Cine-TV #87

Mary Poppins, House of Cards, Terminator και άλλα…

Η Mary Poppins βρίσκεται μόνη της αυτήν την βδομάδα στα κινηματογραφικά trailer, για να μας θυμίσει ότι οι δαιμόνιοι παραγωγοί ξεσκαρτάρουν συνεχώς τα συρτάρια τους για να επαναφέρουν δοκιμασμένες ιδέες του παρελθόντος. Ανάλογη περίπτωση αποτελεί και το Terminator, ένα franchise

που επιμένει να επανέρχεται, ακόμα και μετά από μεγάλα διαλείμματα, οδηγώντας σε κεφάλαια που κατρακυλούν σε ποιότητα. Αθεράπευτα σκεπτικοί, όμως (δεν λέμε, πλέον, αισιόδοξοι γιατί ξεπερνάει το όριο της υπερβολής), βλέπουμε τα δεδομένα υπό τα οποία αναπτύσσεται το καινούριο Terminator και έχουμε μία κρυφή ελπίδα για μία αξιοπρεπή περιπέτεια (το 3ο δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως τέτοιο ενώ τα άλλα δύο…).

Trailers

Mary Poppins Returns
Σκηνοθέτης: Rob Marshall (Into the Woods)
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Lin-Manuel Miranda, Colin Firth, Meryl Streep, Dick Van Dyke
Πρεμιέρα: 25 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Ότι θα βλέπαμε 50 χρόνια μετά sequel του πολυαγαπημένου Mary Poppins μάλλον δεν το περίμενε κανείς. Disney είναι, όμως, αυτή και ο “ρομαντισμός” δεν της επιτρέπει να ξεχάσει παλιά, αγαπημένα έργα της. Το Mary Poppins Returns θα διαδραματίζεται περίπου 20 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου, στην δεκαετία του 30, όπου πλέον τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, έχουν αφήσει για τα καλά πίσω την ανέμελή ζωή τους και βρίσκονται πλέον μπροστά από τις δικές τους υποχρεώσεις. Φυσικά, η Mary Poppins θα επιστρέψει για να βάλει τάξη στις ζωές τους.

House of Cards, 6η σαιζόν
Πρεμιέρα: Φθινόπωρο (Netflix), 8 επεισόδια

Η τελευταία σαιζόν της, πάλαι ποτέ, ναυαρχίδας του Netflix έρχεται για να αποδείξει ότι ουδείς αναντικατάστατος ακόμα και όταν πρόκειται για το μεγαλύτερο κεφάλαιο μίας επιτυχίας. Ο Frank Underwood (Kevin Spacey) θα λάμπει διά της απουσίας του, με τα πρωταγωνιστικά ηνία να περνούν πλήρως πλέον στην Robin Wright. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα υπάρξει κάποια στοιχειωδώς επαρκής αναφορά στην απουσία του βασικού χαρακτήρα και ποια επίπτωση θα έχει στην ποιότητα της σειράς η ριζική αλλαγή στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Lost in Space, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 13 Απριλίου (Netflix), 10 επεισόδια

Το Lost in Space έρχεται να προστεθεί πλάι στην τηλεοπτική αναβίωση του Star Trek, από το Netflix, επαναφέροντας τις διαστημικές περιπέτειες της οικογένειας Robinson. Από τις εικόνες του trailer φαίνεται πως τουλάχιστον έχει το κατάλληλο budget για την απεικόνιση ενός αφιλόξενου και παράλληλα πλήρως εξωτικού πλανήτη. Να θυμίσουμε ότι το Lost in Space βασίζεται στην ομώνυμη σειρά του 1965, που διήρκησε για τρεις σαιζόν, προτού ακυρωθεί απότομα αφήνοντας για πάντα την τύχης της οικογένειας Robinson σε cliffhanger.

A Series of Unfortunate Evens, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 30 Μαρτίου (Netflix), 10 επεισόδια

Τα τρία ορφανά αδέρφια Baudelaire θα επιστρέψουν, έχοντας για ακόμα μία φορά απέναντί τους τον πολυπρόσωπο Count Olaf (Neil Patrick Harris). Η πρώτη σαιζόν είχε μεταφέρει τις ιστορίες των τεσσάρων πρώτων βιβλίων του Lemony Snicket, ενώ η δεύτερη θα καταπιαστεί με τα πέντε επόμενα, για να καταλήξει στα τελευταία τέσσερα στην επόμενη σαιζόν. Εάν θα είναι και η τελευταία ίσως θα κριθεί από την επιτυχία της, οδηγώντας την πλέον σε πλήρως αχαρτογράφητα χωράφια.

Cine-TV Νέα

Το καινούριο Terminator ετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Arnold Schwarzenegger το καινούριο Terminator θα ξεκινήσει τα γυρίσματα εντός του καλοκαιριού, δίνοντας ουσιαστικά την επιβεβαίωση ότι το νέο sequel είναι γεγονός. Αν και τα στατιστικά δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για αυτού του είδους τις αναβιώσεις, θα λέγαμε ψέματα αν υποστηρίζαμε πως τα πρώτα στοιχεία είναι αποθαρρυντικά. Σημαντικότερο όλων αποτελεί η πλήρης διαγραφή των ιστοριών που είδαμε στα Terminator 3: Rise of the Machines, Salvation και Genisys, οι εξελίξεις των οποίων μάλλον δεν θα λείψουν σε κανέναν. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το νέο Terminator θα αποτελεί sequel του Terminator 2: Judgment Day.

Στα σκηνοθετικά καθήκοντα θα δούμε τον Tim Miller, του επιτυχημένου Deadpool, ενώ ο πεπειραμένος James Cameron θα συμμετέχει ως σύμβουλος στην παραγωγή. Επίσης, θα δούμε την επιστροφή των Arnold Schwarzenegger, ως T-800 και Linda Hamilton, ως Sarah Connor.

Ο Jon Favreau θα αναλάβει το σενάριο της σειράς Star Wars
Με σχετική ανακοίνωση της Lucasfilm έγινε γνωστό πως ο Jon Favreau θα αναλάβει τη συγγραφή του σεναρίου, ενώ επίσης θα έχει τον ρόλο παραγωγού για την καινούρια live-action σειρά στο σύμπαν του Star Wars. Ο Favreau είναι γνωστός κυρίως για τις σκηνοθετικές του δουλειές (οι περισσότερες εκ των οποίων αποτελούν καλοφτιαγμένες παραγωγές για όλη την οικογένεια) μεταξύ των οποίων τα Jungle Book, Chef και Iron Man.

Στα σκαριά το prequel του Sopranos
Το Sopranos δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μία εξαιρετική σειρά του HBO, που επικεντρωνόταν στη ζωή του μεγαλομαφιόζου Tony Soprano, υποδυόμενο μοναδικά από τον James Gandolfini. Είχε διαρκέσει έξι σαιζόν (1999-2007), κρατώντας σταθερό τον ποιοτικό πήχη έως το αμφιλεγόμενο φινάλε του. Σύμφωνα με το Deadline ο David Chase, ένας εκ των συγγραφέων, θα επιστρέψει για να επιμεληθεί το σενάριο της prequel ταινίας, που θα διαδραματίζεται κατά τη δεκαετία του 1960.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over