Gabe Newell: "Η Valve θα ξαναρχίσει να κυκλοφορεί τίτλους"

Στόχος η τακτική της Nintendo, με ταυτόχρονη ανάπτυξη hardware και software!

Μία ευχάριστη είδηση προέκυψε κατά τη διάρκεια μίας παρουσίασης για το Artifact, το νέο -βασισμένο στο σύμπαν του Dota 2- card game της Valve, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε δεν θα είναι free to play,

σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας. Ο γνωστός σε όλους, Gabe Newell, βρίσκονταν στα γραφεία της Valve στο Bellevue της πολιτείας Washington, όπου και έλαβε χώρα η παρουσίαση, και ανακοίνωσε πως η Valve σύντομα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη παιχνιδιών, πέρα από τους multiplayer τίτλους που είναι ήδη διαθέσιμοι. Συγκεκριμένα, ο Newell υποστήριξε πως η αφοσίωση της Valve στη πλατφόρμα του Steam και στη κυκλοφορία hardware συσκευών, όπως τα Steam Link, Steam Controller και το Vive, ήταν μία επένδυση για το μέλλον, και τώρα η εταιρία θα στραφεί στη δημιουργία παιχνιδιών, με το Artifact να είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Ο ίδιος, τον Ιανουάριο του 2017 είχε αποκαλύψει σε ένα Reddit AMA (Ask Me Anything) πως η εταιρία εργάζεται πάνω σε έναν κανονικό single player τίτλο, ενώ λίγους μήνες αργότερα, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα PC Gamer, αποκάλυψε πως τρεις μεγάλοι virtual reality τίτλοι βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, ο Newell δήλωσε πως παρατήρησε τις κινήσεις εταιριών όπως το Facebook, το οποίο όπως ανέφερε αφού απέτυχε στη προσπάθεια του αναπτύξει smartphones και έπειτα προσπάθησε μέσω της δημιουργίας του δικού του VR να φτιάξει το δικού του κλειστό οικοσύστημα, στα χνάρια της Apple, ή όπως της Microsoft, η οποία κάνει τα Windows να μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με κλειστό "iPhone-esque" οικοσύστημα. Παρατηρώντας λοιπόν αυτές τις κινήσεις, εκείνος άρχισε να ανησυχεί για το μέλλον των υπολογιστών, καθώς έσβηνε ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους, που είναι η ανοικτή φύση τους, τότε ήταν και η στιγμή που άρχισε η Valve να κάνει επενδύσεις ώστε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Αυτές οι επενδύσεις, ήταν και η αιτία που η εταιρία δεν έχει κυκλοφορήσει κανέναν νέο τίτλο μετά το Dota 2, όμως όλος αυτός ο χρόνος δεν πήγε χαμένος, αφού η Valve δημιουργώντας το Vive διασφάλισε πως κανείς δεν θα δημιουργήσει μία κλειστή πλατφόρμα για αυτό και τα virtual reality headset, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε πάρα πολλές γνώσεις πάνω στη δημιουργία hardware.

Κλείνοντας, το αφεντικό της Valve δήλωσε πως "ζηλεύει" τις εταιρίες που λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της Nintendo. Χαρακτηριστικά ανέφερε, πως όταν ο Miyamoto ξεκινάει την ανάπτυξη του επόμενου Mario ή Zelda, παράλληλα σκέφτεται και το πως θα είναι σχεδιασμένο το χειριστήριο, τα γραφικά και όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους. H Nintendo, τόνισε, μπορεί να εισάγει νέες τεχνολογίες στα παιχνίδια της, όπως τα motion inputs, γιατί ελέγχει και το hardware και το software. Με αυτόν τον τρόπο το hardware της Nintendo φαίνεται άριστο, αφού ταυτόχρονα σχεδιάζει το software, ώστε να κάνει χρήση αυτού. Αυτό είναι κάτι που θα μας δείτε να εκμεταλλευόμαστε και εμείς στο μέλλον, υπογράμμισε.

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα