F2 Σακχίρ- Feature Race: Νικητής ο Zhou σε έναν αγώνα στρατηγικής

Στην εκκίνηση, ο Lundgaard εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι εκκίνησε με τη μαλακή και πέρασε τον Ζhou για τη 1η θέση, ενώ ο Κινέζος έχασε και την 2η από τον Drugovich.

Γρήγορα, όμως, βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας όταν ο Nissany εγκατάλειψε στον πρώτο μόλις γύρο, μετά από επαφή με τον Shwartzman. Για αυτό το συμβάν, πήρε ποινή διέλευσης από τα pits.

Δύο γύρους μετά, ο αγώνας επανεκκίνησε και ο Drugovich βρήκε ευκαιρία να περάσει, αλλά δύο στροφές μετά ο Lundgaard ανέκτησε την πρωτοπορία.

Αντίστοιχα επιθετικός ήταν ο Piastri, που πέρασε για την 3η θέση τον Zhou.

Ο

Αυστραλός δεν άργησε να πράξει το ίδιο και στην έτερη UNI-Virtuosi του Drugovich, ανεβαίνοντας 2ος.

Ο Zhou έχασε κι άλλο έδαφος με τη σκληρή, και στον 7ο γύρο έπεσε 5ος όταν τον πέρασε ο Armstrong.

Μετά τον 10ο γύρο, όμως, η σκληρή άρχισε να δουλεύει καλύτερα από τη μαλακή γόμα, κι οι οδηγοί με αυτήν ξεκίνησαν να κινούνται πιο γρήγορα.

Μπροστά, Lundgaard, Piastri και Drugovich βρίσκονταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, και περίμεναν τη σωστή στιγμή για τα pit stops τους.

Εκείνη τη στιγμή, Αυστραλός βρήκε μία ευκαιρία και πέρασε τον έτερο οδηγός της ακαδημίας της Alpine για την πρώτη θέση, που στον αμέσως επόμενο γύρο μπήκε στα pits.

Στον 15ο γύρο μπήκε ο Drugovich, και βγαίνοντας είχε μάχη με τον Lundgaard, που με πιο καλά πατημένη γόμα τον πέρασε.

Όταν μπήκε ο Zhou στα pits, βγήκε πίσω από αυτό το τρενάκι, αλλά με τη μαλακή γόμα.

Στον 17ο γύρο ήταν η σειρά του πρωτοπόρου Piastri, και βγαίνοντας τέθηκε σε ισχύ το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας μετά την εγκατάλειψη του Petecof. Οπότε, ο Αυστραλός δεν έχασε θέση, και όταν βγήκε το κανονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, μπόρεσε να οριοθετήσει τον ρυθμό του.

Παρόλα αυτά, ο Armstrong επωφελήθηκε περισσότερο από όλους, μπαίνοντας στα pits για τη σκληρή γόμα όσο οι υπόλοιποι κινούνταν αργά, οπότε ο Νεοζηλανδός πέρασε πρώτος, μπροστά από τον Piastri.

Με το SC να μένει για λίγο στην πίστα, ο αγώνας επανεκκίνησε στον 19ο γύρο, κι ο Piastri δεν άργησε να περάσει ξανά πρώτος, ενώ ο Verschoor βρήκε την ευκαιρία να περάσει κι αυτός τον Armstrong.

Πίσω, ο Zhou βρήκε χώρο και με τη μαλακή γόμα πέρασε τον Lundgaard, ανεβαίνοντας 5ος. Μάλιστα, ο Δανός πήρε και ποινή 5 δλ. για παραβίαση ορίων ταχύτητας υπό το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Το αυτό ίσχυσε και για τον Drugovich.

Στον αμέσως επόμενο γύρο, ο Verschoor, έχοντας το πλεονέκτημα του ελαστικού, έριξε ξανά 2ο τον Piastri. Ήταν σαφές πως όσοι ήταν με τη μαλακή γόμα, είχαν το σαφές πλεονέκτημα της επιπλέον πρόσφυσης, που έφερε όλα αυτά τα προπεράσματα κατά μήκος του grid.

Στο μεταξύ, Lawson και Ticktum κέρδιζαν συνεχώς θέσεις, φτάνοντας στο 4-5.

Ο Zhou είχε τη φόρα και πέρασε τον Piastri για τη 2η θέση, όσο ο Vershoor μπροστά έκανε τον αγώνα του.

Μετά τον 25ο γύρο, η σκληρή άρχισε και πάλι να είναι το καλύτερο ελαστικό για να είναι κανείς με αυτό στην πίστα. Ο Verschoor έχασε περίπου 1 δευτερόλεπτο από τη διαφορά του απ' τον Zhou, και κατά συνέπεια από τον Piastri που ήταν κολλημένος πίσω του.

Ο Ολλανδός της MP Motorsport βρέθηκε ευάλωτος και έχασε την θέση από τον Zhou μετά από μία εξαιρετική μάχη - και πλέον είχε τον Piastri να τον απειλεί.

Στο μεσοδιάστημα, ο Ticktum είχε φτάσει την πρώτη τριάδα, κι έκανε τα πάντα για να περάσει τον Piastri και να ανέβει στο βάθρο. Ο Βρετανός τα κατάφερε, κι όταν ο Αυστραλός προσπάθησε να χωθεί στην εσωτερική της Τ2, είχε επαφή με τον οδηγό της Carlin και είχε τετακέ, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Ως εκ τούτου, το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας τέθηκε για δεύτερη φορά σε ισχύ, και με την επανεκκίνηση, ο Verschoor έχασε γρήγορα δύο θέσεις, με τους Ticktum και Lawson πλέον στο 2-3.

Έτσι, ο Guanyu Zhou έμεινε πρώτος, και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε feature race στη Formula 2.

Βαθμολογίες οδηγών:

ΘέσηΟδηγόςΒαθμοί1 Guanyu Zhou412 Liam Lawson303 Jehan Daruvala284 Oscar Piastri235 Dan Ticktum196 Richard Verschoor187 Christian Lundgaard168 Robert Shwartzman169 David Beckmann1210 Marcus Armstrong1011 Theo Pourchaire812 Felipe Drugovich213 Lirim Zendeli214 Marino Sato115 Matteo Nannini116 Jüri Vips017 Guilherme Samaia018 Bent Viscaal019 Roy Nissany020 Gianluca Petecof021 Ralph Boschung022 Alessio Deledda0

 

Βαθμολογία ομάδων:

ΘέσηΟμάδαΒαθμοί1 Carlin472 UNI-Virtuosi433 Prema Powerteam394 HitechGP305 ART Grand Prix246 MP Motorsport207 Charouz Racing System128 DAMS109 Trident110HWA Racelab111 Campos Racing0 ]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα