Cine-TV News #66

Επιστροφή της στήλης με ειδησεογραφία και νέα trailers.

Έπειτα ένα σύντομο θερινό διάλειμμα επιστρέφουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες και τις τηλεοράσεις μας για να σας μεταφέρουμε ξανά και ανελλιπώς τη σημαντικότερη ειδησεογραφία συμμαζεμένα και νοικοκυρεμένα στο καθιερωμένο πλέον εβδομαδιαίο άρθρο της Δευτέρας.

Παρά τα διάφορα ενδιαφέροντα trailers και νέα η αλήθεια είναι ότι αυτήν την εβδομάδα (και τις επόμενες ίσως) το It έχει την τιμητική

του. Το μυθιστόρημα του Stephen King φαίνεται ότι εκπέμπει μία τεράστια γοητεία, καθώς η ταινία μπορεί μεν να είχε μία σεβαστή προώθηση δεν παύει όμως να έχει τραβήξει υπέρ του δέοντος την προσοχή πάνω της όσο λίγες ταινίες τρόμου κατάφεραν στο παρελθόν, ανεξάρτητα από τους τίτλους ή τα ονόματα που τις συνόδευαν. Στις επόμενες μέρες θα μπορέσετε να διαβάσετε αναλυτικό άρθρο από τις εντυπώσεις μας.

Trailers

Three Billboards Outside Ebbing

Σκηνοθέτης: Martin McDonagh (In Bruges)
Πρωταγωνιστούν: Frances McDormand, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Peter Dinklage
Πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου (Αμερική)

Ο Martin McDonagh παραμένει ένας ιδιαίτερα φειδωλός σκηνοθέτης, αφήνοντας 4-5 χρόνια κενό μεταξύ των ταινιών του. Όχι ότι έχει και πολλές. Έως τώρα μας έχει παραδώσει τα In Bruges και Seven Psychopaths, τα οποία μπορεί να μη συνοδεύονται από ευρεία αναγνώριση, δεν παύουν όμως να φέρουν το δικό τους ξεχωριστό ύφος με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ και κυνικών καταστάσεων.

Στη νέα του ταινία θα δούμε την Frances McDormand σε ρόλο μητέρας, η κόρη της οποίας έπεσε θύμα δολοφονίας. Έπειτα από μήνες και αφού η αστυνομία είναι άπραγη στο κυνήγι του δολοφόνου η μητέρα του κοριτσιού θα αποφασίσει να αφισοκολλήσει σε τρεις μεγάλες πινακίδες τα παράπονά της για την ανικανότητα της αστυνομίας, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις.

The Current War

Σκηνοθέτης: Alfonso Gomez-Rejon (The Town That Dreaded Sundown)
Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Nicholas Hoult, Tom Holland, Katherine Waterston
Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Υποθέτουμε ότι ήταν αναπόφευκτη η κινηματογραφική δραματοποίηση του Πόλεμου των Ρευμάτων μεταξύ των Thomas Edison και George Westinghouse, ηγέτες των στρατοπέδων του συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος αντιστοίχως. Άλλωστε, η συγκεκριμένη διαμάχη μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δραματοποίηση για να τραβήξει το κινηματογραφικό κοινό, καθώς η ένταση των συγκρούσεων μεταξύ των δύο επιχειρηματιών ήταν διαβόητη.

Early Man

Σκηνοθέτης: Nick Park (Wallace & Gromit)
Πρωταγωνιστούν: Eddi Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams
Πρεμιέρα: 26 Ιανουαρίου, 2018 (Αγγλία)

Ο Nick Park, δημιουργός των άκρως χιουμοριστικών Wallace and Gromit και Chicken Run, μεταξύ άλλων, επανέρχεται με το Early Man, το οποίο, όπως είναι φυσικό, είναι γυρισμένο με την τεχνική του stop-motion animation, χρησιμοποιώντας πλαστελίνες. Η ιστορία του Early Man θα αποδώσει με το δικό της τρόπο το -όπως φαίνεται- απότομο πέρασμα από την Εποχή του Λίθου στην Εποχή του Χαλκού.

Hostiles

Σκηνοθέτης: Scott Cooper (Out of the Furnace)
Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Rosamund Pike
Πρεμιέρα: Άγνωστο

Τα ποιοτικά και βραδύκαυστα (όπως πρέπει) westerns σπανίζουν ιδιαίτερα τα τελευταία (πολλά) χρόνια (μην μας αναφέρει κανείς το πρόσφατο Magnificent Seven!). Ίσως το Hostiles μας κάνει την χάρη, από έναν σκηνοθέτη που δεν έχει κάνει μεν την υπέρβαση με κάποια από τις ταινίες του, όμως δεν παύει να έχει την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση στην απόδοση κάθε ιστορίας. Το cast πάντως το έχει (όπως και σε όλες του τις ταινίες) με τους ταλαντούχους Christian Bale και Rosamund Pike στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Insidious: The Last Key

Σκηνοθέτης: Adam Robitel (The Taking of Deborah Logan)
Πρωταγωνιστούν: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson
Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Τέταρτη ταινία του franchise (αυτός ο James Wan βάζει τους σπόρους και μετά ξεχνάει το κλάδεμα…) που χρονολογικά θα τοποθετείται μετά το Insidious: Chapter 3, το οποίο ήταν prequel των δύο πρώτων ταινιών. Ο γράφων δεν έχει δει καμία ταινία της σειράς και δεν έχει ιδέα πως προχωράνε ποιοτικά. Όταν οι ταινίες φτάσουν τις δέκα και συμπληρώσουν έτσι μία σαιζόν (κατά τα αμερικάνικα πρότυπα) τότε θα τις δούμε μονοκοπανιά.

Gerald’s Game

Σκηνοθέτης: Mike Flanagan (Ouija: Origin of Evil)
Πρωταγωνιστούν: Carla Gugino, Bruce Greenwood
Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου (Netflix)

Που θα πάει, θα φτάσουμε σε σημείο να δούμε όλα τα μυθιστορήματα του Stephen King είτε στην μικρή είτε στη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη την παίρνει το Netflix ώστε να μας δώσει την τηλεταινία του Gerald’s Game, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του παραγωγικότατου συγγραφέα.

Alias Grace, 1η σαιζον

Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου (6 επεισόδια)

Η συγγραφέας Margaret Atwood χαίρει ιδιαίτερης τηλεοπτικής αναγνώρισης εντός του 2017 καθώς από τη μία μεταφέρθηκε επιτυχημένα το Handmaid’s Tale (κρίνοντας από σχόλια και κριτικές) ενώ σε μερικούς μήνες θα δούμε ένα ακόμα βιβλίο της να μεταφέρεται στην μικρή οθόνη. Στο Alias Grace θα βρεθούμε στον Καναδά του 1843 όπου ένα ζεύγος υπηρέτριας και σταβλίτη είχε καταδικαστεί για τους βίαιους φόνους των εργοδοτών τους. Ο James απαγχονίστηκε ενώ η Grace είχε φυλακιστεί ισόβια μόνο για να αθωωθεί 30 χρόνια μετά. Κρίνοντας από το trailer, η σειρά, η πρώτη σαιζόν τουλάχιστον, μάλλον θα επικεντρωθεί περισσότερο στο χτίσιμο της έντασης μεταξύ υπηρετικού προσωπικού και αφεντικών.

Cine-TV Νέα

Δόθηκε το πράσινο φως για την 3η σαιζόν του True Detective

Αφού η σειρά πέρασε στην αφάνεια μετά τη δεύτερη σαιζόν (ίσως να έφταιγε που η ποιότητα έπεσε κατακόρυφα…) φαίνεται πως το ενδιαφέρον του HBO αναθερμάνθηκε, επαναφέροντας μάλιστα τον Nic Pizzolatto στα καθήκοντα του showrunner. Η 3η σαιζόν θα διαδραματισθεί στα βουνά Ozarks όπου ένα βίαιο έγκλημα θα λάβει χώρα, το οποίο θα έχει αντίκτυπο σε πέρασμα δεκαετιών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα τεκταινόμενα της σειράς θα διαδραματισθούν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Mahershala Ali (κάτοχος όσκαρ για το Moonlight) σε ρόλο ντετέκτιβ.

Χαρμόσυνα νέα για το Indiana Jones 5

Ίσως είμαστε λίγο καυστικοί, το παραδεχόμαστε, αλλά αυτό το συναίσθημα μας προξένησε η δήλωση του σεναριογράφου David Koepp σύμφωνα με την οποία ο χαρακτήρας του Shia LaBeouf και κατ’ επέκταση και ο ίδιος ο ηθοποιός θα απουσιάζουν από το επερχόμενο sequel. Βέβαια, αν θέλετε τη γνώμη μας, ακόμα καλύτερα θα ήταν να ακυρωθεί εντελώς αυτό το εγχείρημα, καθώς το απαράδεκτο 4ο μέρος έκανε ήδη αρκετό κακό σε μία αγαπημένη σειρά που είχε κλείσει ιδανικά τον κύκλο της με την τριλογία.

Βρέθηκε σκηνοθέτης για το sequel του Suicide Squad.

Την γνώμη μας την έχουμε ξαναπεί. Θεωρούμε το Suicide Squad ένα από τα χειρότερα δείγματα ταινιών με υπερήρωες και ένα από τα χειρότερα δείγματα ταινιών γενικότερα, σε όλους τους τομείς (ηθοποιία, σκηνοθεσία, μοντάζ, ό,τι θέλετε). Οι εισπράξεις όμως έχουν τον τελευταίο λόγο (και οι τάσεις της εποχής) οπότε, σύμφωνα με την Deadline, η Warner Bros. συνεχίζει κανονικά με το sequel, έχοντας προσλάβει τον Gavin O’Connor (The Accountant) για τα σκηνοθετικά καθήκοντα.

Το Veep θα ολοκληρωθεί με την ερχόμενη 7η σαιζόν.

Οριστικοί τίτλοι τέλους θα έρθουν με την επόμενη σαιζόν του Veep, εντός του 2018, βάση ανακοίνωσης του HBO. Ο Casey Bloys, υψηλόβαθμο στέλεχος του συνδρομητικού καναλιού, δήλωσε: “η απόφαση να φέρουμε το Veep στο τέλος του ήταν γλυκόπικρη. Αγαπάμε ιδιαίτερα αυτή τη σειρά και όλους τους συντελεστές της, αλλά σεβόμαστε την απόφαση των παραγωγών να ολοκληρώσουν το ταξίδι της Selina Meyer έπειτα από μία εξαιρετική πορεία γεμάτη βραβεία αλλά και τη θερμή υποδοχή του κοινού”.

Στην πρώτη βδομάδα προβολής του το It αποτελεί ήδη τεράστια εμπορική επιτυχία

Η άκρως αναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του It, ενός εκ των πλέον δημοφιλών μυθιστορημάτων του Stephen King, αποτελεί ήδη μία σημαντικότατη επιτυχία, μιλώντας τουλάχιστον με όρους εισπράξεων. Σύμφωνα με το ComingSoon, το It κατέχει πλέον το πιο επικερδές αρχικό Σαββατοκύριακο εισπράξεων για τη New Line Cinema και ρεκόρ για εναρκτήριο Σαββατοκύριακο όσον αφορά τις ταινίες τρόμου. Συνολικά μιλάμε ήδη για εισπράξεις 179 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από μία ταινία που κόστισε μόλις 35 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που μάλλον σημαίνει πως ήδη της έχει εξασφαλίσει το πράσινο φως για το sequel.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα