Cska

11:24 29/4/2021 - Πηγή: Contra

Η ΤΣΣΚΑ στο φάιναλ-φορ. Σιγά το νέο, θα πείτε και θα' χετε δίκιο. Η ρωσική ομάδα σκούπισε, εν τέλει, την χτυπημένη από ατυχίες Φενέρ (κορωνοϊός και τραυματισμοί την αποδεκάτισαν) και με 3-0 νίκες έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το ραντεβού της Κολωνίας, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω αποφασίστηκε να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους. Τηρουμένων των προβλημάτων που συνάντησε φέτος (αποχώρηση Μάικ Τζέιμς, τραυματισμός Μιλουτίνοφ, Μπολομπόϊ, νωρίτερα στη χρονιά των Σενγκέλια, Χάκετ, Κλάιμπερν) η πρόκρισή της ήρθε πολύ εύκολα.

Όχι ότι δεν έχει ξανακάνει sweep. Αυτό ήταν το έκτο, για μια ομάδα η οποία πέρασε σε φάιναλ-φορ για 8η συνεχή χρονιά (έχει ξανακάνει τέτοιο σερί) και συνολικά για 20ή στην ιστορία της. Καμιά άλλη δεν έχει τόσες συμμετοχές, αν και τις παρουσίες της στο ραντεβού των κορυφαίων δεν το έχει εξαργυρώσει όσο θα' πρεπε, μετρώντας τέσσερα τρόπαια και 7 συμμετοχές σε τελικούς. Παραμένει, ωστόσο, το ρωσικό κλαμπ που σε δυο χρόνια θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, η κυρίαρχος των F4, αφού όταν μιλάς για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, κάπου είσαι σίγουρος ότι θα έχεις συναντήσεις κόκκινες φανέλες και το ρυθμικό σύνθημα Τσε-εσ-κα (ή Ρα-σί-για).

Εντάξει, η Φενέρ πήγε κουτσουρεμένη στη Μόσχα, με μισή ομάδα και χωρίς τον προπονητή της Ιγκόρ Κοκόκσκοφ, που χτυπήθηκε από κορωνοϊό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, με τους Τούρκους πλήρεις, τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο εύκολα για την ΤΣΣΚΑ. Μπορεί να περνούσε και πάλι, όχι όμως με 3-0 και φανερή την αίσθηση πως ό,τι κι αν έκανε η Φενέρ, τουλάχιστον στα δυο πρώτα ματς, οι Ρώσοι θα πατούσαν απλά το γκάζι και ... εξφανιζόλ.

Και στον τρίτο αγώνα, όμως, όπου η Φενέρ είχε τόσο τον Γιαν Βέσελι, όσο και τον Αχμέτ Ντουβερίογλου διαθέσιμους, άρα δε μειονεκτούσε τόσο πολύ μέσα στη ρακέτα, τι έγινε; Ακόμη κι όταν οι Τούρκοι μπήκαν φουριόζοι, προηγήθηκαν με 12-0 και 33-23, αυτή που στο τέλος μαζεύτηκε στο κέντρο του γηπέδου για το "ζντό" της νίκης και τα πανηγύρια της πρόκρισης ήταν η ΤΣΣΚΑ. Η ρωσική ομάδα βρέθηκε στο -10, αλλά γρήγορα μάζεψε τη διαφορά.

Κάνοντας μάλιστα ένα επί μέρους 6-35, μεταξύ δεύτερου και τρίτου δεκαλέπτου και βομβαρδίζοντας με τρίποντα το τουρκικό καλάθι, έφτασε στη νίκη και η Ero

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Contra