Cine-TV News #75

Deadpool 2, Rampage, Star Wars, Μέση-γη και άλλα νέα…

Μεγάλος αριθμός από trailers και νέα αυτήν την εβδομάδα (βοηθάει, βέβαια, το ότι δεν είχε δημοσιευθεί άρθρο την προηγούμενη). Οι διαπραγματεύσεις για τα γυρίσματα μίας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο Lord of the Rings έλαβαν τέλος και, πλέον, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από υπομονή μέχρι να δούμε

τι μπορούν να καταφέρουν τα Amazon Studios. Ευτυχώς θα αποφευχθεί η διαδικασία του reboot των ταινιών προκειμένου να ειπωθούν νέες ιστορίες (παλιές δηλαδή, καθώς μιλάμε για prequel του Lord of the Rings).

Trailers

Deadpool 2
Σκηνοθέτης: David Leitch (John Wick)
Πρωταγωνιστούν: Deadpool
Πρεμιέρα: 1 Ιουνίου, 2018 (Αμερική)

Πιστό στο κάφρικο χιούμορ του, το teaser του νέου Deadpool μεταμφιέζει τον αντιήρωα σε Bob Ross, σε μία ξεχασμένη pop αναφορά (στο Deadpool 3 θα δούμε κάτι σε Gangnam Style). Αν και δεν μας αρέσει καθόλου η αποχώρηση του Tim Miller από τα σκηνοθετικά καθήκοντα, τουλάχιστον ο David Leitch, με την πείρα του από τα John Wick και Atomic Blonde, εγγυάται ως ένα βαθμό πως η καθαρόαιμη δράση θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Μένει μόνο να δούμε ότι διατηρήθηκε ατόφιο και το meta χιούμορ του πρώτου Deadpool.

Rampage
Σκηνοθέτης: Brad Peyton (San Andreas)
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jeffrey Dean Morgan, Malin Akerman, Joe Manganiello, Naomie Harris
Πρεμιέρα: 20 Απριλίου, 2018 (Αμερική)

Άλλες κι άλλες ταινίες βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια δεν έχουν δει το φως της μέρας, αλλά κάποιος, κάπου θυμήθηκε το Rampage και έτσι έχουμε στα προσεχώς μία ταινία που φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, ως μία generic monster περίπτωση. Όπως και στο παιχνίδι έτσι και εδώ θα δούμε τρία υπερμεγέθη τέρατα, έναν γορίλα, έναν λυκάνθρωπο και ένα ερπετοειδές, να προκαλούν καταστροφές σε αστικά και μη περιβάλλοντα. Ιδέα μας είναι ή τα εφέ των τεράτων δείχνουν λίγο παρωχημένα για live-action ταινία;

The Strangers: Prey at Night
Σκηνοθέτης: Johannes Roberts (47 Meters Down)
Πρωταγωνιστούν: Christina Hendricks, Martin Henderson, Bailee Madison
Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου, 2018 (Αμερική)

Πραγματική απορία προξενεί η ανάπτυξη ενός sequel σχετιζόμενου με το, ξεχασμένο στη λήθη, Strangers του 2008, μία αφόρητα αργόσυρτη και κουραστική ταινία τρόμου, παρόλο που έπιανε το (φαινομενικά) αγχωτικό θέμα της διάρρηξης κατ’ οίκον από σαδιστικούς δράστες.

A Quite Place
Σκηνοθέτης: John Krasinski (The Hollars)
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, John Krasinski
Πρεμιέρα: 6 Απριλίου, 2018 (Αμερική)

Τον John Krasinski τον γνωρίσαμε από το The Office, στο A Quite Place όμως θα τον δούμε σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος και στο διπλό ρόλο του πρωταγωνιστή και του σκηνοθέτη. Το ενδιαφέρον στοιχείο (gimmick; Θα δείξει) της εν λόγω ταινίας τρόμου αποτελεί η εμμονή στην απουσία ήχων, καθώς, για κάποιο λόγο, η σιωπή ισοδυναμεί με την επιβίωση μίας οικογένειας που έρχεται αντιμέτωπη με υπερφυσικά στοιχεία σε μία απομονωμένη φάρμα.

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Σκηνοθέτης: Genndy Tartakovsky (Hotel Transylvania 2)
Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, ,Selena Gomez, Andy Samberg
Πρεμιέρα: 13 Ιουλίου, 2018 (Αμερική)

Οι περιπέτειες του Δράκουλα και της παρέας του συνεχίζονται κατά τις διακοπές τους σε μία κρουαζιέρα.

The Post
Σκηνοθέτης: Stephen Spielberg (Bridge of Spies)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Meryl Streep, Alison Brie, Bob Odenkirk
Πρεμιέρα: 12 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Η πραγματική ιστορία της διαρροής μυστικών εγγράφων του Πενταγώνου σχετικά με μυστικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Συγκεκριμένα, τα λεγόμενα ως "Pentagon Papers" περιείχαν πληροφορίες σχετικά με την κεκαλυμμένη επέμβαση της Αμερικής στην Καμπότζη και το Λάος, παράλληλα με τον πόλεμο του Βιετνάμ, κάτι που δεν είχε λάβει καμία δημοσιότητα πρότερα. Ο Steven Spielberg συνεργάζεται για πολλοστή φορά με τον Tom Hanks, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τη μοναδική Meryl Streep.

The Greatest Showman
Σκηνοθέτης: Michael Gracey (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Rebecca Fergusson, Zac Efron, Michelle Williams
Πρεμιέρα: 28 Δεκεμβρίου

Αφού έριξε αυλαία στον Wolverine, έπειτα από το φετινό Logan, ο Hugh Jackman επιστρέφει σε ένα κινηματογραφικό είδος που αγαπά, μέσω του musical The Greatest Showman. Θα υποδυθεί τον P.T. Barnum, την πραγματική προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του Barnum & Bailey Circus.

The Shape of Water
Σκηνοθέτης: Guillermo Del Toro (Pan’s Labyrinth)
Πρωταγωνιστούν: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones
Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Κάπου στα μισά του trailer πατήσαμε το pause και αποφασίσαμε απλά να το ανεβάσουμε στο άρθρο δίχως να δούμε περαιτέρω. Ο λόγος είναι, φυσικά, πως είναι το τρίτο trailer και αναπόφευκτα έχουμε μπει για τα καλά σε επίπεδα spoilers. Το Shape of the Water θα δείξει την ιστορία μίας μουγκής καθαρίστριας που έχει μόλις προσληφθεί σε ένα μυστικό, κυβερνητικό εργαστήριο (ακόμα και αυτά θέλουν εργαζομένους για την καθημερινή συντήρηση), όπου γίνονται πειράματα σε ένα εξωπραγματικό, αμφίβιο ον. Όπως είναι αναμενόμενο, μία ιδιαίτερη σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Ελπίζουμε σε επιστροφή του Μεξικανού σκηνοθέτη σε φόρμα, καθώς έως τώρα δεν έχει καταφέρει σε καμία περίπτωση να φτάσει την επιτυχία του Pan’s Labyrinth (2006).

Hostiles
Σκηνοθέτης: Scott Cooper (Out of the Furnace)
Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi
Πρεμιέρα: 29 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Αξιωματικός του ιππικού (Christian Bale) και ψυχρός εκτελεστής των ινδιάνων θα χρειαστεί να συνοδεύσει έναν πληγωμένο αρχηγό των Cheyenne στη φυλή του. Η αλήθεια είναι πως η επίσημη περιγραφή δεν συμβαδίζει ακριβώς με τις εικόνες που βλέπουμε στο trailer. Μένει να δούμε πάντως αν το Hostiles θα καταφέρει να επαναφέρει το χαμένο είδος των ποιοτικών Western στις οθόνες μας. Ελπίζουμε.

Early Man
Σκηνοθέτης: Nick Park (Wallace & Gromit)
Πρωταγωνιστούν: Eddi Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams
Πρεμιέρα: 26 Ιανουαρίου, 2018 (Αγγλία)

Η τεχνική του stop-motion στα καλύτερά της από την πεπειραμένη Aardman Animations, γνωστότερη για το αλληγορικό Chicken Run αλλά και την παρωδία του μύθου του λυκανθρώπου στο Wallace and Gromit, δύο ταινίες με γερές δόσεις χιούμορ. Εδώ θα δούμε την ξαφνική αλλαγή της τεχνολογίας από την Λίθινη Εποχή στην Εποχή του Χαλκού.

Batman: Gotham by Gaslight (τηλεταινία)
Πρεμιέρα: 6 Φεβρουαρίου (Blu-ray)

Βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του 1989, η καινούρια animated περιπέτεια του Batman θα τον βρει στη βικτωριανή εποχή (υποθέτουμε στο Λονδίνο) όπου θα αναλάβει το κυνήγι του διαβόητου Jack the Ripper. Κάτι μας λέει ότι δεν θα βασίζεται εντελώς σε πραγματικά γεγονότα...

The Crown, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Η πολυβραβευμένη βιογραφική σειρά του Netflix επιστρέφει, για να δώσει περισσότερο φως στη ζωή της βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ ΙΙ. Να θυμίσουμε ότι η σειρά έχει ακόμα πολύ μέλλον καθώς είναι σχεδιασμένο να διαρκέσει 6 σαιζόν, με απώτερο σκοπό τη σύνθεση του συνολικού πορτραίτου της ζωής της βασίλισσας.

Waco, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου (Paramount Network), 6 επεισόδια

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία του λεγόμενου "Waco siege" η νέα σειρά θα εξιστορεί την πολιορκία του στρατοπέδου της παραθρησκευτικής οργάνωσης των Branch Davidians από τις δυνάμεις του FBI και των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων του Texas. Η πολιορκία διήρκησε 51 μέρες και, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν είχε καλή κατάληξη. Η αρχή έγινε όταν το FBI επιχείρησε έφοδο στο στρατόπεδο, κάτι που οδήγησε σε ανταλλαγή πυρών και το θάνατο έξι πολιτών και τεσσάρων πρακτόρων του FBI. Φαντάζει ως ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα σε σχέση με την κυκλοφορία του Far Cry 5.

Transformers: Titans Return
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου (go90), 10 επεισόδια

Μπορεί ο Michael Bay να το έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν ακόμα τα animations που επιχειρούν -και πολλές φορές καταφέρνουν- να επαναφέρουν μνήμες από την παιδική μας ηλικία. Το Titans Return θα αποτελεί συνέχεια του Combiner Wars και θα αποδώσει μία νέα, τιτάνια απειλή για τον πλανήτη του Cybertron.

Cine-TV Νέα

Ο Kevin Spacey θα αντικατασταθεί στο All the Money in the World.
Η εν λόγω ταινία αποτελεί μία χαρακτηριστική ένδειξη πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, ακόμα και αν μιλάμε για τεράστιους αστέρες του Hollywood. Η βιογραφική ταινία αναμενόταν να προβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου στην Αμερική και, όπως μαρτυρούσε και το trailer, οι σκηνές του δισεκατομμυριούχου J. Paul Getty, υποδυόμενος από τον Kevin Spacey, είχαν ήδη γυριστεί. Το παραπάνω, όμως, δεν ήταν ικανό να σταματήσει την Sony Pictures και τον Ridley Scott από την αντικατάσταση του διάσημου ηθοποιού (κατόπιν του ξεσπάσματος του σκανδάλου της σεξουαλικής παρενόχλησης) από τον Christopher Plummer. Όπως έγινε γνωστό, όλες οι σκηνές που περιείχαν τον Kevin Spacey, απλά, θα ξαναγυριστούν.

Η Amazon ετοιμάζεται για τη Μέση Γη.
Η Amazon επισήμως έρχεται με ένα βαρύ χαρτί απέναντι στην επιτυχία του Game of Thrones, έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα για μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο μυθικό Lord of the Rings του J.R.R. Tolkien. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τηλεοπτική σειρά θα αποτελείται από πολυάριθμες σαιζόν (όχι ότι υπήρχε άλλη περίπτωση) και θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά (σε σχέση τουλάχιστον με τις κινηματογραφικές παραγωγές) καθώς θα αποτελεί prequel του Fellowship of the Ring.

Το τελευταίο σημαίνει ότι θα διαδραματίζεται είτε μεταξύ Hobbit και Lord of the Rings είτε πριν τα γεγονότα του Hobbit. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η συμφωνία για τα δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς συμπεριλαμβάνει και τη πιθανότητα παραγωγής spin-offs. Ας ελπίσουμε για ένα ποιοτικό επίπεδο τύπου Lord of the Rings και όχι Hobbit (φυσικά μιλάμε για τις κινηματογραφικές εκδοχές).

Το σύμπαν του Star Wars διογκώνεται ακόμα περισσότερο.
Η Disney φαίνεται να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Rian Johnson, σκηνοθέτη του πολυαναμενόμενου Star Wars: The Last Jedi, καθώς του ανέθεσε την ανάπτυξη μίας νέας τριλογίας, που θα μας μεταφέρει σε μία ανεξερεύνητη γωνιά του σύμπαντος των Star Wars, ώστε να χτίσει ένα εντελώς καινούριο lore, περιτριγυρισμένο από νέους χαρακτήρες. Η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, δήλωσε για τον Rian Johnson πως “είναι ένας δημιουργός γεμάτος ενέργεια κα η παρακολούθηση της ανάπτυξης του The Last Jedi από την αρχή έως το τέλος ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές της καριέρας μου. Ο Rian θα καταφέρει απίστευτα πράγματα με τον λευκό καμβά της νέας τριλογίας”.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως αναπτύσσεται μία live-action σειρά στο σύμπαν του Star Wars με προγραμματισμένη πρεμιέρα για το τέλος του 2019.

Bonus νέο: Η διάρκεια του Star Wars: The Last Jedi ανακοινώθηκε πως θα φτάνει τα 150 λεπτά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για ταινία Star Wars. Το Force Awakens διαρκούσε 135 λεπτά ενώ το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε το Attack of the Clones με διάρκεια 142 λεπτών.

Ξαναμπαίνει στη διαδικασία κινηματογραφικής μεταφοράς το Metal Gear Solid;
Μπορεί το “διαζύγιο” μεταξύ Hideo Kojima και Konami να έχει ήδη κρίνει την ποιοτική πορεία (ή τη συνολική πορεία...) της προβληματικής οικογένειας των Snakes, όμως αυτό δεν πτοεί την κινηματογραφική βιομηχανία, η οποία εκ νέου θα προσπαθήσει να μεταφέρει το Metal Gear Solid στη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά η Sony έχει προσλάβει τον Derek Connolly για τα συγγραφικά καθήκοντα του σεναρίου, γνωστός από τις δουλειές του στα Jurassic World και Kong: Skull Island.

Ο Hitman επανέρχεται, αυτήν τη φορά σε τηλεοπτική σειρά.
Οι παταγώδεις αποτυχίες των δύο προηγούμενων ταινιών φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές για να αποθαρρύνουν τους επίδοξους παραγωγούς, αν και αυτή τη φορά θα πλησιάσουν το πρωτογενές υλικό από μία διαφορετική πλευρά. Η νέα απόπειρα για την live action μεταφορά του Codename 47 θα τον φέρει στη μικρή οθόνη, σε μία τηλεοπτική σειρά που θα αναπτυχθεί από την συμπαραγωγή των Fox 21 και Hulu.

Τη συγγραφή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Derek Kolstad, γνωστός από τη δουλειά του στα δύο John Wick (τι σενάριο είχαν αυτά θα μας ρωτήσετε…). Το format της τηλεοπτικής σειράς θεωρούμε ότι είναι καταλληλότερο για τις περιπέτειες του δημοφιλέστερου δολοφόνου των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς θα έχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο ώστε να αποδώσει έναν μεθοδικό εκτελεστή που ταξιδεύει σε διάφορες γωνιές του κόσμου για να βρει τα θύματά του.

Ετοιμάζεται η επιστροφή του Galaxy Quest σε τηλεοπτική σειρά.
Από τον Αύγουστο είχαν ξεκινήσει οι φήμες περί ανάπτυξης μίας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στην cult sci-fi παρωδία του 1999 και πλέον φαίνεται ότι η παραγωγή έχει πάρει κανονικά το δρόμο της. Στο Galaxy Quest μία ομάδα ηθοποιών αποτυχημένης sci-fi σειράς έρχεται σε επαφή με πραγματικούς εξωγήινους και παίρνει μέρος σε μία περιπέτεια διαγαλαξιακών διαστάσεων.

Ο παραγωγός Paul Scheer θα προσπαθήσει να φέρει πίσω τους ηθοποιούς της ταινίας για τη νέα σειρά, δηλαδή τους Tim Allen, Sigourney Weaver, Tony Shalhoub και Sam Rockwell (να θυμίσουμε ότι συμπρωταγωνιστούσε ο Alan Rickman, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο έτος). Παράλληλα, βέβαια, θα δούμε και νέους ηθοποιούς σε μία σειρά που, σύμφωνα με τον Scheer, θα αποφεύγει τα αυτοτελή επεισόδια προς όφελος μίας ενιαίας ιστορίας.

cinetv
Keywords
news, news, cine, lord of the rings, game of thrones, dwayne johnson, το φως, emily blunt, εν λόγω, adam sandler, selena gomez, meryl streep, hugh jackman, zac efron, christian bale, kevin spacey, ridley scott, the ring, star, νέα, amazon, studios, reboot, david, john, ιουνίου, bob, pop, style, tim, δραση, dwayne, Johnson, jeffrey, morgan, akerman, φως, monster, henderson, sequel, office, hotel, summer, adam, selena, gomez, hugh, zac, wolverine, shape, water, scott, pike, nick, chicken, run, batman, jack, ripper, crown, netflix, network, branch, fbi, texas, transformers, bay, world, hollywood, paul, sony, pictures, game, ring, σημαίνει, hobbit, disney, jedi, bonus, gear, kojima, konami, snakes, skull, island, hitman, live, fox, hulu, galaxy, quest, cult, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, βασιλισσα ελισαβετ, dwayne johnson, hulu, οψεως, αυλαια, γωνια, γωνιες, δουλεια, εικονες, θεμα, καθημερινη, ληθη, οθονες, ταινιες, φημες, φως, amazon, cult, fbi, game, game of thrones, hitman, office, quest, scott, selena gomez, shape, sony, star, αρθρο, αμερικη, απιστευτα, απλα, βιετναμ, βρισκεται, γεγονοτα, γινονται, γυρισματα, δωσει, διπλο, εγινε, εφε, ελισαβετ, εβδομαδα, εμμονη, ενεργεια, εν λόγω, εξι, εποχη, επιτυχια, ερχεται, εφυγε, ζωη, ζωης, ιδεα, ειδος, ηλικια, υπομονη, κυνηγι, κρουαζιερα, λογο, μυστικο, μπορειτε, ομαδα, οθονη, οφελος, ρεκορ, ρολο, σαιζον, σεναριο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σιωπη, σκηνες, συμπαν, τιτανια, το φως, τρια, φαρμα, φυσικα, φτανει, φορμα, φορα, χιουμορ, adam sandler, akerman, adam, summer, batman, bay, bob, branch, water, christian bale, chicken, sequel, crown, δικαιωματα, disney, δουλειες, david, dwayne, emily blunt, επεισοδια, fox, jack, galaxy, gear, john, gomez, henderson, hugh jackman, hobbit, hollywood, hugh, ιδιαιτερα, ιδιαιτερη σχεση, island, ιουνίου, jedi, jeffrey, kevin spacey, kojima, konami, λευκο, nick, lord of the rings, meryl streep, monster, morgan, netflix, paul, παιχνιδι, pictures, pike, πληροφοριες, pop, ripper, ridley scott, ring, reboot, run, skull, studios, selena, σημαίνει, snakes, texas, της παρεας, tim, the ring, υλικο, wolverine, world, zac efron, zac
Τυχαία Θέματα