Κανόνας-επανάσταση για το ποδόσφαιρο στο FA Cup

11:13 6/2/2024 - Πηγή: Contra

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το FA Cup θα μπορούσε να εισαγάγει μια αλλαγή που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην 153χρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Το FA Cup δεν έχει υποστεί πολλές επαναστατικές αλλαγές στο πέρασμα του χρόνου, με πιο αξιοσημείωτη την εισαγωγή του VAR τα τελευταία χρόνια και ακολούθως, τα διπλά ματς σε 3ο και 4ο γύρο. Φέρεται ωστόσο, ότι η διοργάνωση θα μπορούσε να είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη αλλαγή κανόνων στην ιστορία της.

Υπαρκτό είναι το σενάριο η FA να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δοκιμάσει έναν κανόνα, με βάση τον οποίον,

οι παίκτες θα αποβάλλονται για 10 λεπτά αν κάνουν άσχημα φάουλ ή διαφωνούν με τους διαιτητές του αγώνα.

Το Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρόκειται να πραγματοποιήσει ετήσια συνεδρίαση τον επόμενο μήνα, κατά την οποία αναμένεται να εγκρίνει τις δοκιμές. Όμως η τελική απόφαση θα ανήκει στην FA για το αν θα καθιερώσει τον κανόνα για το Κύπελλο Αγγλίας.

Ο εν λόγω κανόνας υπάρχει σαν concept από το 2019, αλλά δεν έχει ακόμη παρατηρηθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κάτι που θα αποτελούσε επαναστατική κίνηση για το άθλημα. Επιπρόσθετα, υφίσταται στο ράγκμπι και το χόκεϊ επί πάγου και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός στη μείωση της ποσότητας των εντάσεων.

Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι τελικά η απόφαση αν και δύσκολα θα παραμείνουν αναλλοίωτοι οι κανονισμοί, πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψιν πως οι αλλαγές στα αθλήματα, όπως και στην ζωή, μοιάζουν αναπόφευκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Το μήνυμα του Μαρτίνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό

Ρόμα: Αλλαγή πλεύσης ή πυροτέχνημα;

Keywords
Τυχαία Θέματα