Cine-TV #173

Wandavision, Black Narcissus και άλλα.

Χαλαρή σε ό,τι αφορά τα μεγάλα ονόματα της 7ης Τέχνης είναι και αυτή η εβδομάδα, μία κατάσταση που μάλλον θα διαρκέσει για αρκετό διάστημα ακόμα, έως ότου η βιομηχανία του κινηματογράφου ανεβάσει και πάλι κανονικά "στροφές". Αν μη τι άλλο, το Tenet δεν κατάφερε να αναζωπυρώσει το box office, με τα βλέμματα τώρα να στρέφονται προς

το No Time to Die, που αναμένεται να προβληθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, το σκηνικό των τηλεοπτικών σειρών συνεχίζει σχεδόν ακάθεκτο, και ίσως και ενισχυμένο, δεδομένου ότι οι παραγωγές έχουν ξαναμπεί σε ρυθμό, και αυτήν τη περίοδο ο κόσμος προτιμά (θέλοντας και μη) τη “μικρή” οθόνη. Μπορεί το MCU να κάνει ένα διάλειμμα αυτό το έτος από τον κινηματογράφο, αλλά θα δηλώσει παρόν στις τηλεοράσεις μέσω του Wandavision, το trailer του οποίου δημιουργεί αρκετό μπέρδεμα σχετικά με το τι προσπαθεί να κάνει.

Στο μεταξύ, ο γράφων απολαμβάνει αυτήν την περίοδο τη δεύτερη σεζόν του The Boys, μία σειρά που βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες του Amazon Prime (ίσως και όχι τόσο δύσκολο επίτευγμα…) καυτηριάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπερηρωικές ταινίες.

Sound of Metal
Σκηνοθέτης: Darius Marder (πρώτη ταινία)
Πρωταγωνιστούν: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci
Πρεμιέρα: 4 Δεκεμβρίου (Amazon Prime)

Ένας ντράμερ (Riz Ahmed) heavy-metal συγκροτήματος και πρώην ναρκομανής θα αρχίσει να χάνει ξαφνικά και με γρήγορο ρυθμό την ακοή του. Με την ψυχική του κατάσταση να καταρρέει, θα προσπαθήσει να βρει βοήθεια σε ένα γκρουπ ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα που έχουν χάσει την ακοή τους προκειμένου να καταφέρει να αποδεχθεί αυτή τη νέα κατάσταση.

Books of Blood
Σκηνοθέτης: Brannon Braga (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Anna Friel, Britt Robertson, Rafi Gavron
Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου (Hulu)

Το Books of Blood θα βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Clive Barker, που περιείχαν ανθολογίες ιστοριών τρόμου. Στην ταινία θα δούμε τρεις διαφορετικές ιστορίες που θα βασίζονται σε υπερφυσικά φαινόμενα. Στο παρελθόν είχαν γυριστεί διάφορες ταινίες βασισμένες σε αυτές τις ιστορίες, όπως τα Candyman (1992) και The Midnight Meat Train (2008).

Black Narcissus - μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου (BBC), 3 επεισόδια

Το Black Narcissus θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1939, από τον Rumer Godden, όπου μία ομάδα από μοναχές προσπαθούν να ιδρύσουν μία μονή στα Ιμαλάια. Η ιστορία επικεντρώνεται στις μεταξύ τους συγκρούσεις, καθώς και στις επαφές τους με μία ιδιαίτερα διαφορετική κουλτούρα. Στο μεταξύ, η παρουσία ενός Άγγλου γοητευτικού άντρα οδηγεί σε έντονες καταστάσεις ερωτισμού. Οι θεματικές του βιβλίου μεταφέρθηκαν εξαιρετικά στην ομώνυμη ταινία του 1947 από το μοναδικά ταλαντούχο σκηνοθετικό δίδυμο των Michael Powell και Emeric Pressubrger, χαρίζοντας ορισμένα εμβληματικά κάδρα μέσα από την ταινία τους.

Wandavision - μίνι σειρά
Πρεμιέρα: Δεκέμβριος (Disney+), 6 επεισόδια

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες το Wandavision θα διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του Avengers Endgame (2019) και θα επικεντρώνεται στους χαρακτήρες των Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) και Vision (Paul Bettany). Από εκεί και πέρα… ό.τι καταλαβαίνετε, καταλαβαίνουμε, βλέποντας το trailer. Η περίληψη απλά αναφέρει ότι οι δύο χαρακτήρες θα υποπτευθούν σε κάποια στιγμή ότι η ειδυλλιακή ζωή τους στα αμερικάνικα προάστια δεν είναι στην πραγματικότητα αυτή που φαίνεται. Τι δουλειά έχουν σε αυτό το σπίτι και γιατί φαίνεται σαν μία εκδοχή του σεναρίου του Pleasantville (1998) είναι μάλλον κάτι που θα διαπιστώσουμε παρακολουθώντας το.

Helstrom - 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου (Hulu), 10 επεισόδια

Το Helstrom θα βασίζεται στους χαρακτήρες Daimon και Satana Hellstorm των Marvel Comics, δύο χαρακτήρες που στα κόμικ είναι παιδιά ενός δαίμονα. Η περιγραφή της σειράς αναφέρει ότι είναι παιδιά ενός ισχυρότατου serial killer (δεν θα μας φανεί παράξενο αν αποκαλυφθεί ότι είναι κάποιος δαίμονας και αυτός), αναλαμβάνοντας το κυνήγι διαφόρων άκρως επικίνδυνων εγκληματιών.

Truth Seekers - 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Οκτωβρίου (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Το κωμικό δίδυμο των Nick Frost και Simon Pegg έχει αποδείξει τη χημεία τους στη μεγάλη οθόνη, μέσω των Shaun of the Dead (2004) και Hot Fuzz (2007) και πλέον θα τους δούμε και στο τηλεοπτικό σκηνικό ως ερευνητές παραφυσικών φαινομένων στο Truth Seekers, όπως φαίνεται σε μία κωμική εκδοχή σεναρίων ταινιών τρόμου θεματολογίας του παραφυσικού.

The Undoing - μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου (HBO), 6 επεισόδια

Με δύο δυνατά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έρχεται η νέα σειρά του HBO, στα πρόσωπα των Nicole Kidman και Hugh Grant, ενώ επίσης συμμετέχει και ο Donald Sutherland. Η Kidman θα υποδυθεί μία επιτυχημένη ψυχολόγο που θα έρθει μπροστά από έναν βίαιο θάνατο αλλά και αποκαλύψεις μυστικών για τον άντρα της (Grant) που μάλλον δεν θα ήθελε να γνωρίσει ποτέ.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται spin-off σειρά του Suicide Squad, βασισμένη στον Peacemaker
Οι ιθύνοντες του ιδιόμορφου reboot του Suicide Squad (που θα περιέχει διάφορους ηθοποιούς από την πρώτη ταινία αλλά δεν θα είναι sequel, αλλά κάτι σαν reboot…) φαίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση για την επιτυχία της νέας ταινίας, έχοντας ήδη αναθέσει το γύρισμα μίας σειράς 8 επεισοδίων που θα επικεντρώνεται στην origin ιστορία του Peacemaker, έναν αντιήρωα που πιστεύει στη διατήρηση της ειρήνης ανεξαρτήτως των πράξεων που θα χρειαστούν για να επιτευχθεί ο στόχος.

Τόσο στην ταινία όσο και στη σειρά, τον χαρακτήρα θα υποδυθεί ο John Cena ενώ το σενάριο όλων των επεισοδίων και τη σκηνοθεσία μερικών εξ αυτών θα επιμεληθεί ο James Gunn, ο οποίος επιπλέον σκηνοθετεί και το νέο Suicide Squad.

Ακυρώθηκε το Dark Crystal από το Netflix
Τι κι αν κέρδισε βραβεία, υψηλές βαθμολογίες και την εκτίμηση από όσους το είδαν; Η κυνική αλήθεια είναι πως στο τέλος της ημέρας τα νούμερα της τηλεθέασης μετράνε, και η ιδιαίτερη fantasy σειρά, γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου με μαριονέτες, φαίνεται να μην έφτασε το απαιτούμενο όριο, οδηγώντας τελικά στην ακύρωσή της.

Ετοιμάζεται νέα ταινία βασισμένη στη σειρά παιχνιδιών Yakuza
Σύμφωνα με το Variety η Sega αναπτύσσει μία νέα live-action μεταφορά του επιτυχημένου franchise της. Δεν έχουν γίνει ακόμα περαιτέρω πληροφορίες γνωστές, πέρα από την έμμεση επισημοποίηση ότι η ιστορία θα ακολουθεί τον Kazuma Kiryu, πρωταγωνιστή της σειράς παιχνιδιών. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το franchise θα μεταφερθεί ως live-action παραγωγή, καθώς το 2007 είχε προβληθεί το Yakuza: Like a Dragon από τον Takashi Miike, που βασιζόταν στο σενάριο του πρώτου τίτλου.

Το The Boys θα αποκτήσει και spin-off “sidekick”
Η καυστική και ιδιαίτερα βίαιη σειρά του Amazon Prime συνεχίζει την καλή πορεία της, έχοντας πάρει ήδη το πράσινο φως για την τρίτη σεζόν, αποκτώντας παράλληλα και ένα spin-off που θα καταπιάνεται με τη ζωή νεαρών υπερηρώων κατά τη φοίτησή τους σε ένα αμερικάνικο κολλέγιο μόνο για υπερήρωες.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα