμε ότι οι αλλαγές στο gameplay με τις διευκολύνσεις ίσως σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την ομολογουμένως επαναλαμβανόμενη μορφή των αποστολών, παρακάμπτοντας το συγκεκριμένο μειονέκτημα, και να δείτε τον εκπληκτικό κόσμο και το ιδιαίτερο σενάριο που δημιούργησε ο Hideo Kojima.

Το Death Stranding Director’s Cut κυκλοφορεί από τις 24/9/21 για PS5 και PS4. To review βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5 με review code που λάβαμε από το PlayStation Greece.

The post Death Stranding Director’s Cut | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα