Cine-TV #110

Lion King, Aquaman, Nightflyers και άλλα.

Πρέπει μάλλον να το πάρουμε απόφαση ότι η τεχνοτροπία των κλασικών δισδιάστατων animations έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η Disney κάποτε παρήγαγε αυτού του είδους animations με ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα, χαρίζοντας μας μοναδικές αναμνήσεις με ταινίας όπως οι Aladdin, Lion King και λοιπές επιτυχημένες παραγωγές,

όμως εδώ και χρόνια έχουμε περάσει για τα καλά στην εποχή του CGI. Κάπως έτσι έχει βαλθεί να κάνει upgrade -ή "HD remaster" αν προτιμάτε- όλη τη βιβλιοθήκη της και πρέπει μάλλον να πάρουμε απόφαση ότι το CGI τελικά θεωρείται η μετεξέλιξη του σκίτσου (κακώς κατά την άποψή μας, καθώς το σκίτσο έχει την παραμυθένια του χάρη και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρείται ως παρωχημένο).

Το βασικότερο κακό, βέβαια, στην όλη υπόθεση δεν είναι πως η Disney σταμάτησε να ασχολείται με μεγάλες παραγωγές δισδιάστατου animation, αλλά πως επιμένει να επενδύει σχεδόν αποκλειστικά σε ιστορίες που έχει ήδη μεταφέρει στο παρελθόν, με νέες παραγωγές, οι οποίες ενδέχεται να θαμπώσουν με τα κορυφαία εφέ τους, όμως δεν παύουν να επαναφέρουν ιστορίες που έχουμε ξαναδεί. Πολύ θα θέλαμε να δούμε τα υπέρογκα budget της σε νέους κόσμους και καινούριες επικές περιπέτειες, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καιρό μέχρι να στερέψουν τα ποικίλα επιτυχημένα παλιά animations, αναγκάζοντάς τους να προσεγγίσουν νέες ιδέες (αν και μέχρι να εξαντληθεί η ταινιοθήκη τους ενδέχεται να μπούμε σε τρίτο γύρο reboot με ακόμα πιο ανεπτυγμένα CGI...).

Trailers

Lion King
Σκηνοθέτης: Jon Favreau (The Jungle Book)
Πρωταγωνιστούν: Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, Seth Rogen, John Oliver
Πρεμιέρα: 19 Ιουλίου, 2019 (Αμερική)

Η Disney επαναφέρει ένα εκ των καλύτερων animation της, με το reboot του Lion King, το οποίο αυτή τη φορά θα το δούμε σε CGI. Αναμφίβολα το trailer δείχνει πως η Disney δεν αστειεύεται με τα budgets της καθώς το οπτικό αποτέλεσμα δείχνει εντυπωσιακό σε μία (πολύ) πρώτη ανάγνωση. Ο Jon Favreau επίσης έχει αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα budgets και CGI έπειτα από την αρκετά καλή και ευχάριστη αναβίωση του παιδικού Jungle Book (2016).

Aquaman
Σκηνοθέτης: James Wan (Furious 7)
Πρωταγωνιστούν: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Nicole Kidman
Πρεμιέρα: 13 Δεκεμβρίου

Το DC Extended Universe μάς έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν τα πάει καθόλου καλά όταν πρόκειται για τις μαζώξεις των υπερηρώων του (Batman v Superman, Suicide Squad, Justice League), από την άλλη όμως στις σόλο εξορμήσεις μπορεί να έκανε μία αρχική στραβοτιμονιά με το Man of Steel (2013) όμως τουλάχιστον το Wonder Woman (2017) πρόσφερε μία αρκετά καλή και συγκροτημένη περιπέτεια. Ως εκ τούτου κοιτάμε με θετικό μάτι το Aquaman. Αν μη τι άλλο τα φαντασμαγορικά trailers έχουν κερδίσει την προσοχή μας, αν και θα πρέπει να κρατάμε (αρκετά) χαμηλά τις προσδοκίες μας, καθώς κάπως έτσι την είχαμε πατήσει και με το κουραστικό και αχρείαστα πομπώδες Man of Steel.

Serenity
Σκηνοθέτης: Steven Knight (Locke)
Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou
Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου, 2019 (Αμερική)

Ένας ψαράς (Matthew McConaughey) ζει σε χαλαρούς ρυθμούς μέχρι τη στιγμή που η πρώην γυναίκα του (Anne Hathaway) θα ζητήσει επειγόντως τη βοήθειά του προκειμένου να σωθεί από το νέο και ιδιαίτερα βίαιο άντρα της (Jason Clarke). Το σχέδιο για να γλυτώσει από την κακοποίηση περιλαμβάνει οικογενειακή θαλασσινή εκδρομή στα ανοιχτά του πελάγους και δολοφονία του συζύγου με πτώση στους καρχαρίες. Υποθέτουμε ότι το σχέδιο δεν θα λειτουργήσει πολύ καλά. Φυσικά το μεγάλο ατού της ταινίας προκύπτει από το φανταχτερό cast του.

The Intruder
Σκηνοθέτης: Deon Taylor (Traffik)
Πρωταγωνιστούν: Dennis Quaid, Michael Ealy, Meagan Good
Πρεμιέρα: 26 Απριλίου, 2019 (Αμερική)

Ένα ζευγάρι θα αγοράσει ένα σπίτι, μία επένδυση που δεν θα μπορέσει να ευχαριστηθεί ιδιαίτερα, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα αρνηθεί επανειλημμένως να αφήσει την οικία του. Ο συμπαθής Dennis Quaid αποτελεί ένα από τα βασικά ατού της ταινίας στο ρόλο του “ψυχάκια” ιδιοκτήτη που δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του.

Nightflyers, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας του 1981 από τον George R. R. Martin, το Nightflyers θα μας μεταφέρει στο 2093, όπου μία ομάδα επιστημόνων θα ταξιδέψει στα όρια του ηλιακού μας συστήματος, ελπίζοντας να έρθει σε επαφή με εξωγήινες μορφές ζωής. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα αρχίσουν να συμβαίνουν τρομαkτικά και θανατηφόρα συμβάντα, συνοδευόμενα από αλλοπρόσαλλες αλλαγές στις προσωπικότητες του πληρώματος. Η μικρή πρώτη γεύση από το παρόν πεντάλεπτο βίντεο (της αρχής του πρώτου επεισοδίου εικάζουμε) δίνει μία γεύση μεταξύ Shining (1980) και Event Horizon (1997). Έχει μπει στη watchlist.

Cine-TV Νέα

Πρώτη εικόνα όπου η ταινία Monster Hunter θυμίζει λίγο το παιχνίδι
Είπαμε, μόνο ως εξαιρέσεις ανεβάζουμε εικόνες από γυρίσματα ως είδηση (μία πρακτική που πραγματικά μας αφήνει αδιάφορους στις περισσότερες των περιπτώσεων), αλλά μια που μιλάμε για το αγαπημένο είδος (για σκωπτικά σχόλια κυρίως) των κινηματογραφικών μεταφορών από βιντεοπαιχνίδια, και μιας που η βδομάδα που πέρασε δεν μας έδωσε και πολλές ειδήσεις (…) ορίστε μία εικόνα από τα γυρίσματα του Monster Hunter (The Movie). Μία εικόνα που μας θυμίζει ότι το Monster Hunter έχει και fantasy στοιχεία και πως δεν θα περιέχει μόνο πεζοναύτες της σύγχρονης εποχής. Να θυμίσουμε ότι κατά το σενάριο του Paul W. S. Anderson (σκηνοθέτης των ταινιών Resident Evil) μία στρατιωτική ομάδα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται μέσω μίας πύλης σε μία παράλληλη διάσταση, όπου οι άνθρωποι μάχονται εναντίων γιγάντιων τεράτων. Φυσικά θα πρέπει να περιμένετε την επίσκεψη αυτών των τεράτων και στη Γη, έτσι για να υπάρχει μάλλον ακόμα λιγότερη διαφοροποίηση από τις ποικίλες Kaiju ταινίες.

Το κινηματογραφικό reboot του Resident Evil θα αντλεί έμπνευση από σωστή πηγή
Η εποχή του Paul W. S. Anderson στα Resident Evil τέλειωσε μετά από έξι ταινίες, οι οποίες μπορεί να βρίσκονταν σε χαμηλά ποιοτικά στάνταρ -επιπέδου Resident Evil 6- εντούτοις, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τις υπέρογκες εισπράξεις τους. Όπως ήταν φυσικό, αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το reboot. Τουλάχιστον ο σεναριογράφος Greg Russo δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στις ατμοσφαιρικές και κλειστοφοβικές στιγμές του franchise, καθώς δήλωσε πως θεωρεί το Resident Evil 7 ως τη βασική πηγή έμπνευσής του για την πλοκή της νέας ταινίας, η οποία παράλληλα επιθυμεί να βρίσκεται στα πρότυπα των ταινιών τρόμου του James Wan. Ο τελευταίος εκτελεί χρέη παραγωγού για το reboot, το βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει σκηνοθετικές δουλειές στο πρώτο Saw, το Conjuring και το Insidious μεταξύ άλλων.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα