Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του “Λάσπη και Στρατιώτες”

11:05 28/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ιαπωνικός στρατός εισχωρεί στην κινεζική ενδοχώρα, προελαύνοντας μέσα από ανώνυμα χωριά και παλεύοντας με την εξάντληση, τα φυσικά εμπόδια, τη μόνιμη αίσθηση απειλής και την ίδια την παράλογη φύση του πολέμου. Γυρισμένο στην Κίνα το 1939, εν μέσω του δεύτερου σινο-ιαπωνικού πολέμου, το «Λάσπη και Στρατιώτες» απαθανατίζει τα πεδία της μάχης, μπολιάζοντας αυτή τη σχεδόν ντοκιμαντερίστικη απεικόνιση με τα φανταστικά σενάρια που ξετυλίγονται ανάμεσα σε μία ομάδα στρατιωτών – θραύσματα

προσωπικών ιστοριών και μικρών ηρωισμών χωρίς πραγματικούς ήρωες. Μέσα από την κάμερα του Τομοτάκα Τασάκα, άνθρωποι και τοπία γίνονται ένα, με τις μηχανικές κινήσεις και την επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα των στρατιωτών να αποκτούν μια σχεδόν αβάν-γκαρντ κινηματογραφική υφή. Υπνωτιστικό και ανατριχιαστικά ρεαλιστικό, το «Λάσπη και Στρατιώτες» είναι μια βαθιά αντιπολεμική ταινία και, πάνω απ’ όλα, η εμπειρική αποτύπωση μιας φριχτής πραγματικότητας, όπου η ηθική αποτελεί το μεγαλύτερο θύμα σε έναν αγώνα με μάταιο στόχο. Θ.Π.

Εναλλακτικοί τίτλοι: Tsuchi to Heitai/ Mud and Soldiers
Σκηνοθεσία / Director: Tomotaka Tasaka
Σενάριο / Screenwriter: Ryôzô Kasahara
Φωτογραφία / DoP: Saburo Isayama, Tatsuyuki Yokota
Μουσική / Music: Eiso Nakagawa
Ηθοποιοί / Principal Cast: Isamu Kosugi, Izome Shiro, Bontaro Miake
Ιαπωνία / Japan
1939
Ασπρόμαυρο / B&W
119′
Ιαπωνικά / Japanese

Η ταινία “Λάσπη και Στρατιώτες“ θα προβληθεί την  Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ 2 στις 21:00 στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Φεστιβάλ προσφέρει  3 διπλές προσκλήσεις σε ισάριθμους αναγνώστες του για την προβολή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα “Λάσπη και Στρατιώτες” αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email.

Keywords
Τυχαία Θέματα