No Clear Mind – “Mets”

11:17 28/5/2013 - Πηγή: Mixtape

Από τα Χανιά μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και από το Μετς μέχρι τα Τίρανα, οι No Clear Mind είναι ίσως το πιο “παγκόσμιο” σχήμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα.Αρκεί μια βόλτα στη σελίδα τους στο facebook για να δείτε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που σχολιάζουν τα posts των NCM είναι κυρίως εκτός συνόρων και μάλιστα με αντιπροσώπους από όλες σχεδόν τις ηπείρους.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Dream

Is Destiny, η πρώτη τους D.I.Y. ηχογράφηση, έβρισκε μια πρωτόγνωρη αποδοχή, από ακροατές ανά τον κόσμο με τα views των κομματιών τους στο youtube να αγγίζουν επταψήφιο νούμερο.

Συγκυρία και τύχη θα πει κάποιος, χρειάζεται όμως και πολύ καλή μουσική θα συμπληρώσω εγώ, αφού κομμάτια όπως το “Static” και το “Dream Is Destiny” σπάνια φτάνουν στα αυτιά μας αυτές τις μέρες. Το πράγμα ασφαλώς θα είχε μείνει εκεί, αν οι No Clear Mind δεν ήταν μια μπάντα που δουλεύει πολύ, κλεισμένη στο home studio της για μέρες, που έχει καταφέρει να αφομοιώσει με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερες από τις επιρροές της φτιάχνοντας τελικά το δικό της ήχο και δίνοντας τελικά μια πραγματική αίσθηση ουσιαστικής συνέχειας από το πρώτο άλμπουμ στο δεύτερο.

Ακούγοντας κανείς πλέον κομμάτια όπως το “When You Sat By Your Window Pane” ή το “Celeste” -τα δύο εναρκτήρια tracks του Mets-, θα αναγνωρίσει αμέσως τον ήχο των No Clear Mind. Ένας ήχος που από τη μία πατάει στο Χατζιδάκι και από την άλλη στο post-rock, χωρίς όμως να επιτρέπει παρεξηγήσεις μεταξύ τους, που καταφέρνει να ακούγεται παγκόσμιος αλλά τελικά είναι τόσο ελληνικός και οικείος, χωρίς όμως ίχνος φολκλορισμού.

Τα δέκα κομμάτια του Mets -8 ορχηστρικά και 2 συνοδεία φωνητικών- βασίζονται κυρίως στη μελωδία και στο λυρισμό, αφήνοντας όμως ενίοτε έδαφος στον κιθαριστικό θόρυβο και τον αυτοσχεδιασμό, χτίζοντας τελικά μια μοναδική κινηματογραφική ατμόσφαιρα με έντονες συναισθηματικές εκρήξεις, που ταξιδεύει το μυαλό και γαληνεύει την ψυχή προτού το πάρεις χαμπάρι. Αυτή είναι η γοητεία στα κομμάτια του Mets: αρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα ακρόασης για να σε απομακρύνουν νοητά από εκεί που κάθεσαι και να σε μεταφέρουν κάπου αλλού, κάπου όμορφα.

Το Mets, με εξώφυλλο όχι κάποιο γραφικό σοκάκι της ομορφότερης γειτονιάς της Αθήνας, αλλά την Πυραμίδα των Τιράνων, είναι ο πρώτος τους “κανονικός” δίσκος στα πρότυπα της δισκογραφίας, κάτω από τη στέγη της Inner Ear, και επιτρέπει πλέον στους No Clear Mind να φτάσουν σε περισσότερο κόσμο και να έχουν κάποια από τα προβλήματά τους λυμένα.

Οι No Clear Mind είναι μια μπάντα που ποτέ δεν αυτοπροβλήθηκε και δεν διαφημίστηκε ως κάτι καινοτόμο, κατάφερε όμως να χτίσει ίσως το πιο ουσιαστικό hype των τελευταίων ετών ξεκινώντας από μικρά πειραματικά στέκια και φτάνοντας μέχρι το σημαντικότερο ίσως live stage της Κωνσταντινούπολης, το Peyote, και το Mets είναι το πολύ σημαντικό δεύτερο βήμα προς την καθιέρωσή τους στην ελίτ της σύγχρονης μουσικής της χώρας μας.

Το Mets κυκλοφορεί σε σε διπλό 10” βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την Inner Ear.

Οι No Clear Mind θα παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ για πρώτη φορά ζωντανά στο Αθηναϊκό κοινό, την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή).

Ώρα Έναρξης 21:00, είσοδος 5 ευρώ. [fb event]

Label: Inner Ear Records
Track(s) For Your Mixtape: “Celeste”, “Babel”, “People Changing In The Streets”

Keywords
Τυχαία Θέματα