Μακρόν: Δεν γνωρίζω αν ο Πούτιν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να διαπραγματευτεί με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης στον σταθμό TF1, δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προτίθεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να διαπραγματευτεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι μια ειρηνευτική συμφωνία.
Υπογράμμισε ωστόσο πως αν δεν μεταβεί, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κανένας δεν επιθυμεί να κηρύξει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στις εχθροπραξίες και ότι η Ουκρανία θα πρέπει να είναι σε θέση να εισέλθει αποφασιστικά σε διαπραγματεύσεις που αφορούν την εδαφική της ακεραιότητα. Σημείωσε επίσης ότι η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας προς το Κίεβο είναι η παροχή βοήθειας για τη δημιουργία ενός αξιόμαχου ουκρανικού στρατού, ικανού να αντιμετωπίσει στο μέλλον οποιασδήποτε μορφής ρωσική επιθετικότητα.
Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε ότι η χώρα του, η Βρετανία και άλλες χώρες είναι πρόθυμες να στείλουν – εφόσον υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο και κατόπιν απόφασης του ΟΗΕ – στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες θα εγκατασταθούν κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.
Ερωτηθείς αν και κατά πόσο πιστεύει ότι θα πρέπει η Γαλλία να έχει «οικονομία πολέμου», σημείωσε πως το 2017 η Γαλλία δαπανούσε για την άμυνά της 32 δισεκ. ευρώ, ενώ σήμερα δαπανά περί τα 50 δισεκ. ευρώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει τριπλασιαστεί η παραγωγή αεροπλάνων Rafale.
Ως προς το ζήτημα της χρησιμοποίησης της ικανότητας πυρηνικής αποτροπής που διαθέτει η Γαλλία προς όφελος του συνόλου της Ευρώπης, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως πάντα υπήρχε μία ευρωπαΐκή διάσταση στις δυνατότητες πυρηνικής αποτροπής που διαθέτει Γαλλία, σημειώνοντας ωστόσο πως τον τελευταίο λόγο στο ζήτημα αυτό θα τον έχει πάντα ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας.
Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι σταδιακά τα αμερικανικά συμφέροντα θα είναι όλο και λιγότερα στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της Γαλλίας και υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε επίσης ότι λόγω της πανδημίας κορονοϊού αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι με αυτές τις κρατικές δαπάνες προστατεύτηκε η γαλλική παραγωγική ικανότητα και η απασχόληση.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στη Γαλλία, επισημαίνοντας όμως ότι με το μέτρο αυτό δεν θα ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ο πρόεδρος Μακρόν τάχθηκε επίσης κατά της αύξησης της φορολόγησης των μεγάλων κληρονομιών, λέγοντας πως η φορολόγηση στη Γαλλία είναι ήδη υψηλή και ότι επιδίωξη του είναι η παροχή σε όλους τους Γάλλους της δυνατότητας να αυξάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Ο πρόεδρος Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας λέγοντας πως «συνιστούν ντροπή», ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για αναθεώρηση της οικονομικής του συμφωνίας με την Ευρωπαΐκή Ένωση.
Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε πως πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση η οποία είναι απαράδεκτη, ενώ ερωτηθείς αν θα χαρακτήριζε την πολιτική του Ισραήλ «γενοκτονία», σημείωσε πως αυτό ειναι αρμοδιότητα των ιστορικών και όχι ενός προέδρου της Δημοκρατίας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Αυτόματος κόφτης για τη Ζωή
- Ο σιωπηλός γίγαντας με το ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα
- Ο Έρλινγκ Χάαλαντ «χτίζει» συλλογή αυτοκινήτων αξίας 10 εκατ. ευρώ – Το νέο του απόκτημα
- F1: Δείτε το νέο τρέιλερ της της πολυαναμενόμενης ταινίας με τον Μπραντ Πιτ
- Μακρόν: Δεν γνωρίζω αν ο Πούτιν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να διαπραγματευτεί με τον Ζελένσκι
- ΝΟΚ: Κατατέθηκε η τροπολογία – Τι προβλέπει
- Βουλή: Τροποποιούνται οι διατάξεις για τους περιορισμούς συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή για συζύγους πολιτικών και συγγενείς α’ βαθμού
- Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO
- Αλ. Μεϊκόπουλος: Καμιά εμπιστοσύνη στο ελληνοϊταλικό μνημόνιο για επενδύσεις στα τρένα
- ΠΟΦΕΕ: Προσοχή για απάτες σε βάρος πελατών λογιστικών γραφείων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Τελευταία Νέα BankWars
- Μακρόν: Δεν γνωρίζω αν ο Πούτιν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να διαπραγματευτεί με τον Ζελένσκι
- Βράβευση Κυρ. Μητσοτάκη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας: «Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό»
- Το σκηνικό για τις διαπραγματεύσεις Ρώσων-Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη
- Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα εισέλθει «με όλη του την ισχύ» στην Λωρίδα της Γάζας
- Αλβανία: Τέταρτη θητεία Ράμα
- Τι λέει η κυβέρνηση και πως απαντά η αντιπολίτευση στα πορίσματα για τα Τέμπη
- ΙΣΝ: Δωρεά αεροσκάφους αεροδιακομιδών στο ΕΚΑΒ
- Ο τουρισμός στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης – Στα 30,2 δισ. η άμεση συνεισφορά στην οικονομία το 2024
- Συμφωνία-μαμούθ 142 δισ. για εξοπλιστικά υπέγραψαν Τραμπ και Σαουδική Αραβία
- Πιερρακάκης σε Eurogroup και ECOFIN: Στήριξη σε ψηφιακό ευρώ και κοινή ευρωπαϊκή άμυνα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Κάννες 2025: Τέλος το nude look στο κόκκινο χαλί – Το νέο dress code του λαμπερού φεστιβάλ (pics)
- Ουρουγουάη: Πέθανε ο Μουχίκα, ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου
- ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για ΑμεΑ – Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος
- Αλλαγές στη δήλωση ΦΠΑ: Υποχρεωτική μηνιαία υποβολή για 5.057 νέες επιχειρήσεις από τέλη Μαΐου
- Συνεδρίαση δύο ταχυτήτων στη Wall Street – Ισχυρά κέρδη για τις τεχνολογικές μετοχές
- TITAN: Πώς μια βαριά βιομηχανία έγινε πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη
- Ο όμιλος Autohellas ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την CHANGAN
- Γερμανία: Βράβευση Μητσοτάκη για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας
- Ο σιωπηλός γίγαντας με το ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα