Cine-TV #181

Godzilla vs. Kong, The Walking Dead και άλλα.

Σχετικά λίγα αλλά αρκετά ενδιαφέροντα νέα και trailers έχουμε από την εβδομάδα που μας πέρασε, με το trailer του Godzilla vs. Kong να έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα blockbusters ακόμα υπάρχουν. Βέβαια, ακόμα βλέπουμε ταινίες που ουσιαστικά έρχονται από τα “συρτάρια” των μεγάλων παραγωγών, γυρισμένων πριν

τα lock down και τα κλεισίματα των αιθουσών.

Μένει να δούμε εάν θα υπάρξει κάποια έλλειψη αυτών των παραγωγών όταν θα προβληθεί όλο το στοκ και αν η νέα μόδα της ταυτόχρονης προβολής σε αίθουσες και συνδρομητικές υπηρεσίες θα έχει επίπτωση στα budgets και τα ποιοτικά standards αυτών των ταινιών, έστω όσον αφορά στο τεχνικό τμήμα τους.

Στα της εβδομάδας αυτής, κρατάμε γενικά μικρό καλάθι για το Godzilla vs. Kong, καθώς “καήκαμε” αρκετά με το κουραστικό Godzilla: King of the Monsters, ένα φαινομενικό υπερθέαμα, όπως μας έκανε να ελπίζουμε τότε το trailer, μόνο για να αντιληφθούμε ότι πολλές από τις σκηνές που είχαν δείξει είχαν ακριβώς τη διάρκεια που είχαν στο trailer…

Trailers

Godzilla vs. Kong
Σκηνοθέτης: Adam Wingard (Blair Witch)
Πρωταγωνιστούν: Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall
Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου (HBO Max)

Σύντομα θα στεφθεί ο Βασιλιάς των Τεράτων στη μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των King Kong και Godzilla, δύο από τα πλέον εμβληματικά τέρατα του κινηματογράφου. Το Godzilla vs. Kong φυσικά έρχεται ως η μεγάλη κλιμάκωση των ιστοριών που είδαμε στα Kong: Skull Island (2017), Godzilla (2014) και Godzilla: King of the Monsters (2019).

Από τις παραπάνω ταινίες μόνο αυτή του 2014 μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάτι σχετικά αξιόλογο, με τον πιο μεθοδευμένο ρυθμό της, καθώς οι άλλες δύο ασθμαίναν ως ποιότητα παραγωγής. Ίσως η αναμενόμενη μεγάλη σύγκρουση να δέσει ωραία τα δύο franchises. Ας μην σχολιάσουμε την επιλογή του τραγουδιού για το trailer.

Boss Level
Σκηνοθέτης: Joe Carnahan (The A-Team)
Πρωταγωνιστούν: Frank Grillo, Mel Gibson, Annabelle Wallis
Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου (Hulu)

Με μία γεύση από Groundhog Day (1993), στο Boss Level θα δούμε έναν πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων, τον Roy Pulver (Frank Grillo), παγιδευμένο σε μία χρονική λούπα που τον οδηγεί κάθε φορά στον θάνατό του. Στόχος του θα είναι να εντοπίσει τον δημιουργό του προγράμματος που τον τοποθέτησε σε αυτόν τον εφιάλτη, στο πρόσωπο του Διοικητή Ventor (Mel Gibson).

Αυτή τη σεναριακή ιδέα την έχουμε δει πολλάκις, επομένως μένει να δούμε αν θα έχει την απαραίτητη ζωηράδα και ενέργεια στη δράση ώστε να καταφέρει να διατηρήσει το ενδιαφέρον. Τουλάχιστον θετικό ότι δεν δείχνει να παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της, κρίνοντας από το ύφος του trailer.

The Walking Dead, συνέχεια της 10ης σεζόν
Πρεμιέρα: 28 Φεβρουαρίου (AMC), 6 επεισόδια

Ιδιάζουσα περίπτωση για τη 10η σεζόν, που φέρνει αναμνήσεις από παλιότερες εποχές όπου η κάθε σεζόν χωριζόταν σε δύο περιόδους προτού ολοκληρωθεί. Κατά παρόμοιο τρόπο, εδώ το 16ο επεισόδιο της 10ης σεζόν προβλήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του περασμένου έτους ενώ η προβολή των επόμενων έξι θα ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου, όπου κάθε ένα επεισόδιο θα επικεντρώνεται και σε έναν βασικό χαρακτήρα της σειράς. Να θυμίσουμε ότι το Walking Dead θα έρθει στο οριστικό φινάλε με την 11η σεζόν, εντός του 2022, 12 χρόνια δηλαδή μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου.

Superman & Lois, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου (The CW Network)

Οι Clark και Lois θα αποφασίσουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη φρενήρη ζωή στην Metropolis (όπου ήρθαν αντιμέτωποι με διάφορους super villains) επιστρέφοντας στην επαρχιακή πόλη της Smallville και τους πιο ήρεμους ρυθμούς της.

Δεδομένου όμως ότι πλέον έχουν δύο παιδιά, η ανατροφή τους θα φέρει της δικές της προκλήσεις. Αν μη τι άλλο, το Superman & Lois μάλλον θα επιχειρήσει να μεταφέρει την ωρίμανση της σχέσης των δύο δημοφιλών χαρακτήρων.

Cine-TV Νέα

Η επίσημη περίληψη της υπόθεσης για το Mortal Kombat

Η Warner Bros. δημοσίευσε την περίληψη για τη νέα μεταφορά του δημοφιλούς fighting παιχνιδιού της NetherRealm Studios, η οποία αναφέρει τα εξής: “Ο Cole Young, ένας αθλητής του MMA και συνηθισμένος να “ρίχνει” αγώνες για να κερδίζει χρήματα, αγνοεί την κληρονομιά του ή τον λόγο για τον οποίο ο Αυτοκράτορας του Outworld έχει αποστείλει τον καλύτερο πολεμιστή του, τον Sub-Zero (ένας Cryomancer) για να τον εξοντώσει.

Φοβούμενος για την ασφάλεια της οικογένειάς του, ο Cole θα επιχειρήσει να εντοπίσει την Sonya Blade, κατόπιν προτροπής του Jax, ο οποίος είναι ένας αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων που φέρει το ίδιο περίεργο σημάδι ενός δράκου στο σώμα του, όπως και ο Cole.

Σύντομα, θα βρεθεί στο ναό του Raiden, ένας θεός και προστάτης της Γης [Earthrealm], που προσφέρει καταφύγιο σε όσους έχουν το σημάδι του δράκου. Σε αυτόν τον ναό ο Cole θα εκπαιδευθεί από τους πεπειραμένους πολεμιστές Liu Kang, Kuga Lao και τον μισθοφόρο Kano, ώστε να προετοιμαστεί μαζί με τους καλύτερους πολεμιστές της Γης προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τις εχθρικές δυνάμεις του Outworld σε ιδιαίτερα κρίσιμες μάχες που θα κρίνουν τη μοίρα του σύμπαντος.

Θα καταφέρει όμως ο Cole να φτάσει στο σημείο να “ξεκλειδώσει” την αρκάνα του –την ισχυρή δύναμη που βρίσκεται στη ψυχή του- ώστε όχι μόνο να σώσει την οικογένειά του αλλά και να σταματήσει τα σχέδια της Outworld;”

Αν μη τι άλλο εντύπωση προκαλεί ότι από τον τεράστιο αριθμό χαρακτήρων του franchise οι σεναριογράφοι επιλέγουν να δημιουργήσουν από το μηδέν έναν νέο χαρακτήρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ένα ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η επιλογή της τοποθέτησης του Kano στο στρατόπεδο των υπερασπιστών της Γης, αν και βέβαια δεν θα μας φανεί περίεργο να τον δούμε στην ταινία να αλλάζει στρατόπεδο. Να θυμίσουμε ότι τη σκηνοθεσία επιμελείται ο άσημος Simon McQuoid ενώ η ταινία αναμένεται να προβληθεί ταυτόχρονα στις αίθουσες και το HBO Max στις 16 Απριλίου.

Φτάνει στο τέλος το Peaky Blinders αλλά προετοιμάζεται για μία ταινία

Σύμφωνα με τον Steven Knight, showrunner της δημοφιλούς βρετανικής σειράς, η επερχόμενη έκτη σεζόν του Peaky Blinders θα είναι και η τελευταία, ολοκληρώνοντας την εξέλιξη του Tommy Shelby (Cillian Murphy) και της οικογένειάς του στην εγκληματική τους πορεία. Παρόλο όμως που η έκτη σεζόν θα σημάνει το τέλος ως τηλεοπτική σειρά ο Knight δήλωσε στο Deadline πως σκοπεύει να δώσει ολοκληρωτικό τέλος στην ιστορία των Shelby μέσα από μία ταινία.

Καθυστερήσεις διαφόρων ταινιών

Η πανδημία συνεχίζει να έχει σημαντική επίδραση στον προγραμματισμό και τον τρόπο διάθεσης των ταινιών. Για άλλη μία φορά το No Time to Die, η ταινία που αναμένεται να αποτελέσει την τελευταία εμφάνιση του Daniel Craig ως James Bond, άλλαξε την ημερομηνία προβολής του από τον Απρίλιο, στις 8 Οκτωβρίου. Αναβολή κυκλοφορίας είδε και το Ghostbusters: Afterlife από τον Ιούνιο στον Νοέμβριο, ενώ και το Uncharted μεταφέρεται πλέον από τον Ιούλιο στον Φεβρουάριο του 2022.

The post Cine-TV #181 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, the walking dead, walking dead, bobby brown, mel gibson, james bond, godzilla, νέα, king, monsters, adam, alexander, hbo, skull, island, boss, gibson, δραση, amc, superman, metropolis, super, warner, bros, fighting, studios, mma, blade, kuga, franchise, max, knight, tommy, murphy, time, εμφάνιση, james, ghostbusters, uncharted, gameover, τελη κυκλοφοριας, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, bobby brown, ημερομήνια, the walking dead, walking dead, hbo, ghostbusters, μοδα, ταινιες, boss, gibson, james, mma, time, αγωνες, αναμνησεις, βρισκεται, γευση, δυναμη, δειχνει, δωσει, ελλειψη, εβδομαδα, ενεργεια, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, εποχες, ερχεται, ερχονται, ζωη, ιδεα, ιδιο, υπηρεσιες, υφος, θεος, θετικο, λογο, μοιρα, μηδεν, μικρο, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδια, ποιοτητα, προστατης, ψυχη, ρολο, σεζον, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, σχεδια, τμημα, φυσικα, φορα, alexander, adam, ασφαλεια, super, blade, kuga, επεισοδια, fighting, franchise, gameover, godzilla, ιδιαιτερα, island, james bond, knight, king, max, mel gibson, metropolis, μια φορα, monsters, skull, studios, superman, tommy, uncharted, warner, bros
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over