WRC: Παραμένει στο πλευρό του Neuville ο Wydaeghe ενόψει Arctic Φινλανδίας

Η ξαφνική ανακοίνωση του “διαζυγίου” μεταξύ των Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν του WRC με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, έφερε την ανάγκη εύρεσης νέου συνοδηγού, για τον οδηγό της Hyundai.

Η επιλογή του Thierry Neuville, σε συνεργασία με την Hyundai Motorsport, ήταν ο 28χρονος Martijn Wydaeghe, που παρά το γεγονός ότι

δεν είχε προγενέστερη εμπειρία από αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, εντυπωσίασε με την απόδοσή του σε έναν απαιτητικό αγώνα. Ο Βέλγος συνοδηγός ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Neuville, ο οποίος δήλωσε ότι λογικά θα συνεχίσει μαζί του, αρχής γενομένης από το επερχόμενο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας στις 26-28 Φεβρουαρίου, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για επέκτασή της στη συνέχεια της σεζόν.

Ερωτηθείς για το αν ο Wydaeghe θα παραμείνει στο δεξί μπάκετ του εργοστασιακού Hyundai i20 Coupe WRC στον χιονισμένο φινλανδικό αγώνα, ο Neuville αποκρίθηκε: “Νομίζω πως ναι. Τουλάχιστον για τον επόμενο αγώνα ο Martijn θα βρεθεί στο αυτοκίνητο και εφόσον κάνει αυτά που ζητάω, είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει για πολλούς περισσότερους αγώνες φέτος”.

Αξιολογώντας την πρώτη εμφάνιση του Wydaeghe μαζί του, ο 32χρονος οδηγός ανέφερε: “Με εντυπωσίασε, έχει πάντοτε τον έλεγχο της κατάστασης. Ακόμη και πριν από την πρώτη ειδική δεν ένιωθα να υπάρχει άγχος. Πριν από την πρώτη ειδική διαδρομή, ίσως εγώ να ήμουν πιο αγχωμένος από εκείνον. Του δίνω συγχαρητήρια και τον ευχαριστώ”.

Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Thierry Neuville ξεκινούσε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, που όμως μετουσιώθηκαν στην τρίτη θέση γενικής και δύο ταχύτερους χρόνους: “Δεν είχαμε προσδοκίες, καθώς δεν υπήρχε προετοιμασία με το αυτοκίνητο, οπότε δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από αυτόν τον αγώνα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καλή ταχύτητα και βρεθήκαμε στο βάθρο και η εμπειρία μου, έδειχνε ότι μπορούμε να βρεθούμε ξανά στο βάθρο. Όμως, έπρεπε να είμαι ρεαλιστής και να γνωρίζω ότι θα είναι πιο δύσκολο από όσο νόμιζα”.

Προφανώς, ένας αγώνας όπως το Ράλλυ Μόντε Κάρλο δεν ήταν εύκολος, όμως σύμφωνα με τον Neuville, τα θετικά βήματα του πληρώματος υποσκέλισαν τις δύσκολες στιγμές: “Ο Martijn έκανε καλή δουλειά, ανακάλυψε τις σημειώσεις μου το προηγούμενο Σάββατο και αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν καθόλου εύκολο. Υπήρξαν δύσκολες ειδικές και καλές ειδικές. Αυξήσαμε λίγο την ταχύτητά μας, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θέλαμε να δουλέψουμε στην αυτοπεποίθηση και αυτό έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

“Ασφαλώς έχει κάνει τη δουλειά του συνοδηγού πολλές φορές, όμως όχι με World Rally Car που είναι πολύ γρήγορο σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα. Υπήρχε και η συνεργασία με το gravel crew και όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν στο Μόντε Κάρλο – είχαμε από μαύρο πάγο έως χιόνι και γλιστερά σημεία σε άσφαλτο, πολλή βροχή και περάσματα από νερό. Ήταν μεγάλη πρόκληση. Ήταν δύσκολο να βρεθεί ρυθμός καθώς υπήρχαν πολλά άγνωστα στοιχεία στο δρόμο, όμως μέρα με την ημέρα βελτιωνόμασταν. Επίσης, δυσκολευτήκαμε με τη φωνή του, που είναι πολύ διαφορετική από του προηγούμενου συνοδηγού μου. Πάλευα να τον ακούσω την πρώτη ημέρα, όμως δουλέψαμε σε αυτό και το τέλος ήταν αρκετά καλό από πλευράς αποτελέσματος”.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα