Cine-TV #256

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 95η τελετή απονομής των Βραβείων Oscars. Αυτή τη φορά χωρίς παρατράγουδα και χωρίς κάποια ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη. Μεγάλος νικητής της λαμπερής βραδιάς ήταν -όπως αναμενόταν- το “Everything Everywhere All At Once” των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ, κατακτώντας συνολικά 7 χρυσά αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου, Β’ Ανδρικού, Β’ Γυναικείου και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το γερμανικό αντιπολεμικό δράμα “All Quiet on the Western Front” του Έντουαρντ Μπέργκερ

κέρδισε 4 Oscars, με σημαντικότερα αυτά της Ξενόγλωσσης ταινίας, σκηνογραφίας και φωτογραφίας, ενώ το “The Whale” του Ντάρεν Αρονόφσκι έφυγε από τη βραδιά με δύο Oscars, με βασικότερο αυτό για την ερμηνεία του Μπρένταν Φρέιζερ στην ταινία.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA – MARCH 12: Michelle Yeoh accepts the Best Actress award for “Everything Everywhere All at Once” onstage during the 95th Annual Academy Awards at Dolby Theatre on March 12, 2023 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)Αναλυτικότερα οι μεγάλοι νικητές της 95ης απονομής των Βραβείων Oscars:ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Pinocchio του Γκιγιέρμο Ντελ ΤόροΒ’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Κι Χούι Κουάν, Everything Everywhere All At OnceΒ’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Τζέιμι Λι Κέρτις, Everything Everywhere All At OnceΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
NavalnyΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
An Irish GoodbyeΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
All Quiet on the Western FrontΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ / ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ
The WhaleΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Black Panther: Wakanda ForeverΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑ
All Quiet on the Western Front, ΓερμανίαΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Elephant WhisperersΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Boy, the Mole, the Fox and the HorseΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
All Quiet on the Western FrontΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
All Quiet on the Western FrontΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ
Avatar: The Way of WaterΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Everything Everywhere All At OnceΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Women TalkingΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΧΟΣ
Top Gun: MaverickΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
«Naatu Naatu» από την ταινία «RRR»ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΑΖ
Everything Everywhere All At OnceΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Νταν Κουάν & Ντάνιελ Ντάνιελ Σάινερτ, Everything Everywhere All At OnceΑ’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μπρένταν Φρέιζερ, The WhaleΑ’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μισέλ Γεό, Everything Everywhere All At OnceΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
Everything Everywhere All At OnceTrailers

The Big Door Prize, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου (Apple TV+), 10 επεισόδια

Μια μικρή πόλη αλλάζει για πάντα όταν εμφανίζεται μια μυστηριώδης μηχανή, η οποία υπόσχεται να αποκαλύψει τις πραγματικές δυνατότητες όλων. Σύντομα οι κάτοικοι αρχίζουν να αλλάζουν δουλειές, να επανεξετάζουν τις σχέσεις τους και να αμφισβητούν τις πεποιθήσεις που είχαν από καιρό – και όλα αυτά στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Ενδιαφέρον concept, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του M.O. Walsh.

Succession, 4η Σεζόν
Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου (HBO Max), 10 επεισόδια

Η πώληση του ομίλου μέσων ενημέρωσης Waystar Royco στον οραματιστή Lukas Matsson πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Η προοπτική αυτής της σεισμικής πώλησης προκαλεί υπαρξιακές ανησυχίες και οικογενειακές διαιρέσεις μεταξύ των Roys, καθώς αναμένουν πώς θα είναι η ζωή τους όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ακολουθεί ένας αγώνας για την εξουσία, καθώς η οικογένεια ζυγίζει ένα μέλλον όπου το πολιτιστικό και πολιτικό της βάρος περιορίζεται σημαντικά. Το κλείσιμο της πραγματικά μοναδικής σειράς χαρακτήρων του HBO έρχεται με την έλευση της 4ης σεζόν. Αναμένουμε ένα ιδιαίτερο και δυναμικό τέλος της ιστορίας.

The Last Thing He Told Me
Πρεμιέρα: 14 Απριλίου (Apple TV+), 7 επεισόδια

Η σειρά ακολουθεί τη Χάνα, μια γυναίκα που πρέπει να συνεργαστεί με την 16χρονη θετή της κόρη Μπέιλι, προκειμένου να βρει την αλήθεια ως προς το γιατί ο σύζυγός της έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Βασισμένη στο μπεστ σέλερ των New York Times, η σειρά δημιουργήθηκε και προσαρμόστηκε για τη μικρή οθόνη από τη συγγραφέα Laura Dave, μαζί με τον συνδημιουργό της σειράς, τον βραβευμένο με Όσκαρ Josh Singer. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η Jennifer Garner.

Cine-TV Νέα

Τον Ιούνιο η επιστροφή του “The Bear”

Όπως επιβεβαίωσε το FX, η πετυχημένη σειρά “The Bear” θα επιστρέψει για τη δεύτερη σεζόν της τον ερχόμενο Ιούνιο. Το “The Bear” ακολουθεί έναν νεαρό σεφ με εκπαίδευση και εμπειρία σε υψηλού επιπέδου γαστρονομικές κουζίνες, ο οποίος επιστρέφει στο Σικάγο για να διευθύνει το οικογενειακό κατάστημα σάντουιτς μετά το θάνατο του αδελφού του.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Jeremy Allen White (Carmen “Carmey” Berzatto), Ebon Moss-Bachrach (Richard “Richie” Jerimovich), Ayo Edebiri (Sydney Adamu), Lionel Boyce (Marcus), Liza Colón-Zayas (Tina) και Abby Elliott (Natalie “Sugar” Berzatto). Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια της ενδιαφέρουσας σειράς, η οποία βασιζόταν στις πολύ καλές ερμηνείες όλου του cast της.

Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης του πιλότου για τη σειρά “Blade Runner 2099”

Ο γνωστός σκηνοθέτης αρκετών επεισοδίων του “Game of Thrones” Jeremy Podeswa υπέγραψε συμφωνία για να σκηνοθετήσει τον πιλότο της limited σειράς “Blade Runner 2099” του Amazon Prime Video. Ο Podeswa, ο οποίος ήταν πρόσφατα υποψήφιος για το βραβείο DGA σκηνοθεσίας για το “Station Eleven” του HBO Max, θα αναλάβει και τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού του “Blade Runner 2099”. Η σειρά πρόκειται να είναι άμεση συνέχεια της ταινίας “Blade Runner 2049”.

Πληροφορίες για την επόμενη ταινία του Quentin Tarantino

Όπως έγινε γνωστό, η συγγραφή του σεναρίου της επόμενης -και τελευταίας- ταινίας του Quentin Tarantino ολοκληρώθηκε και θα φέρει τον τίτλο The Movie Critic. Η ταινία θα διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και θα επικεντρώνεται γύρω από έναν γυναικείο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

Ο δημιουργός των Pulp Fiction, Django Unchained, Kill Bill, Once Upon a Time in Hollywood κ.α. μετά την ολοκλήρωση του σεναρίου ετοιμάζεται πλέον να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας –την οποία και θα σκηνοθετήσει- το ερχόμενο φθινόπωρο.

The post Cine-TV #256 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over