Φεστιβάλ των Χρωμάτων στο Μεταξουργείο το Σαββατοκύριακο

13:41 24/5/2013 - Πηγή: Mixtape

Το φεστιβάλ των Χρωμάτων είναι η γιορτή των Ινδουιστών με την οποία υποδέχονται την άνοιξη και το όνομα της δανείζεται μια νέα αυτοοργανωμένη προσπάθεια από κατοίκους και ανθρώπους / συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Το εγχείρημα αυτό που θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Mαϊου, αποτελεί μια εν δυνάμει απάντηση στα κατά καιρούς σχέδια για “επενδύσεις” και “αξιοποίηση” από επιχειρηματίες της πολυπολιτισμικής αυτής γειτονιάς της Αθήνας

με σκοπό τον εξευγενισμό της (gentrification) και πρόκειται για ένα πανήγυρι χρώματων και μουσικής με συναυλίες, εικαστικές παρεμβάσεις, φυτεύσεις,street art, τσίρκο, παιχνίδι θησαυρού, χρωματοπόλεμο. Είναι μια απόπειρα των ανθρώπων που δρουν, ζουν και δημιουργούν σε αυτή τη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας να συμπυκνώσουν την καθημερινή δημιουργία σε μια πανδαισία χρώματος στα πλαίσια μια μη εμπορευματικής επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου.

Από τις 2 το μεσημέρι στο Δημόσιο Σήμα (Λεωνίδου και Πλαταιών) θα ξεκινούν στις 2 μέρες του φεστιβάλ εργαστήρια φαντασίας και χρωμάτων για μικρούς και μεγάλους, διαδραστικό trash art ψηφιδωτό και κατά τη διάρκεια της κάθε ημέρας εικαστικές παρεμβάσεις θα απλωθούν στους πέριξ δρόμους. Το εγχείρημα στηρίζει με φαγητό η κοινωνική κουζίνα “ο Άλλος Άνθρωπος” ενώ στα μουσικά δρώμενα του φεστιβάλ συγκαταλέγονται και τα παρακάτω ονόματα: κρουστά της τάκη, ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ, STAVROS DADOUSH & LOS TIGAINOS, Dtaeys+Αόρατος Εχθρός, QUILOMBO, DJ Snatch, BATALA, RadioSol, Muchatrela και άλλα πολλά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του facebook για το event.

RadioSol – ‘Στ’ ουρανού το Σικάγο’

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα