Wight – Through The Woods Into Deep Water

03:50 30/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι Wight έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν δικαιολογημένη αίσθηση στους φίλους του σκληρού ήχου ανά την Ευρώπη. Ευκαιρία να τους γνωρίσουμε κι εμείς.

Οι Wight είναι οι Rene Hofmann (φωνή, κιθάρα), Peter-Philipp Schierhorn (μπάσο) και Michael Kluck (τύμπανα) και κατάγονται από το Darmstadt της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ με το Through The Woods Into Deep Water να έρχεται ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο τους Wight Weedy Wight.

Απόφοιτοι της σχολής Black Sabbath

και με επιρροές από το stoner rock, το doom metal και την ψυχεδελική σκηνή των 70′s, οι Wight σερβίρουν ένα εκρηκτικό χαρμάνι που θα τους ανεβάσει ψηλά στην ιεραρχία της Ευρωπαικής stoner/doom σκηνής, αλλά παράλληλα θα γοητεύσει όσους έχουν μια συμπάθεια προς το σκληρό ήχο. Αυτό που κάνει εντύπωση με το πρώτο κιόλας άκουσμα, είναι πως οι Wight έχουν αφομοιώσει με ιδιαίτερη επιτυχία τις επιρροές τους και έχουν φτιάξει ένα άλμπουμ που, ναι μεν δεν έχει κάτι καινούριο να πει, στέκεται δε με μεγάλη επιτυχία στο προσκήνιο συνεισφέροντας ποιοτικά στην εξέλιξη του συγκεκριμένου μουσικού υβριδίου, που δείχνει να γιγαντώνεται με το πέρασμα των χρόνων.

Η συνθετική και εκτελεστική δεινότητα των Wight τους επιτρέπει να μετακινούνται με ευκολία από το psychedelic rock anthem Southern Comfort & Northern Lights στα πιο bluesy Master of Nuggets και You κι από την ακουστική folk του instrumental Halfway to Infinity στον doom metal επίλογο του ομώνυμου track του δίσκου. Το άλμπουμ, συνολικής διάρκειας περίπου μιας ώρας, διέπεται από υποδειγματική παραγωγή η οποία, άλλοτε τοποθετεί έξυπνα το κάθε όργανο στη σωστή του θέση και άλλοτε σερβίρει ένα ολοκληρωμένο groovy πακέτο από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς.

Παράλληλα, η χρήση οργάνων πέραν της Αγίας Τριάδας -μπάσο, κιθάρα, τύμπανα-, σε σημεία-κλειδιά του δίσκου είναι καθοριστική για την εξέλιξη του project των Wight. Για παράδειγμα, το σαξόφωνο και τα πλήκτρα απογειώνουν το 11λεπτο Southern Comfort & Northern Lights και η φυσαρμόνικα προσθέτει το απαραίτητο blues συστατικό στο You.

Παλιομοδίτικο -με την καλή έννοια-, σκληρό, αλλά και όπου απαιτείται μελωδικό, To Through The Woods Into Deep Water είναι ένα άλμπουμ που σέβεται και τιμά, ως οφείλει, τις επιρροές του αλλά παράλληλα καταφέρνει να ακούγεται φρέσκο, ζωντανό και φιλόδοξο.

Παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ, αλλά και να το κατεβάσετε πληρώνοντας όσο εσείς επιθυμείτε ή να το αγοράσετε σε φυσικό format.

Links:

wightism.com
facebook.com/wightism
soundcloud.com/wight

Label: Bilocation Records, Fat&Holy Records
Track(s) for your mixtape: ‘Southern Comfort & Northern Lights’, ‘Halfway to Infinity’, ‘You’

Keywords
Τυχαία Θέματα