Ένα βραβείο στις Άλπεις

11:45 18/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Δε μιλάμε, βεβαίως, για την οροσειρά αλλά για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, όπως ήδη έχετε καταλάβει που συνεχίζοντας την πορεία της στα διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 60.000 δολαρίων, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σε αναγνώριση θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών απονέμεται το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και υποψήφιες ήταν δώδεκα, συνολικά, ταινίες φέτος και ήταν όλες πολύ δυνατές, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, αλλά η πρωτοτυπία της ελληνικής συμμετοχής ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει.

Το

βραβείο ανακοινώθηκε χθες από την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του 59ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Rachel Ward.

Και, κάπως έτσι, η Ελλάδα βρέθηκε στις διεθνείς συζητήσεις όχι μόνο εξαιτίας της κρίσης και των χθεσινών βουλευτικών εκλογών τις οποίες παρακολουθούσε όλος ο κόσμος αλλά και για τα επιτεύγματα των δημιουργών της, μαζί με τα ευχάριστα αθλητικά νέα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας που κέρδισε το Σάββατο τη Ρωσία στο Euro και συνεχίζει.

Οι Άλπεις, σε σενάριο Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίπππου έκαναν πρεμιέρα στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας όπου κέρδισαν το βραβείο Osella καλύτερου σεναρίου.

www.sff.org.au

Keywords
Τυχαία Θέματα