Smartphone με δεκαέξι κάμερες στο πίσω μέρος, πατέντα της LG

Techblog.gr

Μέχρι σήμερα έχουμε δει smartphones που έχουν στο πίσω μέρος, μια, δύο, τρεις, τέσσερις κάμερες αλλά και ένα της Nokia με πέντε, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Πως θα σας φαινόταν αν ένα smartphone είχε δεκαέξι κάμερες; Η LG κατέθεσε πατέντα για αυτό, και τα “γιατί;” είναι αμέτρητα.

Χρειαζόμαστε πολλές κάμερες σε ένα smartphone για να βγάλουμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες και να καταγράψουμε τα video

που θέλουμε; Οι κατασκευαστές smartphone έχουν μπει σε ένα ράλλυ για το πόσες κάμερες θα έχουν τα smartphone που θυμίζει το αντίστοιχο με τα megapixel των καμερών στα κινητά πριν έρθουν στη ζωή μας τα smartphone με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Η LG έχει διαθέσει στην αγορά το LG G7 ThinQ με δύο κάμερες στο πίσω μέρος και το LG V40 ThinQ με τρείς. Φαίνεται όμως πως μπορεί να μην είναι αρκετές, με τον τρόπο που η LG έχει σκεφτεί το setup των καμερών στα smartphone, μιας και στις 20 Νοεμβρίου κατέθεσε πατέντα για smartphone με δεκαέξι φακούς στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με την πατέντα, οι φακοί είναι τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να φωτογραφίζει από διαφορετική οπτική γωνία. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ποια φωτογραφία από τις 16 να αποθηκεύσουν ή να πάρουν μια που έχει βγει από τους δεκαέξι φακούς συνδυαστικά. Επιπλέον, θα μπορεί κάποιος να επιλέξει το κεφάλι κάποιου που εμφανίζεται στη φωτογραφία ή ένα αντικείμενο, και να το στρέψει σε οποιαδήποτε κατέυθυνση.

Εκτός των δεκαέξι φακών, θα υπάρχει ένας μικρός καθρέφτης για να μπορεί κάποιος να βγάλει μια selfie με όλες τις κάμερες στο πίσω μέρος, κάτι που πιθανόν να σημαίνει πως δε θα υπάρχει selfie κάμερα άρα το smartphone θα έχει all-screen σχεδιασμό; Αυτό θα είναι κάτι το οποίο θα μάθουμε όταν και αν η συγκεκριμένη συσκευή κυκλοφορήσει στην αγορά, μιας και οι πατέντες που κατοχυρώνουν οι εταιρείες δε σημαίνει πως θα μετατραπούν σε πραγματικές συσκευές, οπότε μπορεί και να μη δούμε ποτέ ένα τέτοιο smartphone με τόσες πολλές κάμερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα