Τα Oscars μετακομίζουν

11:53 23/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Η αλήθεια είναι πως μετά τα νέα για την πτώχευση της Kodak μας πέρασε από το νου η ιδέα πως ίσως η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών να χρειαστεί να αλλάξει χώρο διεξαγωγής αλλά δεν φανταστήκαμε πως η ιδέα αυτή μπορεί, πράγματι, να υλοποιηθεί.

Το εμβληματικό Kodak Theater είναι άρρηκτα συνδεδεμένο

με την λαμπερή απονομή και αν δεν διαβάζαμε στο Hollywoodreporter.com τις φήμες που θέλουν, στα αλήθεια, την Ακαδημία μετά από μια δεκαετία παρουσίας στο συγκεκριμένο θέατρο να εξετάζει το ενδεχόμενο της μετακόμισης της τελετής σε κάποιο άλλο venue δεν θα πιστεύαμε πως κάτι τέτοιο μπορεί, στα αλήθεια, να συμβεί. Και όμως.

“Το πλάνο μας αυτή τη στιγμή είναι να εξασκήσουμε την επιλογή αυτή (σ.σ. να αλλάξουν χώρο διεξαγωγής) και να δούμε πώς θα πάει. Είμαστε ανοιχτοί” δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Tom Sherak σε συνέντευξη στο Hollywoodreporter. “Προσωπικά αγαπώ το Kodak…Είμαι εκεί από την αρχή. Αλλά τον επόμενο χρόνο το Kodak και άλλοι υποψήφιοι θα έρθουν σε εμάς να συζητήσουμε και θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση κάποια στιγμή”.

Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ διεξάγεται στο Kodak Theater από το 2002 αλλά το μακράς διάρκειας συμβόλαιο της Ακαδημίας με τον συγκεκριμένο χώρο διαθέτει την επιλογή της λήξης της συμφωνίας μετά από μία δεκαετία και η δεκαετία μόλις ολοκληρώθηκε συμπίπτοντας χρονικά με την ατυχή στιγμή της εταιρείας Kodak που είναι η ιδιοκτήτρια του θεάτρου. Ατυχής στιγμή που οφείλεται στην αδυναμία της Kodak να ακολουθήσει τις εξελίξεις της νέας ψηφιακής εποχής και να βρεθεί χρεωμένη με μερικά εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα χρέη της Kodak, της εταιρείας στην οποία χρωστά, στα αλήθεια, το σινεμά την ύπαρξή του αφού είναι η εφευρέτης τόσο της πρώτης κάμερας το 1888 αλλά και του 35mm film, αγγίζουν τα 16,7 εκατομμύρια δολάρια στη Sony, 14,2 εκατομμύρια δολάρια στην Warner Bros, 6,8 εκατομμύρια δολάρια στην Paramount Pictures, 4,2 εκατομμύρια δολάρια στη Disney και 9,3 εκατομμύρια δολάρια στην NBC Universal και οδήγησαν στην απόφαση της πτώχευσης στις 19 Ιανουαρίου φέτος.

Δέκα χρόνια πριν, το Μάρτιο του 2002, η Ακαδημία υπέγραψε συμφωνία με την Kodak για το θέατρο αυτό στο οποίο ήταν χορηγός και βρήκε, επιτέλους, τη στέγη που της χρειαζόταν μετά από πολλές μετακομίσεις. Το θέατρο, σχεδιασμένο από τον David Rockwell έγινε το οικείο μέρος των εκατομμυρίων θεατών που παρακολουθούν κάθε χρόνο την απονομή από κοντά στο L.A. αλλά και από μακριά, από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Το δεκαετές συμβόλαιο ολοκληρώνεται φέτος που η απονομή θα λάβει χώρα στις 26 Φεβρουαρίου 2012 και το ζήτημα είναι ακόμα και το αν η Kodak θα καταφέρει να συνεχίσει να είναι χορηγός του θεάτρου το οποίο προσανατολίζεται, επίσης, προς το να πουλήσει τα δικαιώματα σε κάποιον από τους ανταγωνιστές της.

Η κρίση είναι παγκόσμια, όπως πολύ καλά ξέρετε, χτυπά απρόβλεπτα, αλλάζει άρδην τα δεδομένα και μας υπενθυμίζει πως τα πάντα είναι ρευστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα