ΟΦΗ-ΑΕΚ: Το 'Γεντί Κουλέ' ήταν άδειο, αλλά είχε τον ελληνικό παλμό του μπαλκονιού

20:44 14/6/2020 - Πηγή: Contra

Το 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης', για τους φίλους 'Γεντί Κουλέ', είναι χτισμένο στα Καμίνια του Ηρακλείου. Μια πολυπληθής φτωχική συνοικία της κρητικής πόλης, στην οποία οι άνθρωποι του ΟΦΗ εγκαινίασαν την ιδιόκτητη έδρα τους τον Νοέμβριο του '51. 'Φαβέλα' αποκαλείται υποτιμητικά, ακόμη κι από τους ίδιους τους κατοίκους, η περιοχή, καθώς τα παμπάλαια κτίρια και τα χαμόσπιτα είναι το ένα πάνω στο άλλο. Μεσοτοιχία.

Από αμέτρητα τέτοια κτίσματα περιστοιχίζεται κάθε πλευρά του γηπέδου. Κτίσματα πάντως που εξασφαλίζουν δωρεάν πρόσβαση,

κυρίως δε ορατότητα, στους εντός έδρας αγώνες του Ομίλου.

Το συνήθειο πολλών να μαζεύονται σε μπαλκόνια και αυλές για να μην πληρώνουν εισιτήριο χρονολογείται 10ετίες. Στη Νίκαια και όχι μόνο αποτελεί παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά. Αναγκαστικά όμως στην εποχή του κορονοϊού και της απαγόρευσης εισόδου στην κερκίδα είναι η αποκλειστική διέξοδος των πιστών οπαδών για να μην χάνουν τους αγώνες.

Οι φίλοι του ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκαν κάθε μέρος που μπορούσαν να σταθούν. Άλλοι στα δεξιά της Θύρας 4 κι άλλοι σε πολυκατοικίες, ίσες ή ψηλότερες από τις κερκίδες, συγκεντρώθηκαν πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού με την ΑΕΚ, του πρώτου εντός έδρας στα πλέι οφ, για να στηρίξουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Σίμου. Με συνθήματα και ιαχές πάλευαν να καλύψουν την απόκοσμη σιωπή των άδειων καθισμάτων, μια εικόνα σίγουρα παράταιρη συγκριτικά με τις σχεδόν 4.500 που έμπαιναν ανά δύο εβδομάδες στο γήπεδο, για την έκτη σε προσέλευση κόσμου ομάδα της Super League 1.

Ο φακός της Eurokinissi αποτύπωσε την... αθρόα προσέλευση των, περισσότερων από 50, οπαδών των γηπεδούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα