Cine-TV: Best Anime TV Series 2020

Διαλέγουμε τις καλύτερες anime σειρές της χρονιάς που έφυγε.

Μπορεί ο covid-19 να χτύπησε πάρα πολύ άσχημα και την anime βιομηχανία, χάρη όμως στην τεράστια άνθισή της τα τελευταία χρόνια, αλλά και στη μεγάλη ζήτηση νέου υλικού και από τον δυτικό κόσμο, το 2020 σίγουρα δε μας άφησε καθόλου παραπονεμένους.

Δράση, μυστήριο, χιούμορ, έρωτας, τρόμος, συγκινήσεις, πόνος, εκρήξεις, γέλιο -απ’όλα τα καλά

είχε η περυσινή χρονιά. Και μιας και οι αλλεπάλληλες καραντίνες βοήθησαν ιδιαίτερα στο να λιώνουμε σπίτι και να βλέπουμε διάφορες σειρές, σκεφτήκαμε πως αυτό θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μεταβιβάσουμε και σε εσάς τις αγαπημένες anime τηλεοπτικές σειρές για τη χρονιά που πέρασε!

Προσοχή! Στη λίστα δεν έχουμε συμπεριλάβει σειρές οι οποίες βρίσκονται ακόμα στη μέση της σεζόν τους (π.χ. Jujutsu Kaisen) και έχουμε μόνο ολοκληρωμένες σεζόν έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο συνολική άποψη. Πέραν αυτού, η λίστα αφορά μόνο στις τηλεοπτικές σειρές και όχι μεμονωμένα OVA και ταινίες καθώς αυτό είναι… άλλου παπά ευαγγέλιο! Πείτε μας λοιπόν, βρήκατε κάτι να σας ενδιαφέρει; Λείπει η αγαπημένη σας σειρά; Τι άλλο ωραίο είδατε το 2020 και θα το προτείνατε;

Akudama Drive

Κάθε χρονιά έχει και εκείνη τη cyberpunk σειρά που θα «χτυπήσει το κατεστημένο». Και για το 2020 η σειρά αυτή ήταν το Akudama Drive. Βασικά, πολλές τέτοιες σειρές βγαίνουν κάθε χρόνο αλλά λίγες πράγματι καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Με δυνατό soundtrack, πανέμορφο σχέδιο, ευρηματική κεντρική ιδέα, εξαιρετικό animation μαχών και καταιγιστική δράση, συνθέτει ένα εκρηκτικά βιαίο μείγμα, με αισθητική Danganronpa στον κόσμο του Blade Runner!

Dorohedoro

Ίσως το πιο περίεργο anime της χρονιάς, με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο ονόματι Caiman, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε ερπετάνθρωπο από έναν μάγο και ταυτόχρονα έχασε και τη μνήμη του. Ο μόνος τρόπος για να την ξαναποκτήσει αλλά και να διώξει αυτή την κατάρα; Μα φυσικά να κυνηγήσει όλους τους μάγους της διάστασης του Hole και να τους δαγκώσει στο κεφάλι. Μόνο τότε ένα άλλο κεφάλι θα μπορεί να επιβεβαιώσει αν αυτός που δάγκωσε είναι αυτός που τον καταράστηκε και άρα και αυτός που μπορεί να τον σώσει. Χαθήκατε; Δεν πειράζει. Βουτήξτε άφοβα μέσα στον θεοπάλαβο κόσμο του Dorohedoro, ενός anime που θα λέγαμε πως είναι το One Punch Man του 2020.

Fire Force – Season 02

Από καμία λίστα δε πρέπει να λείπε έστω και ένα παραδοσιακό Battle shonen anime. Αλλά αφήνοντας στην άκρη τους σύγχρονους συνήθεις υπόπτους Black Clover και My Hero Academia, επιλέξαμε τη 2η σεζόν του Fire Force ως την πιο αγαπημένη μας σειρά τέτοιου τύπου για φέτος. Μια σειρά που ξεκίνησε κάπως νωχελικά, αλλά η 2η σεζόν της ήταν γεμάτη εξελίξεις, ωραίες μάχες (με φυσιολογική διάρκεια ευτυχως!) και μπόλικη ίντριγκα για το τι τελικά έχει συμβεί στον πλανήτη και τι συμβαίνει πίσω από την ανθρώπινη αυτανάφλεξη.

Great Pretender

Το Netflix έχει μπει πάρα πολύ δυναμικά μέσα στον χώρο των anime τα τελευταία χρόνια και ο πλούτος σειρών που προσφέρει (κλασικά και exclusives) γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος. Και ναι, συχνά θυσιάζει την ποιότητα προς όφελος της ποσότητας (το τραγικό Ghost in the Shell: SAC_2045 είναι ένα τέτοιο θύμα), αλλά μια στο τόσο καταφέρνει να δώσει και ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Το Great Pretender είναι η ιστορία μίας ομάδας απατεώνων, οι οποίοι ζουν εξαπατώντας και καταστρέφοντας εγκληματίες αποσπώντας τους ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Με πλούσιο χρωματισμό και υψηλή ποιότητα παραγωγής, αυτή η μοντέρνα ματιά σε κάτι αντίστοιχο του Ocean’s 11 ήταν ιδιαιτέρως διασκεδαστική.

Haikyuu!! To the Top

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, το πολυαγαπημένο Haikyuu επέστρεψε με μια ακόμα συναρπαστική σεζόν, κερδίζοντας για μια ακόμα φορά το τρόπαιο του πιο hot αθλητικού anime (παρόλη την επίσης εξαιρετική παρουσία του Kuroko’s Basketball).

Η ιστορία του Shouyou Hinata και της ομάδας βόλεϊ του Karasuno High School συνεχίζεται ακριβώς μετά τη νίκη τους ενάντια στη Shiratorizawa Academy και βλέπει τη νέα σειρά προσωπικής εξέλιξης των χαρακτήρων καθοδόν προς το επόμενο παν-ιαπωνικό τουρνουά. Μια σειρά που αναμένεται να θεωρείται κλασική στο μέλλον, μαζί με άλλα ιερά τέρατα του είδους όπως τα Captain Tsubasa, Hajime No Ippo, Eyeshield 21, Ace of Diamonds και Prince of Tennis.

Kakushigoto: My Dad’s Secret Ambition

Αν θα έπρεπε να δώσουμε το βραβείο για το πιο αγαπημένο μας anime για το 2020, αυτό θα πήγαινε δίχως συζήτηση στο μαγευτικό Kakushigoto και σε μία από τις ωραιότερες “slice of life” ιστορίες που έχουμε δει. Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από τον χήρο Kakushi Goto, ο οποίος προσπαθεί να μεγαλώσει τη μονάκριβη κόρη του, τη Hime, μόνος του.

Στα μάτια της, εμφανίζεται ως ένας άψογος επαγγελματίας σε μια ευηπολυπτη εταιρία και προσπαθεί να την κάνει περίφανη για αυτόν. Αλλά στα αλήθεια, είναι σχεδιαστής manga με βρώμικο χιούμορ και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το κρύψει από την κόρη του. Υπέροχο χιούμορ, συγκινητικές στιγμές, έντονα συναισθήματα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Kaguya-sama: Love is War – Season 2

Η συγκεκριμένη σειρά, με μόλις δύο σεζόν, έχει ήδη γίνει μία από της πιο επιτυχημένες ρομαντικές κομεντί στην ιστορία των anime. Η βασική του μορφή είναι φαινομενικά απλή, αναλύοντας την ιστορία αγάπης μεταξύ των δύο καλύτερων μαθητών του λυκείου Shuchiin Academy, του Miyuki Shirogane και της Kaguya Shinomiya. Όμως, σε αντίθεση με την νόρμα, εδώ και οι δύο χαρακτήρες -ενώ ξεκάθαρα αγαπούν ο ένας τον άλλον- είναι πάρα πολύ περήφανοι να το παραδεχθούν καθώς θεωρούν ότι έτσι θα χάσουν τη μάχη.

Έτσι, κάθε επεισόδιο είναι μια συλλογή από διάφορες μανούβρες, παγίδες και κόλπα που στήνει ο ένας στον άλλον έτσι ώστε να κάνει τον αντίπαλό του να εξομολογηθεί την αγάπη του. Αυτό το ξεκαρδιστικό παιχνίδι πλαισιώνεται από έναν θεότρελο αφηγητή, ο οποίος κρατάει σκορ για το πώς πήγε το κάθε κόλπο και συνδέεται άψογα με την αφέλεια των κεντρικών χαρακτήρων.

Keep Your Hands off Eizouken!

Μια στο τόσο εμφανίζεται ένα εντελώς αντισυμβατικό anime, που απλά ξεχωρίζει εντελώς από τα άλλα. Είτε αυτό γίνεται μέσω μιας ανεπανάληπτης ιστορίας (Neon Genesis Evangelion), ανεπανάληπτης τρέλας (FLCL) ή γλυκιάς καθημερινότητας (March Comes In Like A Lion), πάντα υπάρχει κάτι που δε μπορείς να το κατατάξεις εύκολα σε κάποια κατηγορία.

Ε, το Keep Your Hands off Eizouken! είναι μία από αυτές τις εμπειρίες, δωσμένη μέσω της προσγειωμένης ιστορίας της Midori Asakusa και της προσπάθειάς της να εκπληρώσει το μεγάλο της όνειρο να φτιάξει το δικό της anime. Σειρές και visual novel για στούντιο anime έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια ξεχωριστά γλυκιά ωδή στα όνειρα του ανθρώπου. Η πλειοψηφία των κριτικών ανακήρυξαν τη σειρά αυτή ως «ωδή στα anime» και εμείς δε μπορούμε απλά παρά να συμφωνήσουμε.

Re:ZERO – Starting Life in Another World – Season 2

To Re:ZERO θεωρείται, δίκαια για εμάς, ως ένα από τα καλύτερα Isekai anime που έχουν κυκλοφορήσει, χάρη στα πανέξυπνα παιχνίδια που κάνει με το χρόνο αλλά και στο γεγονός ότι δε διστάζει καθόλου να αγγίξει ευαίσθητα θέματα και να δείξει σκληρές σκηνές. Η επιστροφή του φέτος ήταν σίγουρα ένα από τα highlights της χρονιάς καθώς ο Subaru συνεχίζει τις προσπάθειές του να σπάσει αυτό το χρονικό loop που έχει πέσει και να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και όλους τους συντρόφους του.

Honorable MentionsA Certain Scientific Railgun T Δυναμική επιστροφή μετά από 7 (!!!) χρόνια, πάντα διασκεδαστικό, περίεργο και παλαβό.Ascendance of a Bookworm – Season 02 Από τα πιο «γλυκά» isekai των τελευταίων χρόνων, με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κοριτσάκι με ιδιαίτερα εφευρετικό μυαλό.My next life as a villainess Μια ιδιαίτερη ανατροπή στο κλασικό visual novel σκηνικό, όπου σε αυτό το isekai πρωταγωνίστρια είναι η πρώην «κακιά» του παιχνιδιού.My Hero Academia – Season 4 Πολυαγαπημένο battle anime από πολλούς, συνεχίζει σταθερά στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές.God of Highschool Ανάθεμα αν μπορούμε να προφέρουμε έστω και ένα όνομα σε αυτό το ιδιαίτερο, κορεατικό anime, αλλά το animation στις μάχες του είναι απλά εξαίσιο.Japan Sinks: 2020 “Michael Βay-ικη” σειρά, όπου σε όλη την πορεία της δείχνει μια ομάδα επιζώντων η οποία προσπαθεί να επιβιώσει από έναν τεράστιο σεισμό που οδηγεί την Ιαπωνία στο να βυθίζεται στον ωκεανό.Sword Art Online: Alicization – War of Underworld Άλλη μια καλή σεζόν για τo Sword Art Online, με νέες ιδέες και ανατροπές.Fruits Basket (Remake) – Season 02 Κλασικό και πολυαγαπημένο shoujo ρομάντζο, που γνωρίζει νέα άνθιση στο νέο αυτό anime remake.

The post Cine-TV: Best Anime TV Series 2020 appeared first on GameOver.

Keywords
tv series, anime, series, tv series, anime, cine, series, δραση, μυστήριο, drive, animation, blade, μνήμη, fire, black, hero, netflix, ghost, shell, school, νέα, ace, tennis, secret, love, genesis, lion, ωδή, life, world, subaru, god, japan, ιαπωνια, sword, art, online, underworld, basket, gameover, σεισμος ιαπωνια , Καλή Χρονιά, βγαινουν, νωχελικα, μνήμη, ωδή, ονειρα, ονειρο, παιχνιδια, ταινιες, basket, ghost, shell, αγαπη, αισθητικη, απλα, αψογος, γεγονος, γελιο, γινει, γινεται, δειχνει, δωσει, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εκρηκτικα, επρεπε, εταιρια, εφυγε, ιδεα, ιδεες, ιδια, λειπει, ματια, μεμονωμενα, μυστήριο, μικρο, μορφη, μπορεις, μυαλο, νικη, νορμα, ομαδα, παντα, ονομα, οφελος, πηγαινε, ποιοτητα, σεζον, σειρες, σιγουρα, συζητηση, σειρα, σκηνες, σπιτι, σχεδιο, τι ειναι, υψηλη, φυσικα, φορα, χιουμορ, ace, animation, art, black, blade, drive, love, fire, genesis, gameover, god, hero, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, japan, life, netflix, παιχνιδι, school, secret, subaru, sword, tennis, online, θεματα, underworld, υπεροχο, world, ωραιο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα