Cine-TV #84

Star Wars, Deadpool 2, Jurassic World, Venom και πολλά άλλα…

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Super Bowl της περασμένης εβδομάδας έφερε μαζί του τις πρώτες εικόνες από μεγάλα franchises. Εκτός από τα συνηθισμένα, όμως, έκπληξη προκάλεσε η ιδιόρρυθμη marketing σύλληψη του Netflix,

που αποφάσισε να αποκαλύψει, κατά τη διάρκεια του αγώνα, πως όχι μόνο έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του Cloverfield Paradox αλλά πως θα διατεθεί μάλιστα στη δικτυακή του υπηρεσία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ματς. Αναμφίβολα ήταν ένα ιδιαίτερα τολμηρό, διαφημιστικό τρικ, που υποθέτουμε πως απέδωσε καρπούς, δεδομένου ότι μία ταινία για την οποία δεν γνωρίζαμε καν τον ακριβή της τίτλο (πολύ περισσότερο δε για την πρεμιέρα της), ξαφνικά άρχισε να πρωτοστατεί στην πλειοψηφία ιστοσελίδων με θέμα τον κινηματογράφο και τις σειρές.

Απέδωσε επίσης καρπούς, γιατί η ίδια η ταινία πιθανότατα να περνούσε απευθείας στην αφάνεια, εάν ακολουθούσε μία πιο συμβατική διαφημιστική περίοδο, καθώς σαν sci-fi τρόμου αποτελεί μία ιδιαίτερα αδιάφορη και άνευρη προσπάθεια, με απελπιστικά επίπεδους χαρακτήρες, απουσία ικανών σεναριακών εκπλήξεων και ύπαρξη ανούσιων δευτερευουσών ιστοριών.

Trailers

Solo: A Star Wars Story
Σκηνοθέτης: Ron Howard (The Da Vinci Code)
Πρωταγωνιστούν: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson, Paul Bettany
Πρεμιέρα: 25 Μαΐου (Αμερική)

H Disney συνεχίζει τον Star Wars βομβαρδισμό, μένοντας πιστή στο πρόγραμμά της, που θέλει, ως ένα άλλο Call of Duty, να προβάλλει διαδοχικά ένα κεφάλαιο της βασικής ιστορίας και μία αυτόνομη ταινία με τη λογική του spin-off. Μετά το Rogue One, σειρά στην ανθολογία των Star Wars έχει το Solo, που θα εξιστορεί τις πρώτες περιπέτειες του Han Solo -προ A New Hope εποχής. Στον επώνυμο ρόλο θα δούμε τον Alden Ehrenreich, γνωστό από το Hail, Caesar!, ενώ το υπόλοιπο cast πλαισιώνουν οι Woody Harrelson, ως μέντορας του Solo, Donald Glover, ως Lando Calrissian και Emilia Clarke.

Να θυμίσουμε ότι, όπως και στο Rogue One έτσι κι εδώ υπήρξαν εικαστικές διαφορές μεταξύ παραγωγών και σκηνοθετών, με αποτέλεσμα οι Phil Lord και Christopher Miller να αντικατασταθούν στα μέσα των γυρισμάτων από τον Ron Howard.

Deadpool 2
Σκηνοθέτης: David Leitch (Atomic Blonde)
Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, T.J. Miller
Πρεμιέρα: 31 Μαΐου

Το πρώτο Deadpool αποτελούσε μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, γεμάτη χιούμορ και με φρέσκο ύφος, παραδίδοντας μία superhero συνταγή σαφέστατα διαφορετική από τα συνηθισμένα. Αν και η αλλαγή του σκηνοθέτη δεν είναι και το καλύτερο σημάδι, τουλάχιστον ο αντικαταστάτης, David Leitch, έχει αποδείξει με τα John Wick και Atomic Blonde ότι το κατέχει το θέμα της δράσης, ενώ είναι απόλυτα θετικό ότι η συγγραφική ομάδα των Rhett Reese και Paul Wernick επιστρέφει στα καθήκοντά της.

Jurassic World: Fallen Kingdom
Σκηνοθέτης: J.A. Bayona (The Orphanage)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard
Πρεμιέρα: 7 Ιουνίου

Η τεράστια εμπορική επιτυχία της αναβίωσης του Jurassic Park δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε sequel(s). Στο Fallen Kingdom οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές επιστρέφουν στο κατεστραμμένο -πλέον- τουριστικό θέρετρο, τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic World. Ο λόγος; Oι δεινόσαυροι βρίσκονται ξανά υπό την απειλή εξαφάνισης, καθώς ένα ηφαίστειο πρόκειται να εκραγεί στο νησί (θα έλεγε κανείς ότι τέτοιες συμπτώσεις γίνονται μόνο σε ταινίες). Ανάμεσά τους θα δούμε και τον Jeff Goldblum να επιστρέφει ως dr. Ian Malcolm.

Κατά τη γνώμη του γράφοντος, το Jurassic World αποτελούσε μία μετριότατη ταινία, όσο κι αν προσπαθούσε να θαμπώσει με το υπέρογκο budget της, που μαστιζόταν από παιδιάστικες αφέλειες. Ελπίζουμε ότι η αλλαγή της σκηνοθετικής σκυτάλης από τον Colin Trevorrow στον J. A. Bayona (A Monster Calls) θα φέρει και την κατάλληλη αλλαγή στο ύφος.

Venom
Σκηνοθέτης: Ruben Fleischer (Gangster Squad)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Tom Holland
Πρεμιέρα: 4 Οκτωβρίου

Είναι μάλλον εμφανές από το trailer ότι το post-production της ταινίας δεν έχει κάνει ιδιαίτερη πρόοδο δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε μισό πλάνο από τον Venom, δίνοντας την τιμητική του στο alter ego του, Eddie Brock (Tom Hardy). Το Venom αποτελεί ένα ενδιαφέρον πείραμα, αποτελώντας, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, ίσως μοναδική περίπτωση όπου μία superhero ταινία επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στον villain αντί για τον ήρωα (ναι, γνωρίζουμε για το Suicide Squad αλλά μετά βίας αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ταινία").

Mission: Impossible - Fallout
Σκηνοθέτης: Christopher McQuarrie (Mission: Impossible – Rogue Nation)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Simon Pegg, Alec Baldwin, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Henry Cavill
Πρεμιέρα: 27 Ιουλίου (Αμερική)

Τα Mission: Impossible έχουν αρχίσει να πλησιάζουν επικίνδυνα την κατάρα των James Bond (κυρίως εποχής Pierce Brosnan) καθώς μετά από ένα σημείο αρχίζει να δημιουργείται η εντύπωση πως προέρχονται ακριβώς από το ίδιο κράμα. Από την άλλη πλευρά δεν θα αρνηθούμε ότι η εν λόγω σειρά ταινιών παραμένει αρκετά διασκεδαστική, όσο κι αν επαναλαμβάνεται, φέρνοντας συνήθως αξιοπρεπείς παραγωγές δράσης (με εξαίρεση το υπερβολικά “ποζεράδικο” δεύτερο Mission: Impossible του John Woo· ξέρετε, αυτό που πετούσαν παντού περιστέρια…).

Skyscraper
Σκηνοθέτης: Rawson Marshall Thurber (Central Intelligence)
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Neve Cambpell
Πρεμιέρα: 13 Ιουλίου (Αμερική)

Ο Will Ford (Dwayne Johnson), ένας πρώην πράκτορας του FBI, θα επισκεφτεί για ένα project τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Κίνας, ο οποίος μπορεί να θεωρείται το ασφαλέστερο κτήριο στον κόσμο, όμως, θα τυλιχθεί στις φλόγες ενώ ο ίδιος θα βρίσκεται εκεί. Φυσικά αυτή η σύμπτωση δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς ο Will θα ενοχοποιηθεί για το συμβάν και θα οδηγηθεί σε ένα ξέφρενο κυνηγητό επάνω στις ταράτσες των ουρανοξυστών. Όλη η σύλληψη του σεναρίου φαίνεται ότι έγινε αποκλειστικά και μόνο για να δούμε τον Dwayne Johnson να πηδάει από τον ένα ουρανοξύστη στον άλλο, φέρνοντας άσχημες μνήμες από την περίπτωση του Man on a Ledge.

Jessica Jones, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου (Netflix), 13 επεισόδια

Η Jessica Jones είναι μάλλον η πιο επιτυχημένη από τους υπερήρωες του τηλεοπτικού Marvel Cinematic Universe οπότε η επιστροφή της θεωρούμε ότι ήταν άκρως αναμενόμενη.

Westworld, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 22 Απριλίου (HBO), 10 επεισόδια

Σύντομα θα επιστρέψουμε στη ρομποτική Άγρια Δύση του Westworld, του επιτυχημένου sci-fi project από το HBO.

Cine-TV Νέα

Οι περιπέτειες του Conan θα έρθουν στο Amazon.
Σύμφωνα με το Deadline το Amazon έχει αναλάβει την παραγωγή μίας νέας σειράς που θα βασίζεται στον μυθικό ήρωα του Robert E. Howard. Με λίγα λόγια το Amazon μπαίνει δυναμικά στη σκηνή των fantasy σειρών, προσθέτοντας το Conan δίπλα από το μεγαθήριο του άκρως αναμενόμενου τηλεοπτικού Lord of the Rings.

Ο Schwarzenegger θα πρωταγωνιστήσει σε western τηλεοπτική σειρά.
Όπως δημοσιεύει το Deadline ο Arnold Schwarzenegger αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο Outrider του Amazon Prime. Η σειρά θα διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα του 19ου αιώνα όπου ένας τοπικός σερίφης θα χρειαστεί να συνεργαστεί με έναν ομοσπονδιακό σερίφη (Federal Marshal) προκειμένου να φέρει στη δικαιοσύνη έναν διαβόητο εγκληματία. Κατά τα γνωστά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εχθροί θα γίνουν φίλοι και οι γραμμές μεταξύ καλών και κακών χαρακτήρων θα καταστούν θολές. Αν μη τι άλλο, όμως, δεν έχουμε κανένα παράπονο να απολαύσουμε τον μοναδικό action star για πρώτη φορά σε μία τηλεοπτική σειρά, ανεξάρτητα αν οι τελευταίες του κινηματογραφικές επιλογές (έπειτα από την θητεία του ως Κυβερνήτης) απογοήτευσαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Shazam.
Η κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των παλαιότερων υπερηρώων της DC βρισκόταν στη σφαίρα της φήμης για πολλούς μήνες, αλλά πλέον η παραγωγή πήρε τον δρόμο της. Η New Line Cinema έχει αναλάβει τα ηνία της παραγωγής, με τον David F. Sandberg στα σκηνοθετικά καθήκοντα, γνωστός κυρίως για τις ταινίες τρόμου Annabelle: Creation και Lights Out, κάτι που ίσως να προδιαθέτει για μία σκοτεινή εκδοχή του εν λόγω ήρωα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον σχετικά άγνωστο Zachary Levi (Chuck).

Ετοιμάζεται και 4ο Cloverfield.
Είναι απορίας άξιο πως γίνεται τα Cloverfield να έχουν σχηματίσει franchise, δεδομένου ότι οι μεταξύ τους συνδέσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, από όποια πλευρά και αν τις εξετάσει κανείς. Έπειτα από το απαράδεκτο Cloverfield Paradox, το οποίο διατέθηκε από το πουθενά στο Netflix, η Paramount Pictures όχι μόνο συνεχίζει απτόητη τη στήριξη του franchise αλλά, σύμφωνα με πηγές του The Wrap, επιθυμεί να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες για την προβολή του τέταρτου Cloverfield, σε αντίθεση με την τηλεοπτική πρεμιέρα του Paradox. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η συμφωνία μεταξύ Paramount και Netflix για αποκλειστική πρεμιέρα του Cloverfield Paradox στην δικτυακή υπηρεσία, ήταν άμεσα κερδοφόρα για την πρώτη, δίνοντας μία ενδιαφέρουσα αλλαγή δυναμικής που έχουν φέρει στον κινηματογράφο και τις ταινίες γενικότερα οι διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το σύμπαν του Star Wars μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο.
Φαίνεται ότι για την Disney δεν φτάνουν η παρούσα τρίτη τριλογία, τα spin-offs αλλά και η μελλοντική τριλογία που επιμελείται ήδη ο Rian Johnson, καθώς η Lucasfilm ανακοίνωσε πως αναπτύσσεται ακόμα μία σειρά ταινιών Star Wars από τους David Benioff και D. B. Weiss, πασίγνωστοι ως οι showrunners του Game of Thrones. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πληροφορίες σχετικά με το νέο εγχείρημα, γνωρίζουμε όμως ότι το Star Wars (επαν)ήλθε με σκοπό να μείνει μαζί μας για τα επόμενα 30 χρόνια.

cinetv
Keywords
cine, lord of the rings, call of duty, game of thrones, emilia clarke, ryan reynolds, jurassic park, tom cruise, james bond, pierce brosnan, εν λόγω, dwayne johnson, arnold schwarzenegger, lights out, star, world, venom, super, bowl, συλληψεις, netflix, howard, paul, μαΐου, disney, προβάλλει, hope, phil, david, ryan, reynolds, josh, john, fallen, dallas, budget, monster, alter, ego, μνήμη, henry, james, pierce, central, dwayne, Johnson, ford, fbi, project, marvel, universe, hbo, amazon, schwarzenegger, arnold, shazam, cinema, ηνία, creation, zachary, chuck, franchise, pictures, wrap, game, Καλή Χρονιά, ξανα, dwayne johnson, hbo, μνήμη, ηνία, το θεμα, γνωμη, εικονες, εμπορικη, ηφαιστειο, θεμα, θητεια, νησι, προγραμμα, σφαιρα, ταινιες, amazon, cinema, ego, fbi, ford, game, game of thrones, james, ryan, star, wrap, αξιζει, αφελειες, βρισκεται, γεγονοτα, γινεται, γινονται, δευτερο, δεινοσαυροι, εγινε, εγχειρημα, υπαρχει, εν λόγω, επιτυχια, επωνυμο, εχθροι, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υφος, θετικο, κεφαλαιο, κυνηγητο, λογια, μαΐου, μηνες, προβάλλει, ξερετε, ομαδα, παντα, οκλαχομα, πιστη, πλατφορμες, πρωταγωνιστες, ρολο, σειρες, σειρα, συλληψη, συνταγη, συμπαν, ταινιες τρομου, τριτη, φυσικα, φορα, χιουμορ, αγνωστο, arnold, arnold schwarzenegger, super, budget, bowl, call of duty, dallas, δικαιωματα, disney, david, dwayne, fallen, φιλοι, phil, franchise, creation, john, howard, henry, hope, ιδιαιτερα, project, james bond, jurassic park, josh, lights out, lord of the rings, marvel, μεινει, monster, netflix, paul, πηγες, pictures, pierce, πληροφοριες, reynolds, ryan reynolds, shazam, schwarzenegger, σκηνη, tom cruise, universe, venom, world, zachary
Τυχαία Θέματα