Cine-TV #135

Επικαιρότητα από την 7η τέχνη.

Τελικά φαίνεται πως το Mortal Kombat δεν θα μείνει στη σφαίρα της αιώνιας “υπό ανάπτυξη” κατάστασης που συμβαίνει σε πάμπολλες μεταφορές παιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη. Υπάρχει κινητικότητα στην παραγωγή, το cast προχωράει, ο σεναριογράφος κάνει δηλώσεις, ο σκηνοθέτης έχει βρεθεί κ.λπ. Όχι ότι μπορούμε βέβαια να έχουμε και υψηλές ελπίδες για την τελική ποιότητα, καθώς ένα Silent Hill (2006) έχουμε

να αναφέρουμε για συμπαθητική περίπτωση μεταφορά παιχνιδιού (το Mortal Kombat του 1995 ανήκει περισσότερο στην κατηγορία των guilty pleasures…).

Ποτέ μη λες ποτέ όμως, καθώς έχουμε μία ελπίδα να δούμε μία καλοστημένη ταινία δράσης. Άλλωστε, ο πρώτος ηθοποιός που ανακοινώθηκε, στο πρόσωπο του Joe Taslim για το ρόλο του Sub Zero, ανοίγει την όρεξη, όντας γνωστός από το The Raid (2011) και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο από το πιο πρόσφατο The Night Comes for Us (2018), όπου απέδειξε τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες. Ευτυχώς επίσης μάθαμε και πως η R-Rated βαθμολόγηση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Trailers

Maleficent: Mistress of Evil
Σκηνοθέτης: Joachim Ronning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)
Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Sam Riley, Chiwetel Ejiofor
Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου (Αμερική)

Το πρώτο Maleficent (2014) παραμένει η πιο επικερδής ταινία με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια μας έφερε στο sequel, αν και λίγο αργοπορημένα είναι η αλήθεια. Η Jolie υποδύεται την αρχετυπική κακιά μάγισσα των παραμυθιών, εμπνευσμένη εδώ από την villainess της Ωραίας Κοιμωμένης (1959) της Disney σε έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι. Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη ταινία η Maleficent έδειξε μία εμφανώς πιο καλή της πλευρά, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι δαιμόνιοι σεναριογράφοι κάτι θα σκαρφίστηκαν για να ξαναφέρουν στην επιφάνεια τον σκοτεινό χαρακτήρα της (που είμαστε σίγουροι ότι θα αντιστραφεί και πάλι έως το τέλος της ταινίας).

Secret Obsession
Σκηνοθέτης: Peter Sullivan (The Sandman)
Πρωταγωνιστούν: Brenda Song, Mike Vogel, Dennis Haysbert, Ashley Scott
Πρεμιέρα: 18 Ιουλίου (Netflix)

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο να προωθήσεις μία ταινία εάν δεν πεις κάποια πράγματα για την υπόθεσή της, αλλά εδώ το μάρκετινγκ κομμάτι φαίνεται να μην ήξερε καθόλου πώς να διαφημίσει τη νέα τηλεταινία του Netflix δίχως να αποκαλύψει, φαινομενικά έστω, όλη την πλοκή. Η Jennifer (Brenda Song) θα ξυπνήσει με αμνησία έπειτα από ένα ατύχημα και θα βρει στο πλάι της έναν άντρα που υποστηρίζει ότι είναι ο σύζυγός της. Θα τη μεταφέρει στο υποτιθέμενο σπίτι τους και σταδιακά η Jennifer θα αντιληφθεί ότι τελικά αυτός δεν είναι ο άντρας της. Από ό,τι φαίνεται από άλλες σκηνές του trailer, είναι ένα άτομο που έχει ψύχωση με τη συγκεκριμένη γυναίκα (ο τίτλος είναι μάλλον spoiler από μόνος του).

Γνωρίζοντας όλα αυτά και πως η αστυνομία είναι στο κατόπι του, αναρωτιόμαστε τι άλλο μένει για να τραβήξει το ενδιαφέρον του θεατή όταν όλο το μυστήριο φαίνεται να ξεδιπλώνεται μπροστά του μέσα σε δύο λεπτά...

Freaks
Σκηνοθέτες: Zach Lipovsky (Leprechaun: Origins), Adam B. Stein (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Lexy Kolker, Emile Hirsch, Bruce Dern, Amanda Crew
Πρεμιέρα: 23 Αυγούστου (Αμερική)

Διαβάζοντας την περιγραφή της ταινίας, έχουμε την εντύπωση πως το trailer μάλλον μαρτυρά περισσότερες πληροφορίες από ότι θα έπρεπε. Εν ολίγοις, η Chloe (Lexy Kolker) είναι ένα επτάχρονο κορίτσι που ζει απομονωμένο σε ένα σπίτι μαζί με τον πατέρα της (Emile Hirsch). Ο τελευταίος, κρατάει την κόρη του κλειδωμένη στο σπίτι, φοβούμενος διάφορους θανατηφόρους κινδύνους που βρίσκονται στον έξω κόσμο. Η ιστορία φαίνεται να θυμίζει το αρκετά καλό 10 Cloverfield Lane (2016), όπου και εκεί δεν γνωρίζαμε τι πραγματικά συμβαίνει στον έξω κόσμο. Το Freaks έχει προβληθεί ήδη σε διάφορα φεστιβάλ από όπου απέσπασε αρκετά καλές κριτικές, αναγνωρίζοντας ιδίως τις υποκριτικές ικανότητες της μικρής Lexy Kolker.

Another Life, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 25 Ιουλίου (Netflix), 10 επεισόδια

Όταν ένα εξωγήινο τεχνούργημα εμφανιστεί στη Γη, μία διαστημική αποστολή θα προσπαθήσει να βρει από πού προήλθε. Κατά την πορεία της η αποστολή θα βρεθεί μπροστά σε θανατηφόρους κινδύνους, υποθέτουμε σχετιζόμενοι με το τεχνούργημα. Ιδανικά, για διαφημιστικούς λόγους τουλάχιστον, τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχει η Katee Sackhoff, γνωστή ιδίως από το Battlestar Galactica.

Cine-TV Νέα

Το Cuphead θα μεταφερθεί ως τηλεοπτική σειρά
Το Cuphead αποτελούσε ίσως το πιο φρέσκο παιχνίδι του 2017, όσον αφορά την τεχνοτροπία του, φανερά εμπνευσμένο από τα πρωτόλεια animations των 30s. Σε γενικές γραμμές αποδείχθηκε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο boss rush παιχνίδι. Η επιτυχία του και η αναγνωρισιμότητά του φαίνεται πως έπεισε το Netflix να δώσει το πράσινο φως για το The Cuphead Show!, μία animated σειρά εμπνευσμένη από το παιχνίδι. Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα εκτενές DLC, ονόματι Cuphead: The Delicious Last Course.

Βρέθηκε ο Sub Zero του νέου Mortal Kombat
Έχουμε ακόμα μέλλον ως την προγραμματισμένη πρεμιέρα του νέου κινηματογραφικού Mortal Kombat για τον Μάρτιο του 2021 αλλά καλό είναι να βλέπουμε την παραγωγή να κάνει βήματα. Ο ινδονήσιος Joe Taslim θα υποδυθεί τον Sub Zero, γνωστός από το The Raid (2011). Όσοι έχετε δει την εξαιρετική action ταινία, καταλαβαίνετε ότι η συμμετοχή του στο Mortal Kombat σημαίνει πως η εν λόγω ταινία λογικά θα επενδύσει αρκετά στις εντυπωσιακές μάχες εκ του σύνεγγυς.

Επιπλέον, φαίνεται ότι το νέο Mortal Kombat θα είναι πιστό στο extreme βίαιο περιεχόμενο των παιχνιδιών, με τον σεναριογράφο Greg Russo να υπόσχεται πως η ταινία θα είναι R-Rated και τα fatalities θα δηλώσουν το παρόν.

Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης του Sherlock Holmes 3
Με το τέλος της 3η φάσης του MCU ο Robert Downey Jr. φαίνεται πως ελευθέρωσε λίγο το πρόγραμμά του ώστε να επιστρέψει σε έναν άλλο blockbuster δημοφιλή του ρόλο. Το τρίτο Sherlock Holmes αναμένεται να προβληθεί το Δεκέμβριο του 2021, δέκα χρόνια μετά το δεύτερο. Τη σκηνοθετική καρέκλα θα αναλάβει ο Dexter Fletcher (Rocketman) που θα έχει το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Guy Ritchie. Ανεξάρτητα της γραφής των δύο πρώτων ταινιών, η αλήθεια είναι ότι η πινελιά του Ritchie ήταν σαφέστατα κάτι παραπάνω από εμφανής, αποτυπώνοντας το προσωπικό του στυλ στις εντυπωσιακές σκηνές δράσης.

Το Space Invaders θα έρθει στη μεγάλη οθόνη
Φυσικά η μεταφορά του θρυλικού arcade παιχνιδιού από το 1978 δεν στοχεύει πουθενά αλλού πέρα από την αναγνωρισιμότητα του ονόματος. Η απλοϊκή σύλληψη για το υπερ-επιτυχημένο arcade, μας επέτρεπε απλά να εξοντώνουμε UFO δίχως να έχει το παραμικρό σεναριακό υπόβαθρο. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα οποιαδήποτε sci-fi ταινία που φέρνει γήινες δυνάμεις ενάντια σε εξωγήινα σκάφη να ονομαστεί Space Invaders (Independence Day λόγου χάρη). Η New Line όμως έρχεται να εκμεταλλευθεί αυτό το όνομα, αναθέτοντας στον Greg Russo να επιμεληθεί το σενάριο. Ο Russo δεν έχει ακόμα κάποιο βιογραφικό να δείξει πέρα από την ανάληψη του σεναρίου για το επικείμενο Mortal Kombat.

cinetv
Keywords
cine, pirates of the caribbean, mortal kombat, silent hill, angelina jolie, battlestar galactica, εν λόγω, sherlock holmes, guy ritchie, hill, raid, night, pirates, men, elle, pfeiffer, sequel, disney, secret, mike, dennis, ashley, νέα, netflix, jennifer, μυστήριο, adam, bruce, chloe, lane, life, boss, rush, φως, dlc, delicious, συμμετοχή, σημαίνει, extreme, holmes, dexter, guy, στυλ, space, συλληψεις, ufo, βιογραφικο, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, τελος του κοσμου, εσπα 2021, αστυνομια, γυναικα, ηθοποιος, προγραμμα, σφαιρα, φως, ψυχωση, boss, dlc, rush, ufo, αμνησια, απλα, ατομο, ατυχημα, δευτερο, δηλωσεις, δωσει, υπαρχει, ελπιδα, εν λόγω, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, τεχνη, υποθεση, θυμιζει, μυστήριο, οθονη, ονομα, οντας, ποιοτητα, ρολο, σεναριο, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκαφη, σκηνες, σπιτι, στυλ, τιτλος, φεστιβαλ, ανηκει, adam, ashley, battlestar galactica, βηματα, bruce, chloe, sequel, guy, delicious, dennis, dexter, disney, elle, extreme, guy ritchie, hill, holmes, ιδιαιτερα, jennifer, κακια, κομματι, lane, life, μεινει, men, mortal kombat, μπροστα, netflix, night, mike, παιχνιδι, pfeiffer, πληροφοριες, raid, sherlock holmes, σημαίνει, silent hill, space
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over