Cine-TV #228

Λιγοστά trailers και νέα είχαμε από την περασμένη βδομάδα, κάτι που βέβαια δεν αναιρεί την ύπαρξη δύο ιδιαίτερα ενδιαφερουσών περιπτώσεων. Από τη μία έχουμε το The Northman, μακράν η ακριβότερη παραγωγή του Robert Eggers, για την οποία ελπίζουμε ότι διατήρησε τη δική του προσωπική ματιά. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μία ιδιαίτερη προσμονή να δούμε τις άγριες εξορμήσεις των βίκινγκ από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη.

Από την άλλη πλευρά έχουμε το Crimes of the Future,

από έναν Cronenberg που ναι μεν έπεσε αρκετά ποιοτικά με τις δύο τελευταίες του ταινίες, εδώ όμως υπάρχει μία ένδειξη ότι ίσως επιστρέφει στα παλιά, εφιαλτικά λημέρια του.

Trailers

The Northman
Σκηνοθέτης: Robert Eggers (The Lighthouse)
Πρωταγωνιστούν: Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Bjork, Willem Dafoe
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου

O Robert Eggers επιστρέφει με μία από τις πλέον αναμενόμενες κινηματογραφικές παραγωγές της φετινής σεζόν. Το The Northman θα μας μεταφέρει στην εποχή των Vikings όπου ο μικρός Amleth (Oscar Novak) θα δει τον πατέρα του και βασιλιά Aurvandill (Ethan Hawke) να δολοφονείται από τον αδερφό του (Claes Bang). Αρκετά χρόνια μετά, ο ενήλικας πλέον Amleth (Alexander Skarsgard), θα ξεκινήσει το ταξίδι της αιματοβαμμένης εκδίκησης.

Έπειτα από τα ιδιαίτερα The Witch (2015) και The Lighthouse (2019) ευελπιστούμε σε μία ακόμα ποιοτική και ξεχωριστή ταινία από τον Eggers.

Crimes of the Future
Σκηνοθέτης: David Cronenberg (eXistenZ)
Πρωταγωνιστούν: Viggo Mortensen, Lea Seydoux, Kristen Stewart, Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Πυρπασόπουλος
Πρεμιέρα: Ιούνιος

Ο David Cronenberg δείχνει να επιστρέφει (επιτέλους) στα παλιά λημέρια του body horror και της εφιαλτικής ατμόσφαιρας μέσα από το Crimes of the Future. Κατά το σενάριο της ταινίας, στο κοντινό μέλλον το ανθρώπινο είδος αρχίζει να προσαρμόζεται με το γύρω του συνθετικό περιβάλλον, οδηγώντας τα ανθρώπινα σώματα σε διάφορες μεταλλάξεις.

Πέραν των ιδιαίτερα ενδιαφέροντων εικόνων που παρακολουθούμε στο trailer, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας είναι πως τα γυρίσματα λάβανε χώρα στην Αθήνα, κάτι που σημαίνει ότι ίσως αντικρίσουμε γνώριμες γειτονιές, πέρα από γνωστούς ηθοποιούς, μέσα από ένα ιδιαίτερα διαφορετικό πρίσμα.

The Lincoln Lawyer, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Μαΐου (Netflix), 10 επεισόδια

Το Lincoln Lawyer θα βασίζεται στο βιβλίο The Brass Verdict του Michael Connelly, ακολουθώντας έναν μάλλον εκκεντρικό δικηγόρο (Manuel Garcia-Rulfo), του οποίου το γραφείο δεν είναι άλλο από ένα αυτοκίνητο, μάρκας Lincoln (ο τίτλος της σειράς δίνει ένα hint). Το βιβλίο είχε ήδη μεταφερθεί σε μία κινηματογραφική παραγωγή με το The Lincoln Lawyer (2011), όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Matthew McConaughey.

Candy, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 9 Μαΐου (Hulu), 6 επεισόδια

Το Candy θα βασίζεται στο πραγματικό έγκλημα που διαπράχθηκε στο Wylie του Texas το 1980, όπου η Candy Montgomery (Jessica Biel) δολοφόνησε με τσεκούρι τη σύζυγο του άντρα με τον οποίο είχε εξωσυζυγική σχέση. Κατά σύμπτωση (;) τη μεταφορά αυτής της ιστορίας δεν θα την δούμε μόνο από το Hulu καθώς και το HBO αναμένεται να προβάλει τη δική του εκδοχή μέσω της μίνι σειράς Love and Death, όπου θα πρωταγωνιστεί η Elizabeth Olsen.

Cine-TV Νέα

Αποχαιρετιστήριο βίντεο για τον Scrat από την Blue Sky Studios

Μέλη της, κλειστής εδώ και ένα έτος, Blue Sky Studios αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν ένα λιτό βίντεο 30 δευτερολέπτων για να αποχαιρετίσουν τον Scrat, ίσως την πιο συμπαθή φιγούρα του στούντιο, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Η Blue Sky Studios είχε ιδρυθεί το 1987 και έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τα Ice Age. Έπειτα από την εξαγορά της 21st Century Fox (η ιδιοκτήτρια εταιρία της) από την Disney το 2019, δεν άργησε να έρθει το κλείσιμο της ταλαντούχας εταιρίας το 2021. Φυσικά η Disney διατηρεί τα δικαιώματα για τα Ice Age ενώ επίσης αναμένεται να προβληθεί σύντομα το λεγόμενο Scrat Tales. Εντούτοις, οι πρώην ιθύνοντες του franchise θέλησαν να δείξουν με αυτόν τον λακωνικό τρόπο ότι για τους ίδιους το οριστικό αντίο στον δικό τους Scrat έχει ήδη ειπωθεί.

The post Cine-TV #228 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα