Cine-TV #119

Tolkien, Ni No Kuni, Dune και άλλα νέα και trailers.

Κάθε φορά που βλέπουμε νέα για το Dune, δημιουργείται αυθόρμητα η σκέψη “βρε λες;…”. Βρε λες να δούμε ένα πραγματικά καινούριο και φρέσκο blockbuster; Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καεί απανωτά τα τελευταία χρόνια από τέτοια εγχειρήματα, ακόμα και από τα Hobbit, όπου ελπίζαμε μία δυναμική επιστροφή της Μέσης Γης και του σινεμά του φανταστικού,

επομένως δεν είναι διόλου απίθανο να υποστούμε μία νέα “ήττα” από το Dune.

Εντούτοις, δε γίνεται παρά να έχουμε ελπίδες στις ικανότητες του Denis Villeneuve και στην ανάγκη μας να δούμε να γεννιέται ένα νέο κινηματογραφικό σύμπαν, blockbuster επιπέδου (φτιαγμένο εξ αρχής για τη μεγάλη οθόνη και όχι για το Netflix). Το MCU, όσο κι αν έχει τις καλές στιγμές του, δεν παύει να έχει μία συγκεκριμένη μανιέρα εδώ και χρόνια, για την οποία δύσκολα θα διαφωνήσει και ο μεγαλύτερος φαν ότι προ πολλού δεν είναι σε θέση να προσφέρει πλέον κάποια ουσιαστική έκπληξη ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, ακόμα κι αν πρόκειται για την πολύ καλή κορύφωση του Avengers: Infinity War.

Μετά και το περσινό “φιάσκο” του Mortal Engines και τη συνεχή ανακύκλωση και αποστειρωμένη εικόνα που βγάζουν τα Star Wars, αξίζουμε να δούμε ένα μεγάλου budget εντυπωσιακό και με ουσία, από όλες τις πλευρές, θέαμα.

Trailers

Tolkien
Σκηνοθέτης: Dome Karukoski (Tom of Finland)
Πρωταγωνιστούν: Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meany, Anthony Boyle
Πρεμιέρα: 10 Μαΐου (Αμερική)

Μετά την τεράστια λογοτεχνική και κινηματογραφική επιτυχία των έργων του J. R. R. Tolkien η βιογραφική ταινία του κορυφαίου Βρετανού συγγραφέα ήταν μάλλον κάτι αναπόφευκτο. Τον επώνυμο ρόλο θα υποδυθεί ο Nicholas Hoult, ένας αρκετά συμπαθής ηθοποιός που ελπίζουμε ότι θα έχει ένα αξιόλογο σενάριο για να αποδώσει τον χαρακτήρα του Tolkien με τον σεβασμό που του αξίζει.

The Hustle
Σκηνοθέτης: Chris Addison (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Tim Blake Nelson, Alex Sharp
Πρεμιέρα: 10 Μαΐου (Αμερική)

Δύο απατεώνισσες, η μία high-class (Anne Hathaway) και η άλλη λίγο (πολύ) πιο κατώτερου κοινωνικού επιπέδου (Rebel Wilson) έχουν ως στόχο να εξαπατούν πλούσιους άντρες, παίρνοντας τα λεφτά τους. Πρόκειται για remake του Bedtime Story (1964), με τους Marlon Brando και David Niven που μετέπειτα είχε γίνει remake με το Dirty Rotten Scoundrels (1988), με τους Steve Martin και Michael Caine. Και οι δύο ταινίες αξίζουν, ιδίως η πρώτη, χάρη στην πολύ καλή κωμική χημεία των πρωταγωνιστών και το έξυπνο χιούμορ χωρίς ανούσιες υπερβολές, και η δεύτερη χάρη στο ωραίο twist που προσθέτει στο σενάριο καθώς φυσικά και πάλι χάρη στο πρωταγωνιστικό δίδυμο (ο Steve Martin στο peak της καριέρας του, προτού περάσει σε άκρως αμφίβολης ποιότητας παραγωγές).

The Curse of La Llorona
Σκηνοθέτης: Michael Chaves (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Linda Cardellini, Raymond Cruz, Patricia Velasquez
Πρεμιέρα: 18 Απριλίου

Μία κοινωνική λειτουργός προσπαθεί να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1970. Όταν θα χρειαστεί να αναλάβει μία υπόθεση ενός χαμένου παιδιού, θα παρατηρήσει ομοιότητες με τα υπερφυσικά συμβάντα που τρομοκρατούν την οικογένειά της. Το όνομα La Llorona παραπέμπει σε έναν μύθο της μεξικάνικης λαογραφίας και αφορά στο φάντασμα μιας γυναίκας που εν ζωή είχε πνίξει τα παιδιά της σε ένα ποτάμι προκειμένου να εκδικηθεί τον άπιστο άντρα της. Υποθέτουμε ότι αυτή η οντότητα θα έχει στοιχειώσει το σπίτι της πρωταγωνίστριας.

Triple Frontier
Σκηνοθέτης: J.C. Chandor (All Is Lost)
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Oscar Isaac, Pedro Pascal, Charlie Hunnam
Πρεμιέρα: 13 Μαρτίου (Netflix)

Πέντε πρώην πεζοναύτες θα αποφασίσουν να εξασφαλίσουν την υπόλοιπη ζωή τους και των οικογενειών τους ληστεύοντας έναν ισχυρό ναρκέμπορο της Νοτίου Αμερικής. Φυσικά, κάτι θα πάει στραβά και όλη η Νότιος Αμερική θα τους πάρει στο κατόπι. Αναμένουμε να μην χρειαστεί να ξοδέψουμε στάλα φαιάς ουσίας λόγω ασταμάτητης δράσης.

Knightfall, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 25 Μαρτίου (History), 10 επεισόδια

Το Knightfall καταπιάνεται με την ιστορία των Ναϊτών Ιπποτών κατά την πτώση τους στις αρχές του 14ου αιώνα. Στη δεύτερη σαιζόν προστίθεται και το όνομα του Mark Hamill, ως εκπαιδευτής νέων ιπποτών, με μία ιδιαίτερα διαφορετική φυσιογνωμία από τους πιο γνωστούς του ρόλους.

Love Death + Robots, 18 short ιστορίες
Πρεμιέρα: 15 Μαρτίου (Netflix)

Όταν ένα trailer προσπαθεί να συμπεριλάβει υλικό από 18 εντελώς ξεχωριστές ιστορίες μικρού μήκους μέσα σε ένα λεπτό, η μόνη μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί είναι το φρενήρες μοντάζ με βροντερή techno μουσική υπόκρουση. Από τις εικόνες που πρόλαβε να πιάσει το μάτι μας, καταλαβαίνουμε ότι θα είναι για ενήλικο κοινό με βίαιες και ερωτικές εικόνες καθώς και έντονες sci-fi και cyberpunk καταστάσεις. Από τα σημαντικά ατού σίγουρα είναι η εφαρμογή διαφορετικών τεχνοτροπιών από όλα τα μήκη και πλάτη των live-action, CGI και animation τεχνικών.

Cine-TV Νέα

Το Ni No Kuni μεταφέρεται στον κινηματογράφο
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκυο, οι Level-5 και Warner Bros. ανακοίνωσαν πως βρίσκεται στα σκαριά μία anime ταινία που θα βασίζεται στο JRPG Ni No Kuni. Ο Akihiro Hino, πρόεδρος της Level-5 και δημιουργός του παιχνιδιού, θα αναλάβει χρέη σεναριογράφου ενώ ο Yoshiyuki Momose του Studio Ghibli θα αναλάβει καθήκοντα σκηνοθέτη. Ο τελευταίος γνωρίζει σίγουρα καλά το franchise, έχοντας ήδη εργαστεί ως σκηνοθέτης για τις anime cutscenes του πρώτου Ni No Kuni. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η ταινία θα έχει διαφορετική ιστορία από τα παιχνίδια και αναμένεται να προβληθεί στην Ιαπωνία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ετοιμάζεται animation Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles
Τι καλύτερο crossover για κάποιον που μεγάλωσε με animation της δεκαετίας του 1980 και του 1990 (τα χελωνονιντζάκια και το Batman: The Animated Series ήταν δύο από τα πλέον αγαπημένα παιδικά του γράφοντος). Βέβαια, το “vs” στον τίτλο είναι λίγο παραπλανητικό, καθώς ουσιαστικά θα δούμε τη συμμαχία μεταξύ των εν λόγω ηρώων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους διάφορους villains. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο του νέου animation είναι η διττή δουλειά του ηθοποιού Troy Baker, ο οποίος θα δανείζει τη φωνή του τόσο στον Batman όσο και στον Joker, κάτι που μάλλον θα εντείνει τη δημοφιλή ανάλυση σχετικά με τον Joker που τον θέλει σαν την άλλη όψη του νομίσματος της περσόνας του Batman.

Πρώτη εικόνα του Τζίνι από το νέο live-action Aladdin
Σε ένα μικρής διάρκειας teaser είδαμε την πρώτη εικόνα του συμπαθέστατου μπλε Τζίνι (τουλάχιστον όπως θα το χαρακτηρίζαμε στην animated εκδοχή του), όπως θα το υποδύεται ο Will Smith, σε μία μίξη CGI και της ίδιας παρουσίας του ηθοποιού. Να θυμίσουμε ότι τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Guy Ritchie (θα επιστρέψει ποτέ στο στοιχείο του αυτός ο άνθρωπος… γκάνγκστερ ταινίες με βρετανικό setting;). Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου.

To Penny Dreadful επιστρέφει
Τρία χρόνια έχουν περάσει από την 3η σαιζόν του Penny Dreadful, όπου είχαμε δει μία μίξη διαφόρων μυθικών τεράτων και χαρακτήρων στο Βικτωριανό Λονδίνο, όπως το τέρας του Φρανκενστάιν (και τον ίδιο τον Φρανκενστάιν), τον Δρ. Τζέκιλ και άλλους. Η τηλεθέαση τελικά δεν ήταν αυτή που έπρεπε για τη συνέχιση των ιστοριών, παρά την παρουσία γνωστών ονομάτων, όπως η Eva Green, ο Timothy Dalton και o Josh Hartnett, οδηγώντας σε μία μάλλον πρόωρη λήξη με την 3η σαιζόν. Η επιστροφή του Penny Dreadful θα φέρει νέους χαρακτήρες και θα μας μεταφέρει αρκετά χρόνια μετά, στο Λος Άντζελες του 1938, όπου αυτή τη φορά θα δούμε στην οθόνη κομμάτια διαφόρων μύθων Μεξικού και Αμερικής. Ο John Logan θα επιστρέψει σε ρόλο showrunner για το ονομασμένο ως "Penny Dreadful: City of Angels".

Ο Loki θα επανέλθει σε τηλεοπτική σειρά
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η Disney ετοιμάζει μία νέα τηλεοπτική σειρά που θα περιστρέφεται γύρω από τις δολοπλοκίες του Loki, όπως τον γνωρίσαμε μέσα από το Marvel Cinematic Universe. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον Tom Hiddleston να επιστρέφει στον πιο γνωστό του ρόλο. Πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το σενάριο θα αφορά στις επεμβάσεις του Loki σε διάφορα παλιά ιστορικά γεγονότα. Η σειρά προορίζεται να προβληθεί στη νέα δικτυακή υπηρεσία Disney+, η οποία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η πρεμιέρα του Dune ορίστηκε για τις 20 Νοεμβρίου του 2020
Από το νέο Dune πηγάζει η ελπίδα μας για ένα νέο (επιτέλους) Lord of the Rings τύπου κινηματογραφικό θέαμα. Τουτέστιν, ένα καινούριο, μεγαλεπήβολο, επικό σύμπαν που θα μας ταξιδέψει σε έναν νέο φανταστικό κόσμο (ναι, υπάρχει και το Dune του 1984 αλλά ας το αφήσουμε από έξω καλύτερα). Οι ελπίδες μας εναποτίθενται στον Denis Villeneuve, έναν από τους πλέον ταλαντούχους σύγχρονους σκηνοθέτες, που μας έφερε το πανέμορφα δυστοπικό Blade Runner 2049 (2017) και το ευχάριστα βραδυφλεγές Arrival (2016), μεταξύ άλλων. Το cast μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τους Timothee Chalamet (Paul Atreides), Dave Bautista (Rabban), Stellan Skarsgard (Baron Harkonnen), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Charlotte Rampling (Reverend Mother Mohiam), Oscar Isaac (Duke Leto Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Josh Brolin (Gurney Halleck και Jason Momoa (Duncan Idaho).

cinetv
Keywords
cine, lord of the rings, εν λόγω, will smith, guy ritchie, eva green, javier bardem, νέα, hobbit, netflix, avengers, infinity, star, budget, μαΐου, wilson, tim, david, twist, cruz, triple, oscar, pedro, history, love, cgi, animation, warner, bros, anime, jrpg, studio, franchise, ιαπωνια, καλοκαιρι, batman, mutant, ninja, series, troy, joker, μπλε, smith, guy, eva, green, josh, john, city, angels, hollywood, reporter, disney, marvel, universe, blade, runner, paul, lady, mother, duke, leto, jason, νουμερα τηλεθεασης, oscar 2011, oscar 2011 live, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Μις φαν ντερ ρόε, live, eva green, avengers, τηλεθεαση, jrpg, ανακυκλωση, δουλεια, εικονες, ηθοποιος, λονδινο, μουσικη, οψη, παιχνιδια, σινεμα, ταινιες, χημεια, cgi, joker, oscar, runner, star, αξιζει, αμερικη, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, διδυμο, υπαρχει, ελπιδα, εν λόγω, επρεπε, επιτυχια, επωνυμο, εξυπνο, ζωη, ιδιο, υπηρεσια, υποθεση, εικονα, λεφτα, ληξη, μαΐου, ματι, μιξη, μπλε, παντα, οθονη, οικογενεια, ονομα, ουσιαστικα, ουσια, παιδικα, παιδια, πεζοναυτες, ρολο, σαιζον, σεναριο, σιγουρα, σειρα, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σπιτι, συμπαν, φυσικα, φωνη, φορα, χιουμορ, green, αντρες, anime, animation, budget, batman, blade, city, class, cruz, guy, disney, david, εφαρμογη, eva, franchise, john, guy ritchie, hobbit, hollywood, ιδιαιτερα, jason, javier bardem, josh, leto, lord of the rings, marvel, μεθοδος, mother, mutant, infinity, ninja, pedro, πληροφοριες, reporter, troy, studio, series, smith, tim, twist, υλικο, universe, will smith, wilson, ωραιο, warner, bros
Τυχαία Θέματα