Cine-TV News #76

Avengers, Agents of SHIELD, πληροφορίες για τη νέα ταινία του Tarantino και άλλες ειδήσεις…

Το μεγάλο κινηματογραφικό blockbuster γεγονός καταφθάνει. Μιλάμε για το πρώτο μέρος του κλεισίματος των περιπετειών των Avengers. Βέβαια, τίποτα δεν είναι τελεσίδικο για τα επικερδή sequels του Hollywood,

αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως αν και οι ήρωες των κόμικ μπορεί να μην γερνάνε ποτέ, το ίδιο δεν ισχύει και για τους ηθοποιούς. Δεν έχουμε κανένα “άγχος” φυσικά, καθώς είμαστε σίγουροι ότι με τους κατάλληλους πειραματισμούς θα βρεθεί το νέο hit που θα οδηγήσει σε ένα νέο σύμπαν ή, πολύ απλά, οι ήρωες θα ανακυκλωθούν (κάτι που έχει γίνει ήδη με την εισαγωγή του νεότερου Spider-Man).

Το τι προσέφερε ή… κατέστρεψε το τεράστιο franchise που ξεκίνησε “αθώα” το 2008 με τον Iron Man είναι κάτι που χρειάζεται μεγαλύτερό άρθρο και -ακόμα καταλληλότερα- συζήτηση (που εννοείται θα καταλήξει σε εντάσεις!). Αν θέλετε την άποψη του γράφοντος, κάποτε βλέπαμε Matrix, Lord of the Rings, Terminator, Jurassic Park και λοιπά franchises που έκαναν τον κύκλο τους, έφευγαν με ψηλά (και ενίοτε χαμηλά) το κεφάλι τους και άφηναν χώρο ώστε το επόμενο franchise να έρθει στην επιφάνεια και να μας μεταφέρει σε φρέσκιες, εντυπωσιακές και φιλόδοξες περιπέτειες.

Trailers

Avengers: Infinity War
Σκηνοθέτες: Anthony Russo (Captain America: Civil War), Joe Russo (Captain America: Civil War)
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Mackie, Paul Bettany, Elizabeth Olson, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Sebastian Stan, Don Cheadle, Chris Pratt, Dave Bautista, Zoe Saldana, Benedict Cumberbatch, Benedict Wong, Tom Holland, Paul Rudd, Josh Brolin
Πρεμιέρα: 4 Μαΐου, 2018 (Αμερική)

Πρώτη γεύση από την αναμενόμενη κορύφωση του Marvel Cinematic Universe, όπου όλοι οι υπερήρωες του σύμπαντος θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Thanos και να αποτρέψουν τον όλεθρο στη Γη. Νομίζουμε ότι το Infinity War φέρνει και ένα ρεκόρ στη στήλη σχετικά με τα περισσότερα επιφανή ονόματα ηθοποιών. Έχουμε πραγματικά μεγάλη περιέργεια να δούμε πώς θα καταφέρουν οι αδερφοί Russo να διατηρήσουν μία συνοχή στη δράση, παρέχοντας παράλληλα τον κατάλληλο χρόνο ώστε οι ήρωες να “αναπνεύσουν” στην οθόνη.

A Wrinkle in Time
Σκηνοθέτης: Ava DuVernay (Selma)
Πρωταγωνιστούν: Storm Reid, Chris Pine, Reese Witherspoon, Zach Galifianakis, Oprah Winfrey, Gugu Mbatha-Raw, Michael Pena
Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου, 2018 (Αμερική)

Η Disney θα επιχειρήσει να μας ταξιδέψει σε μία νεανική (παιδική;) περιπέτεια σε παράλληλες διαστάσεις, σε κάτι που φαίνεται να αποτελεί τη sci-fi εκδοχή του Chronicles of Narnia. Σε αυτό το συμπαντικό ταξίδι δύο αδέρφια θα προσπαθήσουν να βρουν τον χαμένο πατέρα τους (που έχει την ταιριαστή ειδικότητα του αστροφυσικού) παρέα με ένα συμμαθητή τους αλλά και τρεις “αστρικές” υπάρξεις (ή, αλλιώς, μάγισσες). Τα υψηλά στάνταρ από σκηνικά και εφέ θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα από την Disney και μένει να δούμε σε τι ποιοτικά επίπεδα βρισκόμαστε στο σενάριο (που παρεμπιπτόντως βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1962 της Madeleine L’Engle).

12 Strong
Σκηνοθέτης: Nicolai Fuglsig (Exfil)
Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena
Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Η ιστορία 12 Αμερικανών στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επικίνδυνης αποστολής στο Αφγανιστάν έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Εκεί, θα συνεργαστούν με τοπικές δυνάμεις και θα αξιοποιήσουν τα δικά τους μέσα (όπως άλογα) για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν.

Mary Magdalene
Σκηνοθέτης: Garth Davis (Lion)
Πρωταγωνιστούν: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor
Πρεμιέρα: 30 Μαρτίου, 2018 (Αμερική)

Η ιστορία του Ιησού θα επανέλθει στις μεγάλες οθόνες επικεντρωμένη αυτή τη φορά στην Μαρία την Μαγδαληνή, υποδυόμενη από την Rooney Mara. Αναλόγως με την επιτυχία της ταινίας (ή και όχι…) πιθανότατα θα αποτελεί άλλη μία βραδινή προβολή από τα εγχώρια κανάλια για την Εβδομάδα των Παθών.

Birdboy: The Forgotten Children
Σκηνοθέτες: Pedro Rivero (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους), Alberto Vazquez (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Andrea Alzuri, Eva Ojanguren, Josu Cubero
Πρεμιέρα: Έχει ήδη προβληθεί

Μπορεί το εν λόγω animation να έχει ήδη προβληθεί στην Ευρώπη, όμως, παράλληλα με την επικείμενη προβολή του στην Αμερική, θεωρήσαμε ευκαιρία να το αναφέρουμε και στη στήλη μας. Το Birdboy αποτελεί μία ισπανική παραγωγή, με ιδιαίτερα όμορφη τεχνοτροπία, που εξιστορεί μία σκοτεινή και φανταστική ιστορία, σε μία ταινία που δείχνει -εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον- ως η ισπανική εκδοχή των πονημάτων του Studio Ghibli.

The Alienist, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 22 Ιανουαρίου, 2018 (TNT)

Αστυνομικό δράμα εποχής, που μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1896. Η αστυνομία θα προσλάβει έναν εγκληματολόγο-ψυχολόγο προκειμένου να διαλευκάνει τα εγκλήματα που σχετίζονται με την δολοφονία εκδιδόμενων αγοριών. Μία ακόμα μικρότερη περιγραφή θα μπορούσε να είναι “CSI εποχής”.

Agents of S.H.I.E.L.D., 5η σαιζόν
Πρεμιέρα: 1 Δεκεμβρίου (ABC), 22 επεισόδια

Μπορεί η τελική μάχη των Avengers με τον Thanos να απέχει μερικούς μήνες, στο μεταξύ όμως θα δούμε το παρασκήνιο από την τηλεοπτική και βοηθητική ομάδα της S.H.I.E.L.D. που αυτή τη φορά θα μεταφερθεί στο διάστημα.

Black Mirror, 4η σαιζόν, trailer για τα επεισόδια Arkangel και Crocodile
Πρεμιέρα: 2018 (Netflix), 6 επεισόδια

Η σειρά που επιθυμεί να μην αφήσει κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογίας χωρίς να μας δείξει την εφιαλτική της πλευρά θα επιστρέψει με άλλα έξι αυτοτελή επεισόδια. Εν αναμονή της πρεμιέρας μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τέσσερα επεισόδια. Το Arkangel υπόσχεται να μας δείξει πως γίνεται η “σωστή” ανατροφή ενός παιδιού μέσω ενός “ασφαλούς” εμβολίου, που επιτρέπει στους γονιούς να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στη συμπεριφορά του.

Στο Crocodile, μία επιστήμονας θα προσπαθήσει να βοηθήσει έναν άνδρα να ανακτήσει τη μνήμη του σχετικά με ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Όπως θα περιμένει κανείς, η απόπειρα ανάκτησης θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα. Στο Black Museum θα παρακολουθήσουμε ένα μακάβριο μουσείο με εκθέματα από αρρωστημένες και θλιβερές ιστορίες. Τέλος, το Hang the DJ θα μας παρουσιάσει ένα επαναστατικό gadget που προβλέπει πόσο καλά ή άσχημα θα εξελιχθεί μία σχέση.

Αξίζει να σημειωθούν τα ονόματα των σκηνοθετών: Jodie Foster (The Beaver) για το Arkangel, John Hillcoat (The Road) για το Crocodile, Colm McCarthy (The Girl with All the Gifts) για το Black Museum και Tim Van Patten (The Sopranos) για το Hang the DJ.

Batman Ninja, τηλεταινία
Πρεμιέρα: 2018 (Blu-ray)

Στο προηγούμενο Cine News είχαμε δει πως ο Batman θα ταξιδέψει στο Βικτωριανό Λονδίνο στο κυνήγι του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε ότι θα μεταφερθεί στην αρχαία Ιαπωνία… Οι περιπέτειες του Batman κινδυνεύουν να γίνουν το Assassin’s Creed των animations!

Andre the Giant, ντοκιμαντέρ
Πρεμιέρα: Άνοιξη 2018 (HBO)

Ο Andre the Giant, όπως ήταν γνωστός στο αμερικάνικο σόου του WWF, αποτελούσε μία επιβλητική φιγούρα στα 2,24 μέτρα και 240 κιλά. Εμφανίστηκε επίσης και σε ορισμένες ταινίες του Hollywood με γνωστότερες τις Princess Bride και Conan the Destroyer. Έφυγε από τη ζωή το 1993, σε ηλικία 46 ετών, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Cine-TV Νέα

Οι πρώτες πληροφορίες για το σενάριο της νέας ταινίας του Tarantino.
Αν και οι πρώτες φήμες μιλούσαν για μία ιστορία που θα περιστρεφόταν γύρω από τις δολοφονίες που διέπραξε ο Charles Manson και οι ακόλουθοί του, τελικά αυτό το έγκλημα θα καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό κομμάτι της κεντρικής πλοκής. Σύμφωνα με πηγές του έγκυρου Vanity Fair η ένατη ταινία του Quentin Tarantino θα διαδραματίζεται κατά το καλοκαίρι του 1969 κα θα επικεντρώνεται σε έναν τηλεοπτικό ηθοποιό, που μετά από μία επιτυχημένη σειρά θα προσπαθήσει να βρει το δρόμο του προς τον κινηματογράφο. Παράλληλα, ο σωσίας-κασκαντέρ του θα επιχειρήσει να ακολουθήσει την ίδια σταδιοδρομία, κάτι που μάλλον θα οδηγήσει και στη βασική σύγκρουση της ταινίας. Όπως έγινε γνωστό, οι φόνοι του Charles Manson θα έχουν κάποιον αντίκτυπο στην πλοκή, όμως θα αποτελούν δευτερεύουσα υπόθεση.

Ο Ridley Scott σχετικά με την αλλαγή του Kevin Spacey στο All the Money in the World.
Ουδείς αναντικατάστατος, όπως είχαμε αναφέρει και στο περασμένο άρθρο, καθώς πλέον ολοκληρώθηκαν τα επαναληπτικά γυρίσματα του All the Money in the World όπου ο Kevin Spacey αντικαταστάθηκε πλήρως από τον Christopher Plummer (να υπενθυμίσουμε εδώ ότι όλες οι σκηνές με τον Kevin Spacey είχαν ήδη γυριστεί και η ταινία ήταν έτοιμη για την πρεμιέρα της).

Σχετικά με αυτήν την αλλαγή ο Ridley Scott μίλησε στο Entertainment Weekly λέγοντας τα εξής: “Είχαμε ολοκληρώσει τα γυρίσματα και η ταινία βρισκόταν στο Abbey Road ώστε να τελειώσει το κομμάτι της μουσικής. Κάποιος μου είπε «μάντεψε» και εκεί ξεκίνησαν όλα. Κάθισα και σκέφτηκα για το τι συνέβη και αντιλήφθηκα ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτήν τη συμπεριφορά. Γνωρίζαμε ότι θα επηρεάσει την ταινία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις πράξεις ενός ατόμου να επηρεάσουν τη σωστή δουλειά όλων των συντελεστών. Είναι πραγματικά τόσο απλό… ο Chris Plummer ήταν πάντα στη λίστα [για τον πρωταγωνιστικό ρόλο]…

Πέταξα στην Νέα Υόρκη, τον συνάντησα και δέχθηκε. Οπότε μετά απλά έπρεπε να βρούμε τους υπόλοιπους συντελεστές και να δούμε αν είναι διαθέσιμοι για τα νέα γυρίσματα. Ως εκ θαύματος ήταν. Προτού πάρουμε αυτήν την απόφαση έπρεπε να γίνουν ταχύτατα τηλεφωνήματα, όχι στους ηθοποιούς αλλά στους μάνατζέρ τους… δεν λες για ποιον λόγο τους θέλεις γιατί έτσι ξεκινάνε τα κουτσομπολιά”.

Πληροφορίες για το reboot του Halloween.
Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, οι David Gordon Green και Danny McBride έχουν αναλάβει το σενάριο ενός νέου Halloween. Το πώς γίνεται ο Danny McBride (Pineapple Express, Your Highness και λοιπές καφροκωμωδίες) να είναι υπεύθυνος για την επιμέλεια μίας ταινίας τρόμου είναι άλλο θέμα. Σε συνέντευξη που έδωσε ο τελευταίος στο Charleston City Paper, δήλωσε πως συζήτησαν την ιδέα τους για το νέο αιματοκύλισμα του Michael Myers με τον John Carpenter, ο οποίος έδωσε την έγκρισή του για τη σεναριακή οδό που επιλέξανε.

Υποστήριξε, επίσης, ότι θα επικεντρωθούν στο στοιχείο του φόβου, όπως συνέβαινε με την πρώτη ταινία, σε αντίθεση με την splatter πλευρά του θέματος. Να θυμίσουμε ότι η Jamie Lee Curtis θα επιστρέψει στο ρόλο που την καθιέρωσε.

cinetv
Keywords
news, news, cine, lord of the rings, iron man, jurassic park, captain america, chris evans, scarlett johansson, chris hemsworth, zoe saldana, reese witherspoon, zach galifianakis, oprah winfrey, rooney mara, joaquin phoenix, εν λόγω, jodie foster, vanity fair, quentin tarantino, ridley scott, kevin spacey, avengers, νέα, tarantino, sequels, hollywood, hit, franchise, iron, matrix, terminator, infinity, civil, evans, paul, sebastian, don, zoe, holland, josh, μαΐου, marvel, universe, δραση, storm, galifianakis, oprah, disney, narnia, rooney, joaquin, phoenix, pedro, eva, animation, studio, δραμα, abc, black, mirror, netflix, μνήμη, gadget, foster, john, road, mccarthy, girl, tim, batman, ninja, cine, giant, wwf, princess, vanity, καλοκαιρι, scott, world, reboot, halloween, david, green, express, city, lee, κινηση στους δρομους, ιαπωνια, first world's fair, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, scarlett johansson, avengers, rooney mara, giant, μνήμη, οψεως, αστυνομια, αφγανισταν, δουλεια, θεμα, λονδινο, οθονες, ονοματα, τα νεα, ταινιες, φημες, express, iron man, scott, zach galifianakis, αρθρο, αμερικη, ανοιξη, απλα, αρχαια, εβδομαδα των παθων, βιβλιο, γεγονος, γευση, γινει, γινεται, γυρισματα, διαστημα, δειχνει, δολοφονιες, εγινε, εγκληματα, εφε, ευκαιρια, ειπε, εβδομαδα, εν λόγω, ενιοτε, εξι, επρεπε, επιτυχια, ετων, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, υποθεση, ηρωες, ισχυει, ιησου, κυνηγι, κιλα, λογο, μαΐου, μηνες, μικρο, μαρια, νεα υορκη, ομαδα, παντα, οθονη, ομορφη, ρεκορ, ρολο, σαιζον, σεναριο, συζητηση, σειρα, σκηνες, σοου, συμπαν, ταλιμπαν, φυσικα, φορα, green, animation, batman, black, chris hemsworth, city, civil, chris evans, disney, don, david, eva, road, επεισοδια, ετοιμη, evans, phoenix, foster, franchise, gadget, galifianakis, girl, john, halloween, hit, joaquin phoenix, joaquin, holland, hollywood, ιδιαιτερα, iron, ηλεκτρονικα, jodie foster, jurassic park, josh, kevin spacey, κομματι, lee, lord of the rings, marvel, matrix, mccarthy, mirror, narnia, infinity, ninja, paul, oprah winfrey, oprah, pedro, πηγες, πληροφοριες, princess, quentin tarantino, raw, reese witherspoon, ridley scott, rooney, reboot, studio, sebastian, sequels, σκηνικα, spider, ταξιδι, tarantino, terminator, tim, universe, vanity fair, vanity, wwf, world, ξεκινησε, zoe saldana, zoe, storm
Τυχαία Θέματα