Scott Pilgrim vs. The World: The Game Complete Edition Review

Ο Scott Pilgrim είναι ένας ήρωας που μεταπήδησε από τον κόσμο των comics – graphic novels στο σύμπαν του κινηματογράφου (με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Michael Cera) και του gaming. To δημιούργημα του Καναδού συγγραφέα και καλλιτέχνη, Bryan Lee O’ Malley, περιγράφει τη ζωή του Scott Pilgrim, ενός μάλλον αποτυχημένου (και τρελά loser) μπασίστα που ζει στο Τορόντο του Καναδά. Όλα αλλάζουν στη μίζερη ύπαρξη του όταν τον χτυπούν τα βέλη του… έρωτα, από τη

στιγμή που αντικρίζει τη Ramona. Ως εδώ όλα καλά, τα προβλήματα ξεκινούν για τον Scott από τη στιγμή που η Ramona τον πληροφορεί ότι για να μπορέσουν να γίνουν ζευγάρι θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει σε μονομαχίες μέχρι τελικής πτώσεως τους… 7 πρώην της!

Με έντονες τις geek και pop culture επιρροές, indie φιλοσοφία και με μια διάχυτη gaming αισθητική το εν λόγω πρωτότυπο comic δεν άργησε να αποκτήσει cult status και κέρδισε τις καρδιές εκατομμυρίων αναγνωστών, ενώ και η ταινία δεν τα πήγε άσχημα, καθώς κατάφερε να πιάσει τον παλμό του κόσμου του O’ Malley. Το δε ομώνυμο video game που κυκλοφόρησε το 2010 για PS3 και Xbox 360 από τη Ubisoft, αποτέλεσε ένα old-school retro style 2D brawler που έμοιαζε να ήταν βγαλμένο από την εποχή των 16-bit, το οποίο είχε δεχθεί μπόλικες επιρροές από δεκάδες άλλους σημαντικούς τίτλους (από το River City Ransom και Streets of Rage μέχρι τα Mario, Zelda, Kirby και Guitar Hero).

Το αξιοπερίεργο με το Scott Pilgrim vs. The World ήταν ότι είχε κυκλοφορήσει μόνο σε digital μορφή και έτσι το 2014 τόσο η Microsoft όσο και η Sony, το κατέβασαν από τα digital store τους (Xbox Live και PSN αντίστοιχα), καθώς δεν ανανεώθηκε ποτέ η άδεια «φιλοξενίας» του σε αυτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Scott Pilgrim vs. The World να εξαφανιστεί από προσώπου γης και έτσι όσοι ήθελαν να πάρουν μια γεύση από αυτό το μικρό ξεχωριστό “indie” διαμάντι να μην μπορούσαν να το βρουν πουθενά. Fast forward 6 χρόνια αργότερα (τον Μάιο του 2020), όπου εν απουσία του παιχνιδιού τους (από σχεδόν… παντού), οι δημιουργοί του και με τη βοήθεια και υποστήριξη αρκετών fans, ζήτησαν από την Ubisoft να το κυκλοφορήσουν για τα νεότερα συστήματα. Η Ubisoft ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και έτσι το Scott Pilgrim vs. The World: The Game Complete Edition είναι πλέον διαθέσιμο για PC, Switch, Xbox One και PS4!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η έκδοση που βγήκε φέτος δεν είναι κάποιο remake ή μια remastered edition, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για την αυτούσια μεταφορά της version που κυκλοφόρησε στο PS3 και στο Xbox 360. Για αυτό και εκτός από 2 DLCs που προσθέτουν περισσότερους χαρακτήρες, δεν πρόκειται να συναντήσετε τκάποιο επιπρόσθετο στοιχείο στο που να διαφοροποιεί τη φετινή με την προ δεκαετίας έκδοση. Το ίδιο side-scrolling beat ‘em up gameplay διατηρείται στο ακέραιο, καθώς ο χαρακτήρας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο σας θα πρέπει να κάνει ένα tour σε 7 επίπεδα από την καναδική πόλη του Toronto πλακώνοντας στο ξύλο οποιονδήποτε αντίπαλο τολμήσει να τον προκαλέσει. Απώτερος στόχος σας φυσικά δεν είναι άλλος από το να σαπίσετε στο ξύλο τους «πρώην» της Ramona…

Αν και το moveset είναι αρκετά απλοϊκό, με ελάχιστα special moves, ωστόσο το γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να εκσφενδονίσετε στους αντιπάλους σας (όπως κι αυτοί από την πλευρά τους) διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται διάσπαρτα στο επίπεδο (από ξύλα και μπαστούνια μέχρι κώνους, σπαθιά, γραμματοκιβώτια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε), αν μη τι άλλο είναι κάτι που προσθέτει μια ομολογουμένως ευχάριστη πινελιά. Και μπορεί η μάχη να είναι σχετικά basic στην αρχή, όμως όσο προχωράτε στο παιχνίδι μπορείτε να ξεκλειδώσετε κι άλλες κινήσεις και τεχνικές που σας κάνουν ακόμη πιο αποτελεσματικούς. Παράλληλα, στα levels υπάρχουν μερικά μαγαζάκια στα οποία μπορείτε να αναπληρώσετε τις δυνάμεις σας ξοδεύοντας τα χρήματα που έχετε μαζέψει (μπορείτε αγοράζοντας τα κατάλληλα αντικείμενα να αυξήσετε τα stats και την health σας), ενώ φυσικά ακολουθώντας την «παράδοση» των κλασικών “epic” boss fights, στο τέλος κάθε επιπέδου σας περιμένει ένας… πρώην της Ramona!

Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού είναι ότι ο κάθε χαρακτήρας διαθέτει και τη δική του διαφορετική προσωπικότητα, αλλά και το δικό του unique στυλ μάχης, πράγμα που σημαίνει ότι το replayability του τίτλου βρίσκεται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, από τη στιγμή μάλιστα που κατά γενική ομολογία, η διάρκεια του παιχνιδιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μέτρια. Επιπλέον, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η έννοια του Leveling δεν απουσιάζει από τον κόσμο του Scott Pilgrim, όμως δεν αφήνει τόσο την αίσθηση ότι ο ήρωας σας γίνεται ισχυρότερος, αλλά ότι μπορείτε να ανακαλύψετε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της μάχης. Σε γενικές γραμμές, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι όταν τα πράγματα ζορίζουν υπερβολικά στην οθόνη σας επικρατεί μια γοητευτική αναρχία, όπου πέφτει ανελέητο ξύλο, αν και δεν σας κρύβουμε ότι (ακολουθώντας την παράδοση αρκετών 2D brawlers) υπάρχουν στιγμές που το νευρικό σας σύστημα… «δοκιμάζεται».

Σε ότι έχει να κάνει με τον τεχνικό τομέα, η retro αισθητική και το ξεχωριστό 16-bit artistic style που κυριαρχούν παίρνουν άριστα, καθώς καταφέρνουν να μας βάλουν για τα καλά μέσα στο κλίμα του «Shonen» κόσμου που δημιούργησε ο Ο΄ Malley! Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε το γεγονός ότι η παρουσίαση είναι τόσο καλή που σε κάνει να νομίζεις ότι ξεφυλλίζεις τις σελίδες του graphic novel του γνωστού δημιουργού, βγάζοντας έτσι έναν τόνο αυθεντικότητας. Επιπλέον, και το soundtrack που φέρει την υπογραφή του rock συγκροτήματος Anamanaguchi, συνοδεύει ευχάριστα τις σκηνές απείρου κάλλους που θα βιώσετε απέναντι σε ένα σωρό cult φιγούρες. Σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορούσαμε να μην τονίσουμε και τo γεγονός ότι εκτός από το να παίξετε solo, μπορείτε να λιώσετε το Scott Pilgrim με την παρέα σας παίζοντας co-op (είτε online, είτε σε couch φάση). Πιστέψτε μας η εμπειρία του παιχνιδιού με τους φίλους σας αξίζει (και με το παραπάνω), καθώς επαναπροσδιορίζεται πλήρως η αντιμετώπιση και η τακτική που εφαρμόζουν οι εχθροί απέναντι σας.

Χωρίς αμφιβολία, εάν δεν είχατε ποτέ αγοράσει την προ δεκαετίας version του Scott Pilgrim vs. The World: The Game στο PlayStation 3 – Xbox 360, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην Complete Edition. Αν και θα το θέλαμε να είναι πιο πλούσιο, σύγχρονο και με περισσότερο περιεχόμενο, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ακριβώς έκδοση, ωστόσο το εν λόγω old-school 2D fighting game είναι βέβαιο ότι θα σας χαρίσει μπόλικες στιγμές ξέγνοιαστης κι ανάλαφρης αυθεντικής brawling διασκέδασης.

Ανάπτυξη: Ubisoft  Έκδοση: Ubisoft  Διάθεση: CD Media

The post Scott Pilgrim vs. The World: The Game Complete Edition Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα