Cine-TV #201

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μία ταινία του Gullermo del Toro καθώς στην έως τώρα καριέρα του μόνο ένα στραβοπάτημα θεωρούμε ότι έκανε με το κουραστικό και άνευ αξίας Pacific Rim (2013). Εντούτοις, έπειτα από αυτήν την περίπτωση επανήλθε δυναμικά με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Crimson Peak (2015), μία ταινία ιδανική για τους λάτρεις της haunted house θεματολογίας καθώς και το οσκαρικό The Shape

of Water (2017), ένα σύγχρονο σκοτεινό παραμύθι και ταυτόχρονα μία εναλλακτική ρομαντική ιστορία. Ευελπιστούμε πως το Nightmare Alley θα συνεχίσει το σερί και ότι κάθε άλλο παρά μία προσγειωμένη ιστορία θα μεταφέρει.

Trailers

Nightmare Alley
Σκηνοθέτης: Guillermo del Toro (The Shape of Water)
Πρωταγωνιστούν: Bradley Cooper, Willem Dafoe, Cate Blanchett, Toni Collette, Richard Jenkins, Rooney Mar, Ron Perlman
Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Το Nightmare Alley θα επικεντρώνεται στον Stanton Carlisle (Bradley Cooper), ένα φιλόδοξο μέλος τσίρκου με έφεση στη χειραγώγηση άλλων ανθρώπων, ο οποίος θα συνάψει σχέση με την dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett), μία ψυχίατρο με ακόμα πιο επικίνδυνη προσωπικότητα από τον ίδιο. Λιτή περιγραφή που αφήνει ανοιχτή τη φαντασία για τη συνέχεια επί της οθόνης.

Το Nightmare Alley θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1946, το οποίο είχε ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1947. Και μόνο που ο Guillermo del Toro βρίσκεται στη σκηνοθετική καρέκλα αρκεί για να εξάψει το ενδιαφέρον.

7 Prisoners
Σκηνοθέτης: Alexandre Moratto (Socrates)
Πρωταγωνιστούν: Christian Malheiros, Rodrigo Santoro
Πρεμιέρα: Νοέμβριος (Netflix)

Η βραζιλιάνικη παραγωγή του Netflix θα μας μεταφέρει στο Σάο Πάολο όπου ο δεκαοχτάχρονος Mateus (Christian Malheiros) έχει μετακομίσει για να δουλέψει και να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Μαζί με άλλους εφήβους θα πέσουν θύματα μίας δουλειάς που μπορεί να παρομοιαστεί ως μία μορφή σκλαβιάς.

Paranormal Activity: Next of Kin
Σκηνοθέτης: William Eubank (Underwater)
Πρωταγωνιστούν: Emily Bader, Roland Buck III, Dan Lippert
Πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου (Paramount+)

Έξι χρόνια διαλείμματος από το Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015) φαίνεται ότι ήταν αρκετά για την επιστροφή του ιδιαίτερα επικερδούς franchise με την έβδομη ταινία της σειράς. Το επονομαζόμενο ως “Next of Kin” θα έρθει ως reboot και φυσικά θα ανήκει και πάλι στο είδος των found footage.

Bright: Samurai Soul
Σκηνοθέτης: Kyohei Ishiguro (Danchi Tomoo)
Πρωταγωνιστούν: Yuki Nomura, Daisuke Hirakawa, Shion Wakayama
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (Netflix)

Το Netflix φαίνεται να θυμήθηκε ότι κάποτε είχε μεγαλεπήβολα σχέδια για το Bright (2017) -το θυμάται κανείς;- αποφασίζοντας να επαναφέρει το franchise αυτήν τη φορά μέσα από ένα anime. Το σύμπαν του Bright λαμβάνει χώρα σε έναν πολύ παρόμοιο κόσμο με τον δικό μας όπου όμως η μαγεία, τα ορκ, τα ξωτικά και άλλα fantasy στοιχεία, συνυπάρχουν.

Στο Bright: Samurai Soul θα δούμε τη δράση να μεταφέρεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία όπου ένας ρόνιν και ένα ορκ θα χρειαστεί να συνεργαστούν για να μεταφέρουν ένα νεαρό ξωτικό και το πανίσχυρο ραβδί του στην χώρα των ξωτικών.

Hawkeye, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου (Disney+), 6 επεισόδια

Η Disney δεν έχει σταματημό στο ξεζούμισμα του MCU (μάλλον έχουμε ξεπεράσει ακόμα και αυτό το στάδιο), με τον Hawkeye να παίρνει σειρά για τη δική του τηλεοπτική παραγωγή. Μέσω της ξεκάθαρα χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, η Disney αναμφίβολα δείχνει να ξέρει πολύ καλά τη κάνει για την προώθηση της σειράς στη συγκεκριμένη γιορτινή περίοδο.

I Know What You Did Last Summer, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου (Amazon Prime)

Το I Know What You Did Last Summer θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Lois Duncan, όπου μία έφηβη και η παρέα της ενεπλάκησαν σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα μετά το πάρτι της αποφοίτησής τους, ένα συμβάν που θα αποφασίσουν να αποκρύψουν. Ένα χρόνο μετά, το ένοχο μυστικό θα επιστρέψει για να τους στοιχειώσει μέσα από τη σταδιακή φόνευσή τους από έναν μυστηριώδη δολοφόνο. Η ιστορία του βιβλίου είχε μεταφερθεί το 1997 στον κινηματογράφο, οδηγώντας σε δύο sequels με γεωμετρική πτώση της ποιότητας.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στον Penguin του Batman

Σύμφωνα με το Deadline, το HBO Max έχει αναλάβει την ανάπτυξη μίας live-action τηλεοπτικής σειράς που θα περιστρέφεται γύρω από την άνοδο της εγκληματικής φιγούρας του Penguin, ένας εκ των γνωστότερων villain του Batman. Σύμφωνα πάντα με τη γνωστή ιστοσελίδα, η σειρά θα έχει παραλληλισμούς με το Scarface (1983), όσον αφορά στην εγκληματική πορεία του χαρακτήρα. Η σειρά θα λειτουργεί επίσης ως spin-off της επερχόμενης ταινίας Batman (2022) του Matt Reeves, στην οποία θα δούμε τον Colin Farrell να υποδύεται τον εν λόγω villain (δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ίδιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον ρόλο και στη σειρά).

Να θυμίσουμε ότι παράλληλα υπάρχει μία ακόμα τηλεοπτική σειρά που θα βρίσκεται στο ίδιο σύμπαν με το νέο κινηματογραφικό Batman, η οποία θα λειτουργεί ως prequel, δείχνοντας την αυξανόμενη διαφθορά της αστυνομίας της Gotham City. Αν μη τι άλλο η DC δείχνει να επενδύει πολλά στο καινούριο reboot ενός εκ των δημοφιλέστερων ηρώων της.

Αναπτύσσεται σειρά βασισμένη στο Driver της Ubisoft

Το πάλαι ποτέ διάσημο franchise της Ubisoft Reflections επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά ως μία live-action τηλεοπτική σειρά. Τα παιχνίδια περιστρέφονταν γύρω από την προσπάθεια ενός undercover αστυνομικού για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, με τη δράση να λαμβάνει χώρα στο 99% της διάρκειας πίσω από ένα τιμόνι αυτοκινήτου υψηλού κυβισμού.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η σχετικά νεοσύστατη εταιρία παραγωγής Ubisoft Film & Television που έως τώρα έχει αναπτύξει τα Assassin’s Creed (2016) και Werewolves Within (2021) για κινηματογράφο και τηλεόραση αντιστοίχως.

Στα σκαριά η τηλεοπτική μεταφορά του Twisted Metal

Μπορεί το franchise του Twisted Metal να έχει περάσει εδώ και χρόνια στην αφάνεια, αλλά η Sony φαίνεται να επιχειρεί να το επαναφέρει, αν και μέσα από ένα διαφορετικό format. Σύμφωνα με το Deadline η Sony Pictures Television αναπτύσσει μία live-action τηλεοπτική σειρά όπου θα πρωταγωνιστεί ο Anthony Mackie (Captain America) ως ένας γαλατάς (αναρωτιόμαστε αν αυτό έχει βαρύτητα στο σενάριο) με αμνησία, που θα κληθεί να μεταφέρει ένα μυστηριώδες δέμα κάπου στις post-apocalyptic ερημιές αυτού του κόσμου.

Στη διαδρομή του, φυσικά, θα έρθει αντιμέτωπος με διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι αδίστακτες επιθέσεις ενός μανιακού κλόουν με παγωτατζίδικο.

The post Cine-TV #201 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over