Cine-TV #195

Παρά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, τελικά το Dune του Villeneuve ευελπιστούμε ότι έχει βρει την οριστική ημερομηνία για την πρεμιέρα του, στα τέλη του Οκτωβρίου. Για τον γράφοντα αποτελεί την πλέον αναμενόμενη ταινία ήδη από τη μέρα που ανακοινώθηκε, φτάνοντας ως ανυπομονησία για την προβολή της αυτή του Mad Max: Fury Road (2015), τουλάχιστον όσον αφορά δηλαδή τα σύγχρονα blockbusters, στην

MCU εποχή. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρει να φτάσει τις προσδοκίες που χτίζει όπως τα είχε καταφέρει στο έπακρο το Mad Max.

Έχουμε και ένα λόγο παραπάνω να ελπίζουμε στα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρτ, σε αντίθεση με μέγιστες αστοχίες όπως ήταν π.χ. το Mortal Engines (2018) δεδομένου ότι εδώ έχουμε έναν πεπειραμένο σκηνοθέτη στο πρόσωπο του Denis Villeneuve, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πλέον ταλαντούχους σύγχρονους σκηνοθέτης με μία σχεδόν άπταιστη φιλμογραφία.

Ως ατού βλέπουμε ότι έχει αποδείξει πως μπορεί να μεταχειριστεί και μεγαλύτερα budgets, όπως στην περίπτωση του υποτιμημένου Blade Runner 2049 (2017). Για την ώρα, έχουμε το νέο trailer για να μας ανοίξει κι άλλο την όρεξη…

Trailers

Dune
Σκηνοθέτης: Denis Villeneuve (Blade Runner 2049)
Πρωταγωνιστούν: Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Jason Momoa, Javier Bardem
Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου (Αμερική)

Ο Denis Villeneuve επιχειρεί ίσως το πιο φιλόδοξο εγχείρημα της καριέρας του, αναπτύσσοντας μία υπερπαραγωγή για τη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Frank Herbert. Με ένα φανταχτερό cast, εντυπωσιακά σκηνικά (όπως προδίδει το trailer) και τη σκηνοθετική υπογραφή ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων σκηνοθετών, ο γράφων έχει την ελπίδα πως ίσως θα καταφέρουμε να έχουμε (επιτέλους) μία εμπειρία εφάμιλλη με την αξεπέραστη των Lord of the Rings που είχαμε βιώσει στη μεγάλη οθόνη.

The Last Duel
Σκηνοθέτης: Ridley Scott (The Gladiator)
Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck
Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου (Αμερική)

Βασισμένο στο βιβλίο The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε πραγματική ιστορία, η νέα ταινία του Ridley Scott θα μας μεταφέρει στη Γαλλία του 14ου αιώνα. Στην ταινία, οι Jean de Carrouges (Matt Damon) και Jacques Le Gris (Adam Driver), δύο ευγενείς και φίλοι, θα έρθουν αντιμέτωποι σε μία μονομαχία μέχρι θανάτου καθώς η γυναίκα του Carrouges θα κατηγορήσει τον Le Gris ότι της επιτέθηκε βίαια.

Φυσικά ο Ridley Scott έχει μεγάλη εμπειρία σε ταινίες εποχής, μερικές εκ των οποίων είναι τα Gladiator (2000) και Kingdom of Heaven (2005) και μένει να δούμε αν θα καταφέρει φτάσει το επίπεδο των παλιότερων επιτυχιών του. Αν μη τι άλλο πάντως τα ηχηρά ονόματα του cast δείχνουν να έρχονται σε μία ιδιαίτερα διαφορετική ταινία από τις συνηθισμένες της καριέρας τους.

Malignant
Σκηνοθέτης: James Wan (Insidious)
Πρωταγωνιστούν: Annabelle Wallis, Jake Abel, George Young
Πρεμιέρα: 10 Σεπτεμβρίου (HBO Max)

Το Malignant θα ακολουθεί την Madison, μία γυναίκα που βιώνει ένα μαρτύριο βλέποντας οράματα από βίαιους φόνους, οι οποίοι συμβαίνουν (φυσικά) στα αλήθεια. Ο James Wan επιστρέφει στο είδος του, έπειτα από το Aquaman του 2018, σκηνοθετώντας μία νέα horror ταινία. Δεδομένου ότι τα προηγούμενα εγχειρήματά του (Saw, Insidious και Conjuring) εξελίχθηκαν σε επικερδή franchises, δεν θα μας φανεί περίεργο να δούμε ανάλογη προοπτική για το Malignant.

Snake Eyes
Σκηνοθέτης: Robert Schwentke (R.I.P.D.)
Πρωταγωνιστούν: Henry Golding, Andrew Koji, Ursula Corbero, Samara Weaving
Πρεμιέρα: 23 Ιουλίου (Αμερική)

Το franchise του G.I. Joe επιστρέφει στον κινηματογράφο 8 χρόνια μετά το G.I. Joe: Retaliation, αυτή τη φορά με ένα spin-off που θα επικεντρώνεται στο origin story του Snake Eyes (ξέρετε, ο μαυροντυμένος και αμίλητος νίντζα της ομάδα των G.I. Joe). Ευελπιστούμε έστω σε μπόλικη και καλοφτιαγμένη δράση δεδομένου ότι από εκεί και πέρα δεν περιμένουμε να προσφέρει κάτι περισσότερο, ιδίως αν κρίνουμε από τις προηγούμενες κινηματογραφικές μεταφορές.

The Witcher: Nightmare of the Wolf
Σκηνοθέτης: Kwang Il Han (πρώτη ταινία)
Πρωταγωνιστούν: Theo James (Vesemir), Lara Pulver (Tetra), Graham McTavish (Deglan)
Πρεμιέρα: 23 Αυγούστου (Netflix)

Το Netflix επεκτείνει το σύμπαν του Witcher φέρνοντάς μας σύντομα μία animated ταινία που θα έχει τον ρόλο του prequel της τηλεοπτικής σειράς. Στο animation θα δούμε τον Vesemir (ο μέντορας του Geralt) στα νεότερα χρόνια του, εξασκώντας το επάγγελμα του witcher. Να θυμήσουμε ότι η 2η σεζόν της live action σειράς αναμένεται να προβληθεί στις 17 Δεκεμβρίου και θα αποτελείται από 8 επεισόδια.

Reservation Dogs, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 9 Αυγούστου (Hulu)

Το Reservation Dogs θα ακολουθεί την ιστορία τεσσάρων εφήβων ιθαγενών στην Οκλαχόμα, κατά την καθημερινότητά τους, όπου επιδίδονται σε διάφορες μικροκλοπές και καυγάδες. Τη χιουμοριστική σειρά επιμελείται ο ταλαντούχος Taika Waititi, κάτι που αποτελεί από μόνο του λόγο για να μπει στο ραντάρ μας.

Cine-TV Νέα

Μία από τις ακριβότερες τηλεοπτικές παραγωγές αναμένεται να είναι το The Last of Us

Η τηλεοπτική εκδοχή του The Last of Us φαίνεται πως θα αποτελεί μία από τις πλέον ακριβές παραγωγές του HBO, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Damian Petti, προέδρου του International Alliance of Theatrical Stage Employees 212, το budget κάθε επεισοδίου θα φτάνει οκταψήφιο αριθμό δολαρίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή της σειράς μάλλον θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει γίνει στον Καναδά. Συγκριτικά, το κόστος των επεισοδίων του Game of Thrones για τις περισσότερες σεζόν κυμαινόταν μεταξύ 6 και 8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα τελευταία του επεισόδια κόστιζαν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη σεζόν του The Last of Us θα αποτελείται από δέκα επεισόδια και θα ακολουθεί τα γεγονότα κυρίως του πρώτου παιχνιδιού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Pedro Pascal (The Mandalorian) ως Joel και Bella Ramsey (Game of Thrones) ως Ellie.

Το τηλεοπτικό John Wick θα έρθει ως μίνι σειρά

Ανακοινώθηκε πως το The Continental, που θα λειτουργήσει ως prequel των John Wick, θα έρθει τελικά ως μία μίνι σειρά τριών επεισοδίων διάρκεια 90 λεπτών έκαστο. Το budget κάθε επεισοδίου θα φτάνει τα 20 εκατομμύρια δολάρια ενώ χρέη σκηνοθέτη του πρώτου και του τρίτου επεισοδίου θα αναλάβει ο Albert Hughes, γνωστός από το ιδιαίτερα καλό, από σκηνοθετικής πλευράς, The Book of Eli (2010). Η μίνι σειρά θα διαδραματίζεται 40 χρόνια πριν τα γεγονότα των ταινιών και θα ακολουθεί τον νεαρό Winston, τον χαρακτήρα δηλαδή που υποδύεται ο Ian McShane στις ταινίες. Η δράση θα λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη των 70s, όπου θα γίνουν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του μυστικού οργανισμού που προσφέρει καταφύγιο στους πληρωμένους δολοφόνους.

Το δίχως άλλο προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια επέκτασης του lore για το John Wick, δεδομένου ότι αποτελεί μία σειρά ταινιών όπου το σενάριο δεν έχει κανέναν άλλο λόγο ύπαρξης πέραν από τη δικαιολόγηση ασταμάτητου μακελειού (κάτι που βέβαια το μεταφέρει με περίσσεια χάρη).

The post Cine-TV #195 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα