Cine-TV #81

Tomb Raider, Handmaid’s Tale και άλλα κινηματογραφικά νέα…

Αρκετά χαλαρή ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε από νέα και trailers, με την τιμητική του να έχει, φυσικά, το Tomb Raider, αν και περισσότερο λόγω ονόματος παρά υλικού ικανού για δημιουργία ελπίδας για το τελικό αποτέλεσμα. Μιλώντας για πρώτες εντυπώσεις από trailers, αρκεί να θυμηθούμε ότι τόσο το Warcraft όσο και το Assassin’s Creed είχαν κάνει περισσότερη αίσθηση με το διαφημιστικό

υλικό τους, κάτι που έως τώρα το Tomb Raider πασχίζει να καταφέρει. Είπαμε όμως, trailers είναι αυτά, οπότε περιμένουμε με κατεβασμένες προσδοκίες μήπως τελικά καταφέρουμε να δούμε μία αξιοπρεπή περιπέτεια.

Trailers

Tomb Raider
Σκηνοθέτης: Roar Uthaug (Flukt)
Πρωταγωνιστούν: Alicia Vikander, Walton Goggins, Dominic West, Daniel Wu
Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου, 2018

Όπως είχε γίνει με το reboot της Crystal Dynamics έτσι και στο κινηματογραφικό reboot θα δούμε το origins story της Lara Croft με… εξελιγμένα γραφικά. Τουλάχιστον το παρόν δεύτερο trailer έχει περισσότερη εγκράτεια στα ψηφιακά εφέ, δείχνοντάς μας ότι ίσως θα υπάρχουν και ορισμένα practical effect. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πολύ υψηλά τις ελπίδες, καθώς το trailer δεν πείθει για κάτι παραπάνω από μία κοινότυπη action ταινία, η οποία με μία πρώτη ματιά σώζεται επειδή φέρει ένα πρωτοκλασάτο όνομα.

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot
Σκηνοθέτης: Gus Van Sant (Milk)
Πρωταγωνιστούν: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mar, Jack Black
Πρεμιέρα: 11 Μαΐου (Αμερική)

Βιογραφική ταινία για τον John Callahan, ο οποίος στα 21 του χρόνια υπέστη τετραπληγία έπειτα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Παρά τα σοβαρά προβλήματά του κατάφερε να ακολουθήσει την καριέρα του σκιτσογράφου, με στριπάκια που διακρίνονταν από το μαύρο χιούμορ τους. Έχασε τη ζωή του το 2010, σε ηλικία 49 ετών έπειτα από επιπλοκή σε χειρουργείο. Στην ταινία θα τον υποδυθεί ο Joaquin Phoenix σε μία από αυτές τις ερμηνείες που συνήθως ταιριάζουν γάντι για υποψηφιότητα όσκαρ.

Psychokinesis
Σκηνοθέτης: Sang Ho Yeon (Train to Busan)
Πρωταγωνιστούν: Yeong-gi Jeong, Yu-mi Jung, Do-yoon Kim
Πρεμιέρα: Εντός του μηνός (Νότια Κορέα)

Μετά από τα αιμοδιψή ζόμπι στο Train to Busan, ο Sang Ho Yeon επιστρέφει φέτος με μία πιο ανάλαφρη περιπέτεια, όπου ένας καθημερινός άνθρωπος θα αποκτήσει ξαφνικά υπερδυνάμεις, ως ένας άλλος Σούπερμαν. Ανάλαφρη περιπέτεια εκ πρώτης όψεως βέβαια, καθώς με τις κορεάτικες ταινίες κανείς δεν ξέρει αν θα πρέπει να περιμένει μετά τη μέση 180 μοίρες στροφή στο ύφος. Σαν να θυμίζει πάντως αμυδρά το Hancock (όχι και η καλύτερη σύνδεση για το Psychokinesis…).

Paterno
Σκηνοθέτης: Barry Levinson (Rock the Kasbah)
Πρωταγωνιστούν: Al Pacino, Riley Keough, Kathy Baker, Greg Grunberg
Πρεμιέρα: Άνοιξη (HBO)

Βιογραφική ταινία για τον Joe Paterno (Al Pacino), Αμερικανό επιτυχημένο προπονητή ράγκμπι, που η καριέρα του υπέστη ρωγμές όταν στο κολέγιο της Pennsylvania αποκαλύφθηκαν κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης τον Νοέμβριο του 2011. Παρόλο που ο ίδιος δεν αποτελούσε δράστη, δεν έπαυε να βρίσκεται στη μέση του σκανδάλου καθώς υπαίτιος ήταν ο βοηθός του, Jerry Sandusky. Η επερχόμενη τηλεταινία του HBO ελπίζουμε πως θα είναι κάτι περισσότερο από τις εργολαβίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο πάλαι ποτέ κορυφαίος Al Pacino.

Dear Dictator
Σκηνοθέτες: Lisa Addario (Amateur Night), Joe Syracuse (Amateur Night)
Πρωταγωνιστούν: Michael Caine, Odeya Rush, Katie Holmes, Jason Biggs, Seth Green
Πρεμιέρα: 16 Μαρτίου (Αμερική)

Δεν θέλει και πολύ για να δει κανείς τις ομοιότητες του Dear Dictator με το The Dictator (2012), με τη διαφορά ότι στο δεύτερο ο δικτάτορας προερχόταν από τη Μέση Ανατολή ενώ εδώ από κράτος της Καραϊβικής (δεν ξέρουμε αν το ονομάζουν στην ταινία αλλά δεν νομίζουμε ότι αφήνεται και πολύ στην φαντασία για το ποιο κράτος υπονοείται). Η εξέγερση στο νησί θα οδηγήσει τον δικτάτορα (Michael Caine) στη μυστική φυγή προς την Αμερική όπου θα έρθει υπό την προστασία μία έφηβης και της ανύπαντρης μητέρας της. Εδώ μπαίνουμε στα δύσκολα, καθώς σύμφωνα με την περιγραφή της ταινίας, ο δικτάτορας θα βοηθήσει την εν λόγω έφηβη να ξεκινήσει τη δική της επανάσταση εναντίον των “κακών” κοριτσιών του σχολείου της.

The Mechanism, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 23 Μαρτίου (Netflix)

Βασισμένο σε πραγματικά συμβάντα στην Βραζιλία, το Mechanism θα μας μεταφέρει σε ιστορίες διαφθοράς και αστυνομικών κυνηγητών, έχοντας στην σκηνοθετική καρέκλα τον ικανό Jose Padilha των Elite Squad.

The Handmaid’s Tale, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 25 Απριλίου (Hulu), 13 επεισόδια

Η δυστοπική κοινωνία που θέλει τις γυναίκες ως πολίτες δεύτερης (ή, καλύτερα, 10ης) κατηγορίας επανέρχεται στο Hulu, πιθανότατα με αξιώσεις για περισσότερα βραβεία προς την Elisabeth Moss.

Ash vs Evil Dead, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου (STARZ), 10 επεισόδια

Ο Ash και το boomstick του επιστρέφουν (δεν είναι υπονοούμενο αυτό) για άλλη μία σαιζόν γεμάτη σπλάτερ. Η ομάδα του Ash θα αυξηθεί φέτος με την προσθήκη της κόρης του, την ύπαρξη της οποίας, όπως είναι φυσικό, δεν την γνώριζε καθόλου.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται το spin-off του Bad Boys

Το NBC αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για το spin-off του επιτυχημένου blockbuster (φαίνεται κουράστηκαν να περιμένουν το αιώνιο Bad Boys 3), δίνοντας την παραγγελία για το πιλοτικό επεισόδιο. Πρωταγωνίστρια της σειράς θα είναι η Gabrielle Union, η οποία δεν είναι χθεσινή στο franchise καθώς στο Bad Boys 2 είχε το ρόλο της Sydney Burnett, πράκτορα της Δίωξης Ναρκωτικών και αδερφή του Marcus (Martin Lawrence).

Ο θρύλος του Βασιλιά Αρθούρου θα επιστρέψει από την Disney

Μπορεί το περσινό King Arthur: Legend of the Sword να αποδείχθηκε μία εισπρακτική αποτυχία για την Warner Bros., όμως η Disney δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στο εν λόγω μυθικό πρόσωπο καθώς έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για το The Sword in the Stone. Ουσιαστικά θα αποτελεί live-action μεταφορά του ομώνυμου animation της Disney του 1963, που διακρινόταν από την παιδική αθωότητα στην απόδοση του μύθου. Βέβαια, φαίνεται πως θα ακολουθηθούν οι τάσεις της εποχής, που θέλουν πιο σκοτεινά παραμύθια (γκριζωπά και όχι πολύχρωμα), έχοντας ήδη αποκτήσει το σενάριο που επιμελήθηκε ο Bryan Cogman, δουλειά του οποίου έχουμε δει στο Game of Thrones.

Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για τον σκηνοθέτη, στο πρόσωπο του Juan Carlos Fresnadillo, γνωστός για τις ταινίες τρόμου 28 Weeks Later και Intruders, κάτι που ίσως αποτελεί ένδειξη για το ύφος της ταινίας που επιθυμούν στο The Sword in the Stone.

Ο Danny McBride θα υποδυθεί τον γιο του Crocodile Dundee.

30 χρόνια μετά κάποιος θυμήθηκε πως η αυστραλοαμερικάνικη παραγωγή του Crocodile Dundee είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία και αποφάσισε να δει αν πιάνει ακόμα η μπογιά του σε ένα ακόμα sequel. Αποφεύγοντας τα μονοπάτια του reboot στο Dundee, ο γνωστός ήρωας έχει εξαφανιστεί και η εύρεσή του πέφτει στα χέρια του γιου του, που υποδύεται ο Danny McBride. Να θυμηθούμε ότι είχαν προβληθεί τρία Crocodile Dundee το 1986, το 1988 και το 2001, και παρόλο που τα δύο πρώτα ήταν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες, το Crocodile Dundee in Los Angeles, αντιθέτως, αποδείχθηκε παταγώδης αποτυχία.

Μεγαλώνει το cast του Detective Pikachu

Στην live-action μεταφορά της εναλλακτικής, ομιλούσας, εκδοχής του Pikachu προστέθηκε ο Ken Watanabe για το ρόλο του Detective Yoshida. Να θυμίσουμε ότι τον ρόλο του Pikachu τον έχει αναλάβει ήδη ο Ryan Reynolds.

cinetv
Keywords
cine, game of thrones, tomb raider, joaquin phoenix, εν λόγω, bad boys, los angeles, ryan reynolds, νέα, west, reboot, crystal, effect, worry, gus, joaquin, phoenix, hill, rooney, jack, μαΐου, john, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, rock, hbo, night, rush, holmes, jason, jose, elite, hulu, ash, nbc, φως, franchise, sydney, king, legend, sword, warner, bros, disney, animation, αθωότητα, bryan, game, sequel, γιου, ryan, reynolds, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, live, κοινωνια, hbo, hulu, οψεως, βραζιλια, δουλεια, θρυλος, καριερα, νησι, ταινιες, φως, game, game of thrones, gus, nbc, rush, ryan, αθωότητα, αμερικη, ανοιξη, ανθρωπος, βρισκεται, γινει, γιου, δευτερο, δικη, δειχνει, δωσει, εφε, εβδομαδα, εν λόγω, επιτυχια, ετων, ζωη, ζομπι, ηλικια, υφος, θυμιζει, μαυρο, μαΐου, ματια, μοιρες, ομαδα, ονομα, ουσιαστικα, παραμυθια, προβληματα, ρωγμες, ρολο, σαιζον, σεναριο, ταινιες τρομου, τρια, φαντασια, φυγη, φυσικα, φυσικο, χιουμορ, animation, ash, bad boys, bryan, sequel, crystal, disney, effect, ειπαμε, elite, phoenix, franchise, jack, john, hill, joaquin phoenix, joaquin, holmes, ηρωας, jason, jose, king, legend, los angeles, reynolds, rooney, reboot, ryan reynolds, sydney, sword, tomb raider, υλικο, βοηθος, west, worry, warner, bros, χερια
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over