Η μεγάλη μάχη για την υπογραφή του Τσάμπι Αλόνσο προ των πυλών

11:06 15/9/2023 - Πηγή: Contra

Οκτώβριος 2022 και η Μπάγερ Λεβερκούζεν βρίσκεται σε αγωνιστικό αδιέξοδο αποφασίζοντας εν τέλει να προχωρήσει σε αλλαγές σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας. Οι Ασπιρίνες δίνουν τα κλειδιά στον Τσάμπι Αλόνσο και ο Βάσκος μεταμορφώνει την ομάδα προς το καλύτερο και συνεχίζει το εξαιρετικό έργο όντας αήττητος τη φετινή σεζόν με τρεις νίκες στο γερμανικό πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο.

Η Μπάγερ έχει διασφαλίσει τα συμφέροντά της όσον αφορά στο συμβόλαιο του Αλόνσο, καθώς η συμφωνία προβλέπει πως ο πρώην τεχνικός της Σοσιεδάδ βάσει συμφωνίας θα είναι προπονητής της ομάδας τουλάχιστον

μέχρι το 2026. Οπότε, όποιος θελήσει να δώσει θέση προπονητή στον Αλόνσο θα πρέπει πρώτα η Λεβερκούζεν να δώσει το ΟΚ και να αποζημιωθεί για τη συγκατάθεσή της.

Και μια τέτοια στιγμή έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα μια και το όνομα του 41χρονου προπονητή παίζει δυνατά για δύο κλαμπ. Την Ρεάλ Μαδρίτης μια και ο Αλόνσο παρουσιάζεται από τα Μέσα ως ο εκλεκτός του Φλορεντίνο Πέρεθ για τη διαδοχή στη θέση του Κάρλο Αντσελότι (εκπνέει το συμβόλαιό του καλοκαίρι του '24) και την Μπάγερν Μονάχου. Είναι εδώ και μέρες που η θέση του Τόμας Τούχελ δείχνει επισφαλείς λόγω προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στον προπονητή και τη διοίκηση.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πολλά ρεπορτάζ στον γερμανικό Τύπου που παρουσιάζουν τη διοίκηση της Μπάγερν να έχει κατασταλάξει στην περίπτωση του Αλόνσο. Και αναφερόμαστε σε δύο ομάδας, Μπάγερν - Ρεάλ, που γνωρίζουν εξαιρετικά καλά τον Τσάμπι αφού ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε αμφότερες.

Για τους Μαδριλένους ο Αλόνσο έπαιξε από το 2008 έως το 2014 κι έπειτα πουλήθηκε αντί 9.000.000 ευρώ στην Μπάγερν. Στην Βαυαρία ο Τσάμπι αγωνίστηκε ως το 2017 και έπειτα αποσύρθηκε για να γίνει προπονητής στις ακαδημίες της Ρεάλ. Θυμίζουμε πως οι Μερένχες είχαν αγοράσει τον 41χρονο το 2009 με 34.500.000 ευρώ από την Λίβερπουλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα