Cine-TV #191

Ιδιαίτερα ήρεμη ήταν η περασμένη βδομάδα όσον αφορά στην επικαιρότητα, με δύο trailers να ξεχωρίζουν. Επιτέλους φαίνεται ότι το The Green Knight προχωράει στην τελική ευθεία για τις αίθουσες, δημιουργώντας μας ελπίδες για μία πιθανώς, αξιόλογη fantasy ταινία. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το fantasy θέμα στις κινηματογραφικές παραγωγές έχει γίνει σχεδόν κάτι παραπλήσιο με τις περιπτώσεις των βιντεοπαιχνιδιών που μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη, τουτέστιν, μία στις εκατό βρίσκει τον στόχο

της, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε.

Από εκεί και πέρα, κοιτάμε με κάποια περιέργεια το Venom: Let There Be Carnage, ελπίζοντας ότι το sequel θα αξιοποιήσει καλύτερα τόσο τον ταλαντούχο Tom Hardy όσο και τον επιβλητικό Venom. Στον τομέα του villain δύσκολα βλέπουμε να πάει κάτι στραβά, καθώς ο Woody Harelson φαντάζει ως ιδανική επιλογή στον ρόλο του μανιακού Cletus/ Carnage. Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω ο δημοφιλής ηθοποιός από το “ξεσκόνισμα” του ρόλου του από το Natural Born Killers (1994).

Trailers

The Green Knight
Σκηνοθέτης: David Lowery (The Old Man & The Gun)
Πρωταγωνιστούν: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sean Harris
Πρεμιέρα: 30 Ιουλίου (Αμερική)

Το The Green Knight θα βασίζεται στο ποίημα Sir Gawain and the Green Knight του 14ου αιώνα, το οποίο αποτελεί τμήμα των ιστοριών που σχετίζονται με τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Κατά το ποίημα (αλλά και το σενάριο της ταινίας) ο Sir Gawain (Dev Patel), ένας από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, θα δεχθεί τη δοκιμασία του μυστηριώδους Πράσινου Ιππότη που προκαλεί οποιονδήποτε ιππότη να προσπαθήσει να τον χτυπήσει με ένα τσεκούρι. Σε περίπτωση που επιζήσει του χτυπήματος, ο Πράσινος Ιππότης θα επιστρέψει έπειτα από ένα χρόνο για να ανταποδώσει το χτύπημα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση fantasy ταινίας που δημιουργεί προσδοκίες, σε μεγάλο βαθμό λόγω της A24 πίσω από την παραγωγή, μία ανεξάρτητη αμερικάνικη εταιρία που διατηρεί ψηλά ποιοτικά σταθμά, αποφεύγοντας τα υπερβολικά και φανταχτερά blockbuster κατατόπια.

Venom: Let There Be Carnage
Σκηνοθέτης: Andy Serkis (Mowgli: Legend of the Jungle)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomie Harris
Πρεμιέρα: 24 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Το Venom (2018) μπορεί να συνοδεύτηκε από αρκετά αρνητικές κριτικές, αλλά τελικά δεν στάθηκαν εμπόδιο στη μεγάλη εμπορική επιτυχία του. Ως εκ τούτου, το sequel ήταν δεδομένο, εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση που είχε δώσει η αρχική ταινία στους τίτλους τέλους της, δηλαδή της εμφάνισης του Woody Harrelson ως Carnage.

Η αλλαγή του σκηνοθέτη και του βασικού σεναριογράφου ελπίζουμε ότι θα οδηγήσουν σε μία ταινία με καλύτερη (και πιο ευανάγνωστη) δράση, που θα εκμεταλλεύεται επίσης περισσότερη την εκκεντρική συμβίωση μεταξύ του Eddie Brock και του Venom.

Stillwater
Σκηνοθέτης: Tom McCarthy (Spotlight)
Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Abigail Breslin, Camille Cottin
Πρεμιέρα: 30 Ιουλίου (Αμερική)

Το Stillwater δείχνει ότι θα αποτελεί ένα δικαστικό δράμα με ολίγη από δράση, ακολουθώντας τον Bill Baker (Matt Damon) από την Οκλαχόμα, ο οποίος θα πληροφορηθεί ότι η αποξενωμένη κόρη του, που σπουδάζει στη Μασσαλία, θα βρεθεί καταδικασμένη για τον φόνο της κοπέλας της.

Ο Bill θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Γαλλία και να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την αθώωση της κόρης του, ερχόμενος παράλληλα αντιμέτωπος με μία διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα.

The Protégé
Σκηνοθέτης: Martin Campbell (Green Lantern)
Πρωταγωνιστούν: Maggie Q, Michael Keaton, Samuel L. Jackson
Πρεμιέρα: 20 Αυγούστου (Αμερική)

Το The Protégé υπόσχεται καταιγιστική δράση, ακολουθώντας την ιστορία της Anna Dutton (Maggie Q) μίας δολοφόνου που ακόνισε τις ικανότητές της υπό την εκπαίδευσή του μέντορά της, Moody (Samuel L. Jackson). Όταν ο τελευταίος βρεθεί δολοφονημένος, η Anna θα χρειαστεί να ταξιδέψει στον τόπο καταγωγής της, στο Βιετνάμ, προκειμένου να εντοπίσει τον δολοφόνο.

Φαίνεται να είναι αυτές τις ταινίες που μάλλον έχει περισσότερη σημασία πρωτίστως το πόσο καλά είναι στημένη η δράση και δευτερευόντως το εμπνευσμένο σενάριο. Κανένα πρόβλημα εάν όντως η δράση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

The Forever Purge
Σκηνοθέτης: Everardo Gout (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Ana de la Reguera, Tenoch Huerta, Josh Lucas
Πρεμιέρα: 2 Ιουλίου (Αμερική)

Στην πέμπτη ταινία του franchise Purge, ένα ράντσο στο Τέξας θα δεχθεί επίθεση από εγκληματίες, οι οποίοι αποφασίζουν πως ο θεσμός του Purge πρέπει να συνεχίσει επ’ άπειρον. Το Forever Purge θεωρητικά προορίζεται για την τελευταία ταινία του επιτυχημένου franchise. Και λέμε θεωρητικά, γιατί μία επιτυχημένη σειρά ταινιών δεν την βάζεις απλά στο συρτάρι, ανεξάρτητα αν το σενάριο δεν έχει αρκετό βάθος για να υποστηρίξει έστω και ένα sequel (όπως συνέβη με την παρόμοια περίπτωση του Saw).

Lisey’s Story, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 4 Ιουνίου (Apple TV+), 8 επεισόδια

Η νέα παραγωγή του J.J. Abrams θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Stephen King, όπου μία χήρα ενός πετυχημένου συγγραφέα θα έρθει αντιμέτωπη με έναν επικίνδυνο stalker, εμμονικό με το συγγραφικό έργο του άντρα της.

Στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Julianne Moore, Clive Owen και Dane DeHaan με τη σειρά να εκτυλίσσεται σε δύο περιόδους, πριν τον θάνατο του συγγραφέα και δύο χρόνια αφού χάσει τη ζωή του.

The post Cine-TV #191 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα