Cine-TV #236

Έπειτα από ένα πολύμηνο καλοκαιρινό διάλειμμα, η στήλη του Cine-TV επιστρέφει και ελπίζουμε μαζί με αυτήν να έρθει και μία πραγματικά ενδιαφέρουσα επικαιρότητα αλλά και νέες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ποιοτικές προτάσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτού του άρθρου, θεωρούμε ότι μπαίνουμε με το δεξί σε αυτήν την σεζόν των άρθρων Cine-TV, καθώς από την ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις ικανές να τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Όσες φορές και αν την έχουμε πατήσει με τον M. Night Shyamalan πάντα θα

πλησιάζουμε με περιέργεια τις νέες δουλειές του, μπας και γίνει το θαύμα και κάνει κάποιο καλό comeback. Το trailer του Knock at the Cabin δείχνει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση home invasion θεματικής, αλλά πραγματικά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του σκηνοθέτη (και του δικού μας…).

Όσον αφορά στα υπόλοιπα, θα έχουμε στο στόχαστρό μας το θρίλερ Piggy ενώ την προσοχή τραβάει με ευκολία και η νέα δουλειά του Mike Flanagan με το Midnight Club.

Trailers

Enola Holmes 2
Σκηνοθέτης: Harry Bradbeer (Enola Holmes)
Πρωταγωνιστούν: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Helena Bonham Carter, David Thewlis
Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου (Netflix)

Οι περιπέτειες της νεαρής Enola Holmes (Millie Bobby Brown), της άγνωστης αδελφής του διάσημου Sherlock Holmes (Henry Cavill), συνεχίζονται στη νέα ταινία του Netflix. Στη νέα ταινία ένα νεαρό κορίτσι και εργάτρια σε εργοστάσιο θα αναζητήσει τις υπηρεσίες της Holmes, ως ντετέκτιβ, για την εξαφάνιση της αδελφής της.

Knock at the Cabin
Σκηνοθέτης: M. Night Shyamalan (The Sixth Sense)
Πρωταγωνιστούν: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird
Πρεμιέρα: 3 Φεβρουαρίου, 2023 (Αμερική)

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε ένα απομονωμένο εξοχικό, μία τριμελής οικογένεια θα βρεθεί αιχμάλωτη μίας τετραμελούς ομάδας, η οποία θεωρεί πως η οικογένεια θα πρέπει να πάρει μία φρικτή απόφαση προκειμένου να αποφευχθεί ένα καταστροφικό αποκαλυψιακό γεγονός (υποθέτουμε θα τους ζητήσουν να θυσιάσουν ένα μέλος της οικογενείας).

Κρίνοντας και από τις υπόλοιπες δουλειές του M. Night Shyamalan, φανταζόμαστε ότι μεγάλο σεναριακό ρόλο θα διαδραματίζει η πιθανότητα οι εγκληματίες να λένε την αλήθεια για το θέμα της Αποκάλυψης. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης φαίνεται ότι συνεχίζει να εξαργυρώνει την επιτυχία του The Sixth Sense (1999), αν και θα είμασταν άδικοι αν λέγαμε ότι δεν έβγαλε και ορισμένες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μετέπειτα.

Hellraiser
Σκηνοθέτης: David Bruckner (The Ritual)
Πρωταγωνιστούν: Odessa A’zion, Jamie Clayton
Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου (Hulu)

Το Hellraiser συνεχίζει ακάθεκτο τις τακτικές εμφανίσεις του, με το νέο reboot να αποτελεί την ενδέκατη ταινία του franchise. Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της σειράς ταινιών τον ρόλο του Pinhead (ο βασικός villain) ανέλαβε μία γυναίκα ηθοποιός και συγκεκριμένα η Jamie Clayton, επιχειρώντας έτσι να φέρει μία φρέσκια νότα σε ένα, αναμφίβολα, κουρασμένο franchise. Όπως είναι αναμενόμενο, το Hellraiser θα βασίζεται στο σύμπαν που δημιούργησε ο Clive Barker, ο οποίος υπέγραφε το σενάριο και τη σκηνοθεσία του πρώτου Hellraiser από το μακρινό 1987.

Στο remake θα δούμε μία νεαρή γυναίκα, που παράλληλα βρίσκεται σε προσπάθεια αποτοξίνωσης, να βρίσκει ένα αρχαίο κουτί puzzle. Ξεκλειδώνοντάς το θα ανοίξει άθελά της μία πύλη προς τον κόσμο των Cenobites, μία ομάδα υπερφυσικών και σαδιστικών όντων.

Piggy
Σκηνοθέτης: Carlota Pereda (The Devil’s Tail)
Πρωταγωνιστούν: Laura Galan, Claudia Salas, Richard Holmes
Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου (Ισπανία)

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα χωριό της Ισπανίας, μία υπέρβαρη κοπέλα, η Sara (Laura Galan), θα γίνει θύμα bullying από μία ομάδα κοριτσιών, λόγω του βάρους της. Μία “ωραία” μέρα η Sara θα δει τις κοπέλες να πέφτουν θύματα απαγωγής από έναν άγνωστο, κάτι που θα τη φέρει σε ένα δίλημμα: είτε να αναφέρει την απαγωγή στην αστυνομία, είτε να ακολουθήσει τον δρόμο της εκδίκησης. Μία horror περίπτωση που θα λέγαμε ότι προκαλεί ενδιαφέρον με τη θεματική της.

Kratt
Σκηνοθέτης: Rasmus Merivoo (Buratino, Son of Pinocchio)
Πρωταγωνιστούν: Mari Lill, Nora Merivoo, Harri Merivoo
Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Στην αρχή του Kratt θα δούμε δύο μικρά παιδιά να πηγαίνουν για τις διακοπές τους στο χωριό της γιαγιάς τους, αφήνοντας πίσω τα κινητά τους (εικάζουμε με το ζόρι), κάτι που βέβαια θα εκτοξεύσει τα επίπεδα βαρεμάρας κατακόρυφα. Σύντομα θα εντοπίσουν ένα κρυμμένο εγχειρίδιο που περιέχει οδηγίες για τη δημιουργία του λεγόμενου kratt, ένα μαγικό πλάσμα που θα ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές τους. Κάπου εκεί θα εισέλθει και το horror στοιχείο, σε μία ταινία που δείχνει να είναι αρκετά εκκεντρική και μάλλον αιματοβαμμένη.

Let the Right One In, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου (Showtime), 10 επεισόδια

Το βιβλίο Let the Right One In είχε μεταφερθεί πρώτη φορά το 2008 μέσω της ομώνυμης και ιδιαίτερα αξιόλογης horror ταινίας, σουηδικής παραγωγής, ενώ το 2010 το είδαμε και ως remake μέσω του Let Me In, από τον Matt Reeves. Το Showtime επιχειρεί να επαναφέρει την ιστορία, αυτήν τη φορά σε μία τηλεοπτική σειρά. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός πατέρα και της δεκάχρονης κόρης του, η οποία τυγχάνει να είναι βαμπίρ. Η βασική πτυχή της πλοκής αφορά στην προσπάθεια αμφότερων να διαχειριστούν την ακόρεστη πείνα για αίμα.

The Midnight Club, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Στο Midnight Club το σενάριο θα περιστρέφεται γύρω από μία ομάδα επτά νεαρών που βρίσκονται στα τελευταία στάδια μίας ανίατης ασθένειας και κατοικούν σε ένα ίδρυμα ανιάτων. Και οι επτά ασθενείς συναντιούνται κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα για να μοιραστούν τρομακτικές ιστορίες. Μία βραδιά θα έρθουν σε συμφωνία πως όποιος πεθάνει πρώτος από την ασθένειά του, τότε θα είναι υπεύθυνος για να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους από τον άλλο κόσμο. Όταν ένας από τους επτά πεθάνει, θα αρχίσουν να γίνονται μάρτυρες περίεργων φαινομένων.

Τη σειρά υπογράφει ο Mike Flanagan, ένας δημιουργός που αποδεικνύεται ως ένας από τους πιο πολύτιμους του Netflix, έχοντας παραδώσει έως τώρα τα The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor και Midnight Mass στη συνδρομητική υπηρεσία, αν και η περίπτωση του δεύτερου θα λέγαμε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Το Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story θα επιχειρήσει να μεταφέρει την πραγματική ιστορία του serial killer Jeffrey Dahmer (Evan Peters), ο οποίος δολοφόνησε 17 αγόρια και άντρες μεταξύ 1978 και 1991.

The Watcher, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου (Netflix), 7 επεισόδια

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η μίνι σειρά του Netflix θα ακολουθεί ένα παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο αφού μετακομίσει στο σπίτι των ονείρων του στο New Jersey, θα αρχίσει να παρενοχλείται συστηματικά, μέσω γραμμάτων, υπογεγραμμένα από τον λεγόμενο The Watcher. Αναμφίβολα ενδιαφέροντα ονόματα στο cast, κυρίως όσον αφορά στις Naomi Watts και Mia Farrow.

Cine-TV Νέα

Υπό ανάπτυξη νέα ταινία Karate Kid

Μέσα από μία ιδιαίτερα φειδωλή ανακοίνωση η Sony Pictures ανέφερε την “επιστροφή του πρωτότυπου [original] franchise Karate Kid”, κάτι που μάλλον παραπέμπει στην ανάπτυξη μίας ταινίας που δεν θα έχει σχέση με το ιδιαίτερα επιτυχημένο Cobra Kai και προφανώς ούτε με τις παλιότερες ταινίες. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς λόγο ύπαρξης έχει ένα νέο reboot του franchise -δεδομένου ότι η τηλεοπτική σειρά καλύπτει μάλλον ιδανικά τη συγκεκριμένη σεναριακή ιδέα.

Ο Keanu Reeves θα επιστρέψει ως Constantine

Πολύ πριν τα MCU και DCU (αν τελικά υφίσταται ακόμα κάτι τέτοιο για τη δεύτερη περίπτωση) υπήρχε μία εποχή που προβαλλόντουσαν μεμονωμένες υπερηρωικές ταινίες, οι οποίες ουδέποτε πρόσβλεπαν προς εκτενή σύμπαντα ή ακόμα και sequels. Σε αυτήν την πιο αθώα εποχή είχε βρει το δρόμο του προς τη μεγάλη οθόνη και το Constantine (2005), πετυχαίνοντας μία σχετικά καλή εμπορική επιτυχία αν και όχι ανάλογη σε κριτικές (κατά τον γράφοντα κυμαινόταν σε αρκετά συμπαθητικά μονοπάτια).

Εντελώς ανέλπιστα, 17 χρόνια μετά, η Warner Bros φαίνεται διατεθειμένη όχι μόνο να επαναφέρει το κόμικ στις οθόνες μας, αλλά και να προσφέρει ένα sequel, φέρνοντας και πάλι τον Keanu Reeves στον επώνυμο ρόλο καθώς και τον Francis Lawrence στα σκηνοθετικά καθήκοντα (υπεύθυνος για την πρώτη ταινία και αργότερα για τα δύο τελευταία The Hunger Games -μεταξύ άλλων). Εμάς πάντως μας άνοιξε η όρεξη και μας δημιουργήθηκε η περιέργεια για να ρίξουμε μία νέα ματιά στην πρώτη ταινία ώστε να δούμε αν παραμένει έστω ένα guilty pleasure.

Το Scanners του David Cronenberg αναπτύσσεται ως τηλεοπτική σειρά

Σύμφωνα με το Variety, το HBO αναπτύσσει μία σειρά που θα τοποθετείται στον κόσμο του Scanners (1981) του David Cronenberg. Στην body-horror ταινία οι scanners ήταν άνθρωποι με τηλεπαθητικές ικανότητες, τους οποίους αναζητούσε μία μεγαλοεταιρία ασφάλειας και κατασκευής όπλων, με απώτερο σκοπό βέβαια να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές τους για μοχθηρούς σκοπούς. Η σειρά θα ακολουθεί δύο γυναίκες που θα χρειαστεί να συνεργαστούν προκειμένου να προστατευθούν από εχθρικούς πράκτορες που τις κυνηγούν.

Ετοιμάζεται νέα ταινία στο σύμπαν του Cloverfield

Το franchise που ξεκίνησε με το Cloverfield (2008) του Matt Reeves θα εμπλουτιστεί με μία τέταρτη ταινία, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από την Paramount Pictures. Οι πληροφορίες είναι ακόμα ισχνές αλλά γνωρίζουμε ότι έχει οριστεί ο σκηνοθέτης, στο πρόσωπο του βρετανό-ιρανού Babak Anvari (Under the Shadow).

Από το found-footage Cloverfield (2008), στο κλειστοφοβικό 10 Cloverfield Lane (2016), που λίγο έμελλε να το καταστρέψει ολοσχερώς το απαράδεκτο φινάλε, μέχρι το αρκετά κακό και με έντονες sci-fi βλέψεις The Cloverfield Paradox (2018) κάθε ταινία του franchise, μέχρι τώρα, είχε ιδιαίτερα διαφορετικό ύφος. Έχουμε περιέργεια να δούμε αν η νέα ταινία θα επιστρέψει στις monster movie ρίζες των ταινιών ή εάν θα ακολουθήσει από κοντά το ύφος οποιασδήποτε από τις τρεις προηγούμενες ταινίες.

Ανακοινώθηκε anime σειρά Onimusha από το Netflix

Το Netflix συνεχίζει να επενδύει σε σειρές εμπνευσμένες από βιντεοπαιχνίδια, αυτήν τη φορά αναλαμβάνοντας να μεταφέρει το πάλαι ποτέ δυνατό όνομα του Onimusha. Η σειρά θα μας μεταφέρει στην εποχή του Edo, ακολουθώντας τον θρυλικό ronin Miyamoto Musashi, ο οποίος θεωρείται ότι κέρδισε 61 μονομαχίες με κατάνα δίχως καμία ήττα. Φυσικά το υπερφυσικό στοιχείο δεν θα λείπει.

Να θυμίσουμε ότι τα Onimusha μετράνε τέσσερις βασικούς τίτλους ενώ το 2019 είδαμε την επιστροφή του πρώτου παιχνιδιού της σειράς, το Onimusha: Warlords, μέσα από ένα remaster. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη ανακοίνωση να σημαίνει πως η Capcom ίσως έχει κάτι σχετικό στα σκαριά.

The post Cine-TV #236 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, the hunger games, bobby brown, henry cavill, sherlock holmes, keanu reeves, hunger games, night, home, νέα, mike, club, holmes, henry, david, netflix, reboot, franchise, puzzle, laura, δίλημμα, son, showtime, hill, house, monster, jeffrey, serial, naomi, mia, sony, pictures, cobra, kai, υφίσταται, sequels, warner, bros, sequel, hunger, games, hbo, shadow, lane, movie, anime, edo, miyamoto, σημαίνει, capcom, gameover, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, the hunger games, bobby brown, hbo, το θεμα, αστυνομια, γυναικα, δουλεια, εμπορικη, ηθοποιος, ηττα, θεμα, θριλερ, κινητα, με το δεξι, οθονες, ονοματα, πυλη, ταινιες, games, sony, αιμα, βαμπιρ, βιβλιο, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινονται, γραμμα, δίλημμα, δειχνει, εγχειριδιο, ενδιαφεροντα, εποχη, επτα, επιτυχια, επωνυμο, ιδεα, υπηρεσια, υπηρεσιες, υφίσταται, υφος, θαυμα, ιδρυμα, λειπει, λογο, ματια, μινι, ντετεκτιβ, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, ονομα, παιδια, πιθανοτητες, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, συμπαν, φυσικα, φορα, αντρες, αγνωστο, αγορια, anime, capcom, sequel, club, cobra, δουλειες, david, edo, ειμασταν, εξοχικο, εμφανισεις, puzzle, franchise, gameover, house, henry, henry cavill, hill, holmes, home, hunger games, hunger, ιδιαιτερα, jeffrey, kai, keanu reeves, κοπελα, lane, laura, mia, miyamoto, monster, naomi, netflix, night, son, mike, pictures, πληροφοριες, movie, reboot, serial, sherlock holmes, σημαίνει, sequels, showtime, warner, bros, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over