Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Junior WRC 2021 – Έναρξη από την Κροατία

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (JWRC), γνωστοποίησε το πρόγραμμα αγώνων για το 2021. Η φετινή σεζόν έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτόν τον θεσμό, ο οποίος συμπληρώνει 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα, η δυναμική του είχε φανεί με το “καλημέρα”, αφού πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων, ήταν ο Sebastien Loeb, έχοντας ως συνοδηγό τον Daniel Elena. Από εκεί και έπειτα, μετά από δύο δεκαετίες, οδηγοί που έχουν συμμετάσχει στο JWRC, έχουν κατακτήσει συνολικά 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 172 νίκες και έχουν
ανέβει 415 φορές στο βάθρο. Μεταξύ αυτών, πέραν του Loeb (2001), ξεχωρίζει ο Sebastien Ogier (2008), καθώς και οι Dani Sordo (2005), Craig Breen (2011), Elfyn Evans (2012).

Οι νεαροί οδηγοί, ηλικίας έως 29 ετών, που θα λάβουν μέρος στο θεσμό, θα βρεθούν στα πηδάλια πανομοιότυπων Ford Fiesta Rally4, με ελαστικά της Pirelli της λιπαντικά της Wolf.

Το πρόγραμμα του φετινού Junior WRC αποτελείται από 5 αγώνες, με τους οδηγούς να μετρούν τα 4 καλύτερά τους αποτελέσματα για την έκβαση της τελικής βαθμολογίας. Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν, που θα είναι το Ράλλυ Ισπανίας, θα προσφέρει, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, διπλούς βαθμούς, εφόσον ένας οδηγός έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον 3 αγώνες ως εκείνο το σημείο.

Η αρχή της σεζόν θα γίνει στις 22-25 Απριλίου, με το Ράλλυ Κροατίας. Ο λόγος για τον ασφάλτινο αγώνα που θα κάνει ντεμπούτο στο WRC, έχοντας ως επίκεντρο την πρωτεύουσα της Κροατίας, Zagreb.

Η συνέχεια θα δοθεί με το χωμάτινο Ράλλυ Πορτογαλίας, στις 20-23 Μαΐου, ενώ τρίτος αγώνας θα είναι το επίσης χωμάτινο, αλλά πιο γρήγορο, Ράλλυ Εσθονίας στις 15-18 Ιουλίου. Το Junior WRC θα μπει στην τελική ευθεία στις 13-15 Αυγούστου, με το ασφάλτινο Ράλλυ Ypres, ενώ ο επίλογος θα γραφτεί στην Ισπανία στις 14-17 Οκτωβρίου. Ο καταλανικός αγώνας, που θα επιστρέψει στο πρόγραμμα μετά από απουσία ενός έτους, θα είναι αμιγώς ασφάλτινος και όπως προαναφέραμε, θα προσφέρει διπλούς βαθμούς στους οδηγούς.

Ο Διευθυντής του FIA Junior WRC, Maciej Woda, δήλωσε: “Είναι εξαιρετικό που βλέπουμε πως το 2021 FIA Junior Championship παίρνει σάρκα και οστά με μια καλή ανάμιξη αγώνων στο φετινό ημερολόγιο. Νομίζω ότι και οι 5 γύροι απαιτούν διαφορετικές δεξιότητες, γεγονός πολύ σημαντικό για το Πρωτάθλημα, ώστε να δοκιμαστούν όλοι οι οδηγοί και να βρούμε ποιος έχει πραγματικά το ταλέντο. Όλοι οι αγώνες είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, οπότε αυτό είναι μια συναρπαστική προοπτική και μπορεί να φέρει διαφοροποιήσεις στο πρωτάθλημα.

“Εργαστήκαμε πολύ σκληρά με τη FIA και τον WRC Promote ώστε το πρόγραμμα να περιέχει ομοιόμορφα κενά, που θα βοηθήσουν τα πληρώματα να προετοιμαστούν για τον κάθε αγώνα και επίσης, να υπάρχει επαρκές κενό έπειτα από τον τελευταίο γύρο του 2020. Κανονικά το Junior WRC ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και επιτρέπει στο πρωτάθλημα και τα πληρώματα να βρουν αρκετό χρόνο για προετοιμασία και επιβεβαίωση των σχεδίων τους για την επόμενη σεζόν. Μετά από συνομιλίες κατά την ολοκλήρωση της σεζόν του 2020, φροντίσαμε ώστε τα πληρώματα που ενδιαφέρονται να έχουν το χρόνο που απαιτείται, ώστε να διαμορφώσουν το πρόγραμμα και τα σχέδιά τους για το 2021”.

Υπενθυμίζουμε, ότι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων για το 2020, αναδείχθηκε ο Σουηδός Tom Kristensson.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα