My Wet Calvin – “Choirs”

00:04 10/4/2012 - Πηγή: Mixtape

To mixtape.gr σε συνεργασία με τους My Wet Calvin και την Inner Ear παρουσιάζει σήμερα το τραγούδι που ανοίγει το album – και το λευκό βινύλιο – του “Happened Before“, και το οποίο μας παρουσιάζει ο παραγωγός του, Coti K.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε το “XS Underwear” και μάθαμε τις πληροφορίες της νέας κυκλοφορίας των My Wet Calvin.

Μερακλήδικα παιδιά, ο Άρης και ο Λεωνίδας είτε πρόκεται για τις ζωντανές τους εμφανίσεις είτε

για τις χειροποίητες diy κυκλοφορίες τους από το 2005 όταν μας συστήθηκαν ως ντουέτο, προερχόμενοι και οι δύο από διαφορετικές – γνωστές εκείνη την εποχή-  μπάντες τους Inert goo και τους Relevant Box αντίστοιχα, για την νέα τους κυκλοφορία φυσικά και δεν περιορίστηκαν.

Όπως μαθαίνουμε από την Inner Ear λοιπόν…:

“Ο δίσκος έχει τη δική του ασυνήθιστη ιστορία, καθώς αποτελείται από 10 κομμάτια που αρχικά προορίζονταν για μεμονωμένα singles, αλλά τελικά αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στο ίδιο album, συνοψίζοντας όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ηχητική ταυτότητα των My Wet Calvin. Από τη mainstream dancefloor εξωστρέφεια του “XS Underwear”, ως τη νωχελική pop αυτοκριτική του “Homeless Ego” και από το αδιάκοπο φλερτ θορύβου και μελωδίας στο “Choirs”, ως το ανορθόδοξο πάντρεμα dub ρυθμολογίας και shoegaze ρομαντισμού στο “What Do You Say?”, αυτός είναι ένας δίσκος που γιορτάζει τις αντιθέσεις του.  Ο Coti K., ο Silly Boy, oFelizol, ο Νίκος Τριανταφύλλου, και ο Γιώργος Πρινιωτάκης είναι οι 5 άνθρωποι που υπογράφουν την παραγωγή, ενώ στα φωνητικά συμμετέχουν ο Egg Hellκαι η Στέλλα Χρονοπούλου (Expert Medicine).”

Εξαιρετικό – αναπάντεχο – πολυσυλλεκτικό το concept λοιπόν του νέου album των My Wet Calvin, και ανυπομονούμε να το λάβουμε στα χέρια μας.

Με τις προπαραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω του webstore της Inner Ear, το “Happened Before” διατίθεται σε cd αλλά και σε μία εντυπωσιακή έκδοση σε συλλεκτικό box set σε artwork και packaging με την επιμέλεια του group, το οποίο περιέχει 5 έγχρωμα επτάιντσα βινύλια, ένα για κάθε χρώμα του εξωφύλλου: μπλε, κόκκινο, κίτρινο, λευκό και μαύρο.

Φυσικά και θα παρουσιάσουν ζωντανά το album σε ένα live-release party στο Bios το Σάββατο 28 Απριλίου, με τους Monday Night Fever ανοίγουν την βραδιά.

O Coti K. είναι ο παραγωγός του λευκού βινυλίου, του οποίου το τραγούδι “Choirs” ανοίγει και το album.

O έμπειρος Coti K. λέει για το “Choirs“:

“Η σκέψη μου πίσω από την παραγωγή του Choirs είναι απλή. Να γίνει μονολιθικό, κάτι σαν ανάμνηση που έχω από το “Pornography” των Cure, το οποίο όμως, έχω ν’ακούσω δεκαετίες...”
My Wet Calvin – Choirs by Mixtape.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα