Betty is back (*spoiler)

12:28 9/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Πέρασε μία εβδομάδα από την προβολή του τρίτου επεισοδίου της πέμπτης σεζόν των Mad Men και κρατηθήκαμε με νύχια και με δόντια για να μη σχολιάσουμε την επιστροφή της Betty Draper/ Francis (January Jones) η οποία ήταν, το λιγότερο, θεαματική και να μη χαλάσουμε την έκπληξη σε όσους δεν πρόλαβαν να δουν ακόμα το εν λόγω επεισόδιο. Αλλά τώρα που θα προβληθεί και το επόμενο επεισόδιο της σεζόν έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για την

επιστροφή της Μπετάρας.

Με προσθετικό μακιγιάζ και πολλά (μα πάρα πολλά) επίσης πρόσθετα κιλά η Betty έκανε την επανεμφάνισή της προκαλώντας έναν μικρό χαμό. Μέχρι και λογαριασμό στο twitter απέκτησε η εύσωμη πρώην κυρία Don Draper (@FatBettyFrancis) και το internet γέμισε με σχόλια περί της νέας -μεγαλοπρεπούς, θα έλεγε κανείς- εμφάνισής της πολλά από τα οποία υπερασπιστικά όσον αφορά στη νέα της κορμοστασιά. Η Betty στρογγυλοκάθισε στον καινούργιο καναπέ της, αυτόν της οικογένειας Francis όπου διάγει τη συνέχεια του οικιακού suburban βίου της και το έριξε στο φαγητό διότι, προφανώς, πλήττει αφόρητα.

O χαρακτήρας της είχε εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αντιπαθείς της σειράς με την ολοκλήρωση και του τέταρτου κύκλου και πολλοί είναι οι θαυμαστές της που έβρισκαν ακόμα και τότε την μεταστροφή της Betty σε μια ενοχλητική μέγαιρα άδικη και υπερβολική. Τώρα, δε, που οι σεναριογράφοι την έκαναν και τερατώδη εκτός από τέρας διαρηγνύουν τα ιμμάτιά τους ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη στην αγαπημένη τους ηρωίδα των Τρελών Ανδρών που, κατά τη γνώμη πολλών, έχει υποφέρει στα χέρια του Don Draper όσο λίγες νοικοκυρούλες. Βέβαια η μετάλλαξή της προκαλεί μάλλον συμπάθεια και αυτός ίσως να ήταν ο στόχος του δημιουργού και των σεναριογράφων της σειράς που έβαλαν τη Betty να λουφάξει στην πλήξη, στην οικία Francis όπου κουμάντο κάνει η πεθερά και να αποτανθεί στον Don που με τόση σκληρότητα έδιωξε με το που έρχεται αντιμέτωπη με μια σημαντική δυσκολία.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της σειράς η Betty ήταν το σύμβολο της όμορφης γυναίκας που παραιτημένη από την προσωπικότητά της και τις φιλοδοξίες της (ήταν πρώην μοντέλο) κλείνεται στο χρυσό κλουβί του american dream της suburbia, ένα ακόμα μπιμπελό σε ένα πλουσιοπάροχο τέλειο σπίτι αλλά τώρα που έχασε και την ομορφιά της προκαλεί οίκτο και γίνεται ακόμα πιο έντονος ο συμβολισμός.

Η δυστυχία της αμερικανίδας trophy wife και νοικοκυράς των 50′s (αν και έχουμε περάσει πλέον στη δεκαετία του 60) σε όλο της το μεγαλείο. Και έτσι αποκτά και πάλι τη συμπάθεια πολλών. Συμπάθεια που εντείνεται από το γεγονός πως προκύπτει η υπόνοια πως ίσως έχει καρκίνο, συμβάν που την αφυπνίζει και της προσδίδει μια γλυκύτητα που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια και παίρνει τη θέση της ψυχρότητας -τόσο όσον αφορά στην συμπεριφορά της απέναντι στον άντρα της όσο και απέναντι στα παιδιά της -με την οποία την είχαμε συνηθίσει. Η νέα περσόνα της την έχει κάνει πιο συμπαθή και, παράλληλα, είναι μια καλή αφορμή να ανακαλύψουμε το υποκριτικό ταλέντο της January Jones. Η Μπετάρα επέστρεψε και μένει να δούμε

Keywords
Τυχαία Θέματα